Prodaja Telekoma je prodaja bezbednosti i suvereniteta Srbije

1
966

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri zatražili su danas od Vlade Srbije da ne prodaje preduzeće „Telekom Srbija“ i naveli da ta prodaja nije u bezbednosnom, nacionalnom i ekonomskom interesu i ocenili je kao oduzimanje suvereniteta države.

230054
Sanda Rašković i Vladan Glišić

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić kazala je da Telekom ima profit 15 milijardi dinara godišnje i da je potpuno neisplativo prodati takvu firmu. Ona je dodala da je dodatni problem i to što će privatizacijom mnogi ljudi koji rade u toj kompaniji ostati bez posla.

Rašković Ivić je kao poseban problem navela ugrožavanje nacionalne bezbednosti i dodala da mnoge zemlje Evropske unije nisu prodale svoje nacionalne operatore.

„Telekom je preduzeće koje odlično funkcioniše, koje na godišnjem nivou ima profit 15 milijardi dinara. I vojska i policija i zaštićeni telegrami iz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava, svi idu preko baznih stanica i antena Telekoma. Mi ćemo ostati goli kao pištolji i potpuno bez suvereniteta jer država koja ne može da plasira neke svoje tajne na način na koji ona to želi jeste država bez suvereniteta“, navela je Rašković Ivić na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije.

Predsednica DSS-a ukazala da je Telekom važan jer podržava mnoge kulturne i sportske manifestacije i naučne institucije u Srbiji i da se prodajom neće smanjiti odliv mladih visokoobrazovanih ljudi.

Ona je dodala da ta stranka ima apsolutno pravo da traži obustavu prodaje Telekoma jer je 2011. godine prikupila 100.000 potpisa protiv prodaje nacionalnog operatora, a da isti oni koji su tada podnosili krivičnu prijavu protiv Vlade Mirka Cvetkovića i prodaje Telekoma sada žele da ga prodaju.

Član Starešinstva Dveri Vladan Glišić kazao je da kada se na jugoistočnim granicama Srbije izvode „velike terorističke akcije potpuno je nesuvislo i nenormalno predati jedan centar veze, čvorište veza kakav je Telekom, koji obezbeđuje komunikaciju svih vojnih, policijskih i bezbednosnih snaga“.

Da Vas podsetimo:  SafeJournalists: Snimatelj verbalno i fizički napadnut u Severnoj Makedoniji

Glišić je kazao da će taj pokret početi sa podnošenjem prijava zbog nepotizma i zloupotreba koje čini vlast u Telekomu. On je poručio onima koji imaju nameru da kupe Telekom da „nešto što je posledica krivičnog dela ne može da bude sigurno vlasništvo i da vode računa šta će se dešavati onog trenutka kada se promeni vlast“.

Konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije prisustvovali su čelnici Konfederacije slobodnih sindikata i sindikata Telekoma, kao i više desetina građana, od kojih su neki nosili parole protiv prodaje ovog profitabilnog preduzeća.

(saopštenje Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri)

1 KOMENTAR

  1. Ova banda, koja danas u propast po nalogu Zapada vodi Srbiju, i koja je koliko do juče vatrenim govorima i regrutovanjem naivnih terala Srbe u smrt diljem Bosne i Hrvatske, kada bi im neko platio, prodala bi i grobove svojih dedova i očeva a kamoli Telekom, EPS, Aerodrom BG i drugo, poslednje srpsko „kućevno srebro“! Zato motke u ruke pas ih najuriti sa vlasti dok nas ne unište!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime