Pokret fokolara – klopka za verujuće ili nesto treće

0
1360

Chiara Lubich – osnivač Pokreta fokolara i neumorna zagovornica jedinstva ljudi.

Rodjena je u 1920. godine u radničkoj porodici u Trentu (severna Italija) umrla 14. Marta 2008 godine.

Pokret koji naizgled ima sve karakteristike religijskog karaktera, raspostranjen na svim kontinentima deluje u vise od 180 država, propoveda ljubav i jevandjelje ali se postavlja pitanje, nije li to preteča nove religije?

– Oni kazu da zele svet kakav je Bog zamislio a to po njihovom ubedjenju znači jedna nacija jedna religija.

Nije li upravo Bog razdelio ljude na različite nacije i religije, dao im da pričaju različitim jezicima upravo iz razloga da bi tajna svevisnjeg bila nedostupna nama običnim smrtnicima. Na osnovu čega može jedan covek ili pokret tvrditi šta je Bog želeo, jesu li oni božji adjutanti, PR menadžeri pa znaju sta Bog želi?

Imamo unutar katoličke crkve toliko različitih pokreta, društava, humanitarnih grupa i svi oni deluju širom sveta u različim nacijama i religijama sa nekom novom a vrlo starom težnjom da se stvori jedna religija kojoj bi naravno kao vrhovni poglavar stolovao papa.

Nije više tajna da je na delu uz pomoć razlicitih pokreta i organizacija utiranje puta i obezvrednjivanje svih religija i nacija sem naravno katoličke crkve i zapadnih vrednosti a to znači stvaranje novog svetskog poretka i nove jedinstvene religije.

Zato sam vrlo skeptična do takvih pokreta i društava, posebno kad dolaze sa zapada budući da je u sve umesana kao glavni začin rimokatolicka crkva.
– Da li je i ovaj pokret samo vrlo vešta klopka za naivne i razočarane narode širom sveta?

Prvobitna zamisao pokreta bila je ljubav a ne mržnja, ali se to pod okriljem katoličke crkve pretvorilo u nešto drugo, nešto vrlo opasno po pravoslavlje i ostale stare religije.
Rimokatolička crkva ima uvek više lica i nalicja, njihovo lukavstvo je toliko da im ja čak ni kad su iskreni ne mogu verovati jer je tesko i pomisliti da mogu biti iskreni u svom podmuklom pohodu na svet i pokusaju stvaranja jedne nacije, jedne religije a sve pod pokroviteljstvom Vatikana i duboke američke države. Duboka američka država, Jezuiti, Vatikan i staro hazarsko drustvo rade zajedno na stvaranju nekog novog sveta po njihovoj zamisli ali su im prepreka pravoslavni narodi, maoisti, hindusi, radikalni islamisti.

Da Vas podsetimo:  Ej, krvnici da nam razmere koliko je Srbinu dovoljno od večnosti…

Zato se svi ratovi vode upravo u onim delovima sveta gde njihovi pokreti i njihova društva ne mogu da preuzmu vlast da preuzmu kontrolu nad društvom i prirodnim resursima.
Oni vladaju iz senke, nisu tajna a nije više tajna ni način kojim pokušavaju porobiti narode svih kontinenata. Samo ima jedan mali problem, nešto na što stvaraoci novog svetskog poretka nisu računali a to je ljubav pravoslavih vernika do svevišnjeg, do istine i pravde.
Ja volim znači postojim!

Crni Vitez

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime