Pokvarile mu se terazije

1
1076

Na osnovu nedavnih izjava ministra pravde Nikole Selakovića povodom štrajka advokata, konstatujemo da je Nikola Selaković više ministar nepravde, nego pravde, iz više razloga.

Selakovic

Pod prvo, advokati, kao i svi građani ove naše “države” imaju pravo da štrajkuju zbog pokupljenja hleba, ako žele. Ne, oni štrajkuju zbog bitnih elemenata koji se odnose na njihovu struku.

Ministar nepravde Nikola Selaković pokušao je u proteklih nekoliko dana da kriminalizuje advokate jer on nije sposoban da reši problem koji mu je pred nosom već više od 50 dana. Podsećamo da je jedan od tri zahteva advokata i smena ministra nepravde Nikole Selakovića.

Da je ispunio samo taj zahtev advokata, već bi bio korak bliže rešavanju državnog problema oko protesta advokata. Međutim, šta radi Nikola Selaković? Selaković se bacio u jednu nepravednu borbu protiv cele advokatske struke.

Pre koji dan smo od Selakovića imali priliku da čujemo da se ceo štrajk advokata organizuje kako Miroslav Mišković ne bi bio osuđen. Svako ko ima najmanje tri grama mozga, u tu grupu ne spada ministar nepravde, zna da neko ne može biti neosuđen zbog štrajka advokata.

Selaković je napomenuo da je sada “jasno da je u pitanju sprega politikanata i tajkuna”. Obični čovek bi rekao “Mišković tajkunskim novcem koji je stekao kriminalom blokira sudsku vlast kako ne bi bio osuđen”. To je osnovna poruka koju šalje ministar nepravde.

Zašto ministar nepravde prejuducira da će Mišković sigurno biti osuđen?

S pravne strane, Miroslav Mišković nije kriminalac. Miroslav Mišković još uvek nije pravosnažno osuđen, dakle, nevin je. To bi pravi ministar pravde trebalo da zna, a kako se ovde radi o ministru nepravde, ovakva blesava izjava Selakovića ne čudi.

Da Vas podsetimo:  Tamara Skroza: Pošto me obe strane napadaju, računam da sam nepristrasna

Drugo, Miroslav Mišković je jedini tajkun koji ovoj državi ne duguje milione za poreze, za razliku od Vučićevog pijuna Željka Mitrovića koji duguje nekoliko stotina miliona državi na ime poreza i mesecima ne plaća radnike. Da ne pominjemo da je Mitrovićev sin ubio devojku, ali se dečko još uvek vozika u tatinim džipovima po Beogradu.

Dalje, ministar nepravde je nesposoban da reši problem koji mu se pred nosom nalazi već 50 dana. Selaković je zadužen za pravdu, u pravdi postoji problem, pravda mu je blokirana već 50 dana, umesto da popusti jer će jedino tako rešiti problem, Selaković tera inat kao razmaženo derište.

Kao primer uzmimo skorašnje demonstracije u Mađarskoj kada je tamošnja vlada najavila oporezovanje interneta. Narod je blokirao ulice, vlada nije imala drugog izbora nego da povuče sporni predlog zakona. Situacija ne može biti prostija.

Vlada radi na osnovu volje naroda, a ne narod na osnovu volje vlade. Setite se ko postavlja vladu. Vlada ne postavlja narod, već narod vladu. Ko je Selakoviću dodelio titulu diplomiranog pravnika kada ne poznaje osnovne osnove?

Nisu građani tu zbog vlade, već vlada zbog građana. To ministra nepravde i Aleksandar Vučić zaboravlju.

Sudstvo će vam biti blokirano dok god ne popustite. Šta vam je preče? Sujeta ili da sudstvo proradi? Izgleda sujeta. Ako je tako, dabogda vam sudije oslobodile Miškovića zbog vaše sujete, pa ćete možda naučiti lekciju da se sujetom i radikalskom silom ne reševaju državni problemi.

Vi izmenite Zakon o javnom beležništvu i poreske zakone, a oni neće zahtevati smenu ministra nepravde Nikole Selakovića. Logika ne može biti prostija. Ako vi “A” i “B”, mi nećemo “C”.

Da Vas podsetimo:  Algoritam ili urednik – ljudima je svejedno

Međutim, kako vi to da objasnite zatupelim recikliranim radikalima? Kako da im objasnite da nemaju izbora nego da popuste? Makar zahtevi advokata bili neosnovani, vi gospodo morate da popustite. Vama je u interesu da vam država funkcioniše. Zašto ova vlast smatra da NIKO nije jači od nje? Milošević je isto mislio, a znamo kako je završio.

Vlast nije tu da tera inat, već da sarađuje sa svojim građanima u cilju postizanja rešenja koje će ići u obostranu korist. Obe strane moraju da popuste. To znači postići kompromis.

Vučićeva nasilnička vlada je tu samo da namete svoj stav, a ako to vama ne ide u korist, to nije naš problem. Ako nam se suprotstavite, bićete kriminalizovani i povezani s Miškovićevim parama dok ne popustite.

Makar advokati blokirali sudstvo i zbog poskupljenja vekne hleba, PUNA PODRŠKA advokatima jer ovaj protest ima mnogo širi značaj i može da ima mnogo jači efekat, a da toga većina građana nije ni svesna.

Da li ćemo popustiti jednom isfrustriranom Aleksandru Vučiću i ostrašćenom Nikoli Selakoviću? Ko su oni? Obični politikanti. Vas je više. Danas ih ima, sutra ih nema, ali posledice njihovog rada ostaju.

P.S. Šta bi sa ostavkom Nikole Selakovića koju je zahtevala Agencija za borbu protiv korupcije? Šta bi sa istragom štampanja lažnih glasačkih listića 2012. godine?

Telepromter

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast gdje nadjoste ovog pametnjakovica pa ja to nebi napisao ni da mi netko placa u kesu. ovako sta napisati moze ili nepismen(mislim da je tako) ili totalna budala „Vlast nije tu da tera inat,vec da i ….. Pitam tog novinarcica:ako si isao na izbore izabrao ovu vlast( sa kojom se u mnogome ne slazem)onda se povinuj istoj. Osmim sto izvrsavas naredjenja Gazde, procitaj malo SVETO PISMO ,Dok ja pisem vi citate, objavite ako hocete ako ne objavite ima tko hose.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime