Paradiranje bezvezništva

0
1004

Pre neki dan, neka bude juče, Valjevo je posetio japanski ambasador, gospodin Masafumi Kuroki. Povod, donacija Japana od tri miliona evra za sanaciju rečnih korita u Srbiji. Valjevu je, za obnovu korita Kolubare, dodeljeno 110 miliona dinara. Gospodin Kuroki je, nego kako, došao na vreme na lice mesta, ali je na, u poplavi odnešenom, keju Kolubare mor’o čeka preko pola sata da pristigne i predstavnik Naše vlade, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Atila Juhas, koji nije SPS, nego SVM. Jerbo predstavnik Vlade treb’o kaže, a mediji objave, kako se ulaže, obnavlja, reformiše! Što bi rekla Vesna Pešić, jedino što se u ovoj zemlji proizvodi, to su konferencije za štampu! Što rekao Božo Koprivica, jer kome nije javljeno stvar je personalizovana, ko je taj Vučić (neka prezentira svoju radnu i po želji biografiju) što pred svetom pezi, a u Srbiji reži!

FoNet-VUÈIÆ-KURC

Da ne bude ni po babu, ni po stričevima, ajmo malo letopisa meseca oktobra. Kao što se znade stig’o izveštaj Evropske komisije, o tome kako napredujemo ka Evropi. Kako Vučić, koji Izveštaj čit’o 12 plus 12 sati, sve obavestio, Srbija je najbolje prošla, takoreći nije bilo boljeg i povoljnijeg izveštaja u istoriji. Čestitke stigle i od gospodina Kurca, gospodin Vučić veli da u povodu svega nije mog’o sakrije osmeh. U izveštaju ne bilo, a šta će tamo, da nikako da se prebroji broj zaposlenih u državnoj upravi, da Goran Knežević, to SNS pojačanje, u NIS-u, za neki tamo pos’o prima preko milion dinara, da Danica Drašković u istom preduzećetu, gde je još od vakta demokrata, jer je Vuk podržav’o i demokrate, stala i zaustavila se na 771.000 peneza dinara.

parada2U pogledu medija, te slobode izražavanja, sve na vrhu i na vrhuncu, jbš to što nema više Utiska, Sarape, što sve postalo veliko Bljuc. Šef na SNS poslanici, biće Babić, objavio da Srbija napreduje u slobodi medija, kao što napreduje u borbi protiv korupcije i kriminala. Još veselnik velio: Živimo u zemlji u kojoj ne postoji cenzura i autocenzura. Živimo u zemlji u kojoj je kritična reč poželjna, i koja može da kontroliše rad vlasti! Šta reći, nego pozdraviti. Da se doda da Pink Željko Mitrović dobio nagradu Fondacije Karić, da se citira “U oblasti ekonomije, privrede, za izvanredna dostignuća u medijskoj sferi, televizijskoj i filmskoj industriji u čitavoj Evropi“!

Da Vas podsetimo:  Zašto „žuti“ i dalje vladaju?

Kao što se znade, bio i fudbal sa Albanijom, taj incident sa dronom, zastavom Velike Albanije, da jedan ničim izazvan up’o u RTS prenos i sve vik’o:Vučiću, pederu. Na sve okolnosti propusta policije i svog ministarstva, dr ministar Stefanović doktorski im’o kaže da Zgrožen što niko nije reagov’o na javno i nezabeleženo vređanje Premijera! Da se uloži amandman, niko nije reagovao ni na transparent koji su nosili studenti, a na kome je pisalo: Curi ti iz nosa, da možda nije Doktorat!

FoNet-STUDENTI-PROTEST

Bila i Njihova parada, na kojoj su poniženi i Vojska i sve što nas ima. Prvi govornik, na proslavi oslobođenja Beograda od okupatora i domaćih saradnika mu, bio gospodin predsednik Ovakve države, koji ima i Šešelj čin četničkog vojvode. Na svečanoj tribini, ko na kućnoj zabavi, bila i Vučić familija, master Tomislava, sve do unuka u prvom redu, rodbina. Ili možna ne bilo tako, jerbo je onaj dikan Diković, koji formacijski komandant na vojsku, u Predsednikovim očima video da je zadovoljan Paradom, a da je Putin bio oduševljen…

FoNet-PARADA-DEFILE

Šta ima jošte u zemlji Srbiji, u kojoj, kako kaže Želimir Žilnik, vlada Bezvezništvo! Ima da će bude rebalans budžeta, jerbo malo para za ove aždahe, budžetski deficit ima bude 225 milijardi dinara, a jok samo 182, kako bilo u ranijem budžetu. Ima i da se iz istog tog minus budžeta strankama dodaje jošte 5,5 miliona evra za njihov pregalački rad u interesu naroda. Ima i da vlada Srbije svojim službenicima povećala plate za 10 posto, i to od 1. novembra, tačno u dan kad stupa smenjenje plata u javnom sektoru za istih 10 posto.

Za kraj da se promoviše nova društvena igra, Izguraj mesec domaćine. Vele da je prosečna plata u Srbiji 45.000 dinara, većina naroda na minimalcu od 20.000. Inicijatori akcije su prvo za igru Izguraj mesec nominovali gospodina Vučića, i dva ministra po njegovom izboru, pa ako oni izguraju da se javi u Jevropu, da ovde u historiji istorije nikad nije bilo bolje!

Da Vas podsetimo:  Kvinta hita u rat Treći svetski

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime