Povratak jahača Apokalipse

2
1385

bler-klintonŠta zaista radi u zemlji Srbiji Toni Bler, bivši premijer Velike Britanije i osuđeni ratni zločinac, osim što nas ponižava i što neutrališe one poslednje mrvice časti i dostojanstva?

Odgovor je – simbolično ali i realno, kao izaslanik Imperije, završava „Apokalipsu“.

Šta je „Apokalipsa“?

O tome je tek nedavno javno svedočio general u penziji, gospodin Jovan Milanović. Živa legenda ovog naroda koji je u ulozi vojnog izaslanika SRJ u Briselu, 1998.godine, uspeo da kao prekaljeni obaveštajac dođe u posed originalnih planova agresije i time omogući da se u realnom vremenu preduzmu adekvatne mere u odbrani zemlje i dostojno suprotstavi NATO monstrumu.

„Apokalipsa“ je tajni naziv za treću i četvrtu fazu oružane agresije na SR Jugoslaviju 1999.godine, koja je odlukom Saveta NATO vođena pod šifrom „Saveznička snaga“. I to je bio masovni udar na civilne ciljeve i izazivanje potpune humanitarne katastrofe.

Malo kome je poznato da je odluka Alijanse doneta samo za prvu i drugu fazu kada je konsenzusom članica usaglašeno gađanje i neutralisanje svega 25 plus 9 ciljeva, ukupno 34. Čvrsta procena im je bila da će SRJ nakon 96 sati gađanja sa distance važnijih vojnih objekata i instalacija kapitulirati, nakon čega bi se prešlo na realizaciju tzv. mirovnog plana, odnosno okupacije teritorije.

Iako je plan činilo četiri faze koje su planirane da se izvedu u tri zone na koje je podeljena SRJ (prva zona – KiM, druga – južno od 44 paralele i treća severno od nje), nikada nisu usvojeni ciljevi za treću i četvrtu fazu. Dakle, za „Apokalipsu“ nije doneta odluka prema ustaljenim NATO procedurama a to znači, da nikada Savet NATO nije usvojio nastavak agresije i prelazak na navedene dve faze. Taj deo oružane agresije jednostavno se može nazvati „piratskom operacijom“, što po svojoj suštini i jeste bilo tako.

Da Vas podsetimo:  Ma kakva bre „Plava grobnica“?

Tim bestijalnim iživljavanjem upravo u trećoj i četvrtoj fazi, rukovodili su (ne)formalno konspirativno udruženi u zločinačkom poduhvatu, bez adekvatne odluke sledeći eksponenti: Toni Bler, Vesli Klark, Bil Klinton, Vilijam Peri, Medlin Olbrajt i Havijer Solana.

U prvoj i drugoj fazi glavni (i jedini) ciljevi bili su vojni kapaciteti i infrastruktura i to: radarski i raketni položaji jedinica VJ, sistemi veza, komandna mesta, nekoliko skladišta sa strategijskim rezervama, aerodromi.

Zatim je, prema planu, bila planirana pauza od 72 sata u kojoj se očekivala kapitulacija, a onda, ukoliko do toga ne dođe, početak treće i četvrte faze koje su šifrovano nazvane „Apokalipsa“.

bler-klinton

„Apokalipsa“ je uništavanje mnogobrojnih civilnih ciljeva od kojih su neki overavani u više navrata: industrijski i ostali privredni objekti, državna preduzeća i fabrike, magacini, rafinerije, elektroenergetska postrojenja i mreža, toplane, hemijska postrojenja, putevi snabdevanja, komunikacije koje vode prema Kosovu i Metohiji, mostovi, infrastruktura javnih preduzeća kao što su pošte i objekti telekomunikacija, predajnici i repetitori i mnogi drugi objekti. A na red bi prema piratskom planu došle i termoelektrane, zatim žitna polja u Sremu, Banatu i Bačkoj, izvori vode, šume i mnogobrojni poljoprivredni resursi i infrastruktura.

Samo je američka obaveštajna agencija CIA, recimo, odabrala i pripremila sve potrebne elemente za gađanje i uništavanje oko 900 ciljeva. To je, jednostavno, značilo – „ruši sve ali postupno, korak po korak i izazivaj humanitarnu katastrofu“.

I šta konstatovati u zaključku?

Zločinac je na mestu zločina. Neskriveno je preuzeo ulogu vrhovnog komandanta, postrojio ministre i podelio zadatke koji se odnose upravo na završetak „Apokalipse“. A to je, da se ono što nije uništeno do kraja u agresiji, u toj trećoj i četvrtoj fazi, što je kako-tako preostalo, ono što se može preuzeti za male ili nikakve pare, onaj pozamašni prostor u milionima kvadrata ili hektara, sa pratećim objektima i infrastrukturom gde će se moderno srpsko roblje raubovati do besvesti, dakle, da sada i formalno pređe u posed pravih gazda, čiji je on, lično, izaslanik i poverenik.

Da Vas podsetimo:  SRS traži zakon o zaštiti ćirilice u Srbiji

Skoro da je završio Kosovo i Metohiju, otcepio Crnu Goru, Srbija je (ono što je od nje ostalo) vojnički razoružana, destabilizovana, ojađena i opljačkana, na pragu dužničkog ropstva, bačena na kolena i spremna za dalje cepanje.

Usput, treba je pripremiti za „partnerske“ odnose na delu, a to su janičarske vojne obaveze, kada krene sukob sa Rusijom i staviti joj do znanja da neće biti po strani i pošteđena stradanja. Onako kako je to ovih dana posvedočio i američki državni sekretar DŽon Keri.

Zato je Bler bio prinuđen ne samo da deli zadatke srpskom ministarskom koru, već i da ih podučava marketingu i javnim nastupima. Treba „Apokalipsu“, nastavak one iz 99-te, prikazati narodu u najboljem svetlu, zar ne? U skladu sa evroatlantskim „vrednostima“.

Ne znamo tačno šta je govorio srpskim glavešinama tokom „predavanja“ i da li ih je podsećao na odiseju od pre šesnaest godina, ali znam, siguran sam, da nam nije zaboravio niti će ikada, ono što smo im tada oborili a to je – 61 avion, 7 helikoptera, 338 krstarećih projektila i preko 30 bespilotnih letilica.

Da li nam se zbog toga sveti? Podrazumeva se. I tako će ostati dok je ovoga sveta i veka.

Goran Jevtović

FSK

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime