Rekonstrukcija – predaja KiM ili Vučićeva igra dve dame?

3
2590
Foto: ceopom-istina.rs

Kao i sve Vučićeve manipulativne smicalice priča o neophodnoj rekonstrukciji srpske Vlade pojavila se iznenada i u vreme kada se odvijaju bitna politička dešavanja oko Kosova. Ta, već ustaljena, matrica koju je poznati antiglobalista Noam Čomski definisao kao strategiju „preusmeravanja pažnje“, ovoga puta je „osvežena“ tihim, ali čini se teško pomirljivim, sukobom dve osobe iz istog tabora – Zorane Mihajlović i premijerke Ane Brnabić. Kada kažem iz istog tabora ne mislim ni na SNS, ni na Vladu, jer one su tu samo gosti, već na njihovu matičnu kuću poznatu kao „Ist-Vest-Bridž“ (East-West-Bridge) nosioca interesa i uticaja Trilateralne komisije u Srbiji i na Balkanu.

Za one koji ne znaju, prvo, valja istaći da Vučić od dolaska na vlast nikada nije bio samostalan u konstituisanju svojih vlada i da je oduvek otprilike polovina ministarskih mesta odabrana ili bar odobrena od strane određenih lobističkih grupa. Na te ministre Vučić može imati samo savetodavni uticaj, ali da bi ih promenio, neophodno je da dobije saglasnost same te grupe. Ukoliko je nema mora se snalaziti sa dodeljenom mu osobom. To Vam je tajna zašto Zorana Mihajlović obitava u svakoj Vučićevoj vladi, bez obzira što je stalno izvor nestabilnosti, potuljenog medijskog osporavanja Vučićevog autoriteta, otvorene rusofobije itd.

U Vučićevim vladama tajanstvenom „Ist-Vest-Bridžu“ konstantno pripadaju dva ministarska i nekoliko sekretarskih, pomoćničkih i drugih uticajnih mesta. Zašto je to tako već sam pisao u nekoliko navrata(1) pa ću ovde samo reći da se evidentno radi o trgovini novcem i uticajem, jer u „Ist-Vest-Bridžu“ ne stoluju filozovi i pesnici već biznismeni i materijalno praktični ljudi, čije se firme, direktno ili indirektno, uglavnom bave poslovima sa državom. I sa Zapadom. (Kome ovo nije jasno neka pogleda imovinsku kartu premijerke Brnabić).

Da Vas podsetimo:  Politička stabilnost kao glavni adut SNS

EWB core team and friends with Trilateral Commission leaders, working breakfast — with Dejan Novakovic, Miroslav Veskovic, Djordje Vučinić, Violeta Jovanovic, Nenad Lujic, Vladimír Dlouhý, Miodrag Kostic, Marko Voljc, Tahir Hasanovic, Igor Kostic, Ana Brnabic, Borislav Miljanovic, Dusko Suvajac and Toplica Spasojevic at SQUARE NINE.

Kao kadar „Ist-Vest-Bridža“ Ana Brnabić je u vladu ušla kao zamena za Kori Udovički, koja je sa svojom najmlađom sestrom Lidijom takođe članica ove organizacije. Dok je bila samo ministar to nije previše smetalo egocentričnoj Zorani, ali njen dolazak na mesto premijera postao je stalan izvor Zoraninog nezadovoljstva. Bio je to lukav Vučićev potez, i prva njegova strateška pobeda u višegodišnjem šutiranju sa Zoranom ispod stola (to što joj je umesto Energetike, na pritisak Rusije, dodelio ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu niti je njegova pobeda, niti je Zoranin poraz). Ponudivši Ani mesto premijera, odnosno stvarnim šefovima „Ist-Vest-Bridža“ više od onoga na šta se obavezao, pored ostalog, Vučić je kod njih sigurno stekao jaku kartu koju će protiv Zorane odigrati u datom trenutku. Jer, to da oni nisu baš u dobrim odnosima, odnosno da bi joj Vučić rado video leđa, nije nikakva tajna. A trenutak se, izgleda, primakao.

Da se stvari razvijaju u tom smeru govore i glasine da bi u vladi moralo da se nađe mesto i za Sinišu Malog, takođe pulena „Ist-Vest-Bridža“, kome u leđa duvaju mnogi vetrovi. A iz tog tabora je i Goran Vesić, koji takođe sebe prepoznaje kao bogom danog ministra. Njihov dolazak, ili barem jednog od njih, pogotovo dolazak Malog na mesto ministra Vujovića, mogao bi da privoli stvarne šefove da neko vreme zaborave na nezamenljivost Zorane Mihajlović.

Da Vas podsetimo:  Hronologija NATO zločina: Prije 25 godina srušen Varadinski most na Dunavu u Novom Sadu

Budući da se Zorani Mihajlović može prigovoriti mnogo toga, ali sigurno ne manjak političkog instikta i odanosti zapadnim interesima, ne čudi da se ona već par meseci nalazi u kontra-ofanzivi, pri čemu se služi već oprobanim metodama – dvosmislenim izjavama tabloidnim medijima o Vučićevim odlukama, javnim kritikama rada pojedinih ministara, iznošenjem prljavog veša iz vladine vešernice itd., a obilazi i svoje zapadne mentore na višim instancama od „Ist-Vest-Bridža“. Sve u svemu, bori se.

Da joj stvari ne idu najbolje i da počinje da gubi žvce pokazala je njena krajnje neprimerena reakcija na godišnjoj konferenciji i predstavljanju izveštaja “Duing biznis 2018: Jačanje konkurentnosti”, gde je tokom izlaganja Ane Brnabić kolačila oči i pravila čudne grimase, koje su zaprepastile uglednije goste. Ni Ana u tom incidentu nije nevinašce jer je, namerno ili slučajno, u svom izlaganju zaboravila da pomene Zoranine zasluge za stvaranje tog dokumenta (i lične i ministarske), već je sve pripisala NALED-u.

Sve u svemu premijerka Brnabić, koja očigledno ne pada na Zoranine podgojene ženske čari, prvo se izvinila što je propustila da pomene „sve zaslužne“ za dokument, a zatim je naglasila kako će od Vučića tražiti da se sa rekonstrukcijom što pre završi i da se uklone oni koji zbog sujete i samopromocije, kako se izrazila, onemogućavaju da Vlada radi timski.(3) Ovo je toliko jasno da Zoranina slika nije potrebna. No, činjenica je i to da su Zoranu stavljali van vlade prilikom svake rekonstrukcije, pa evo je još uvek orne da Rusima podmeće klipove u točkove kada god joj se pruži prilika. A takvih se Zapad nerado odriče u ovim vremenima kada se Putin nasmešio Englezima sa „Forin ofisa“.

Da Vas podsetimo:  Srbi i istorijska perverzija

U svakom slučaju, rekonstrukcija vlade je jedan od uspostavljenih mehanizama Vučićeve apsolutističke vladavine. Ono što pada u oči je da se ona do sada odvijala na polovini mandata, a da se ovoga puta o njoj govori posle samo devet meseci rada nove vlade. Da li je tome razlog neophodna dimna zavesa radi dalje predaje Kosmeta, ili Vučić samo koristi priliku da se reši jedine osobe u vladi i stranci koja povremeno dovodi u pitanje njegov autoritet “nepogrešivosti” nije previše važno.

Vučić je na potezu. Ali, i „Ist-Vest-Bridž“. Mi, ionako, uvek samo gledamo …

_________________________________________

Сенке евроатлантског тоталитаризма над Србијом


http://www.alo.rs/zoranino-sramno-ponasanje-prema-ani/129586
http://www.republika.rs/vesti/tema-dana/50933/ultimatum-ane-brnabic-vucica-ili-zorana-ili

Dragan Milašinović

ceopom-istina.rs/ Izvor: Analitički forum

3 KOMENTARA

  1. Mi Srbi smo okupirani i pokoreni bez narodne vlasti i bez države. Srbija je država manjina a mi kao narod nemamo ništa i građani smo zadnjeg reda. Ovo više nije za izdržati zapadni igrač a naš izdajnik i neprijatelj Vučić godinama laže naivne, lakoverne ali i glupe i kukavičke Srbe. Eto on ih po stoti put ubeđuje ne bojte se ne smeju da vas biju a šiftari mu se smeju i biju kukavičke Srbe o.. još i te kako ih biju. Vučićevi prijatelji i pokrovitelji vatikan, eu i ameri nisu ni trepnuli jer su oni sve i režirali. Sad će eto malo da dođe Mogerinijeva zadnja rupa na svirali u eu ali gazda i Bog za Vučića. Hrvati su isto tako krenuli i uz pomoć Vučićevi prijatelja izvršili genocid i etničko čišćenje privremeno okupirane Republike Srpske Krajine i šta niko to više u Srbiji ni ne pominje. Sve go kukavica do kukavice. Albanci ako hoće mogu uzeti celu Srbiju jer su Srbi narod kukavica bez jaja i srama. Stalno bežanje i povlačenje od svih nikad suprostavljanje pa ko poštuje kukavice. Izdajnik na vlast otvoreno surađuje s našim najvećim neprijateljima. Laže i obmanjuje Ruse a narod očekuje pomoć baš od Rusa naše braće. Pa kako da nam pomognu takvim kukavicama kad sami ni ustanak ne smemo da dignemo, izdajnike da javno obesimo ali ništa. Deca treba da nam uče kako su Albanci, Hrvati ili npr. Rumunji hrabri narodi a mi Srbi najveće kukavice na kugli zemaljskoj. Ajde sad svi ološi slušat vučkove laži i gledat turske serije i naše realitije koji uništavaju decu, porodice i veru. Idemo malo ponavljanje mantre mi ćemo ostati mirni i ako nas pljuju i biju. Mi će predamo svr šta žele a dat ćemo i više. Mi ne smemo mi nećemo mi nemožemo hej vučko bedo s bednim kukavičkim narodom gde je kraj??? Kako to da se samo Srbiju može komadati bedniče kako žele tvoji prijatelji katolici i protestanti, dali ćeš dobiti Republiku Srpsku zazvrat ili tražiti autonomiju za Srbe u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj modernoj NDH.P.S. Širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima i gde god stignete.

  2. Veliki izdajnik Vučić stalno ponavlja šta on i Srbija ne smiju a svi ostali smiju jer njegovi prijatelji i večiti srpski neprijatelji eu, vatikan i ameri uvek stoje iza svojih čeda i miljenika hrvatske sljednice ndh i neonacizma i kosova mafijaške države na otetoj srpskoj zemlji. Ovaj naš izdajnik i jadnik umesto da zove hitno Ruse u pomoć on će da izdaje narod do poslednjeg Srbinna i Srbiju do poslednjeg pedlja zemlje. Ajde bedo i jade sad će Mogerinijeva malo da te ponizi i ismeje i bit ćeš manji od makova zrna bedo. Hrvatska koja je ušla u eu baš zbog svega šta navodi Vučić. Nema rešen problem granica sa komšijama, gazi sva manjinska prava Srba, ističu otvoreno svoj ustašluk i neonacizam, i ne boje se kao Vučko eu jer ona ih hrani. Velika i jaka NDH neoustaška država napla na malu i bednu Rusiju: http://www.index.hr/black/clanak/hrvatska-protjeruje-ruskog-diplomata/1034714.aspx
    Nema ni a od Vučićevi prijatelja iz eu, vatikana i amera kad Hrvati divljaju ali njega je opet strah: https://net.hr/danas/hrvatska/i-washington-post-pise-o-prosvjedima-u-zagrebu-sve-je-vise-hrvata-koji-negiraju-holokaust-i-slave-ustase/
    Uči bedo izdajnička od jakih ti si ponizio Srbiju i Srbe kao niko do sada. Stalno obmanjuješ narod i jedno mu pričaš dok sprovodiš izdaju. Slušaš naredbe trećerazrednih eu činovnika toliko si bedan. Šta ćeš poduzeti bedni izdajniče Kosovo je sila a šta si ti učinio od Srbije kolloniju zadnjeg reda bedo jedna: https://net.hr/danas/svijet/neredi-na-kosovu-uhicen-direktor-ureda-za-kosovu-i-metohiju-albanci-urlali-pogrdne-rijeci-na-srpskom-policija-bacila-sok-bombe/
    I na kraju te nije stid po 1.0000 put pozivati Srbe na mir i trpljenje, nove poraze i nove ustupke bedo. P.S. Širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima i gde god stignete.

  3. „U svakom slučaju, rekonstrukcija vlade je jedan od uspostavljenih mehanizama Vučićeve apsolutističke vladavine“ – НИСАМ схватио како се ово уклапа у тезу са почетка, да Вучић УВЕК слуша … кога већ. Ако има сукоба двеју „дама“, онда бих ја типовао на ВЕЧИТИ извор свега – секс. Неко је ту закинут…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime