RS će biti država… Da li ću to doživeti, ne znam

0
824

Budućnost srpskog naroda isključivo je vezana za postojanje Republike Srpske, bez koje na ovim prostorima nema opstanka Srbima, kaže Milorad Dodik.

Osim toga, on je izrazio uverenje da će RS jednog dana biti država i sama za sebe odlučivati, bez drugih tutora.

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Obraćajući se prisutnima na obeležavanju 25 godina od proboja koridora na Dugoj Njivi kod Modriče, Dodik je rekao da su to znali i oni iz Banjaluke, Bijeljine, Knina, koji su se 1992. godine susreli prilikom proboja koridora, a bili su spremni da se bore za slobodu, jer bez slobode i teritorije nema Srba.

“Zato su oni bili spremni da ginu, i zato mi moramo da istrpimo neke stvari”, rekao je Dodik.

On je izrazio uverenje da će RS jednog dana biti država i da će sama za sebe odlučivati, bez drugih tutora.

“Neki smatraju da je to samo loše iskazan stav, ali ja verujem u to. Da li ću to doživeti, ne znam, ali siguran sam da će to biti zbog ljubavi ovog naroda prema Srpskoj”, smatra Dodik.

Prema njegovim rečima, RS ne može biti ni pod čijim tutorstvom, pogotovo ne Sarajeva, prenose na sajtu “Nezavisne novine”.

Dodik tvrdi da oduvek postoje nasrtaji na RS i da nikada ne prestaju, ali da su “najteži oni koji dolaze od naših ljudi u zajedničkim institucijama”.

On smatra da je BiH prihvatljiva samo u onoj meri koliko mora, a da RS ne da i ne želi da joj neko nameće BiH.

Dodik je ponovio da RS ne želi u NATO, jer ne želi da pravi granicu na Drini s obzirom na to da Srbija nije članica Alijanse, već da ide tamo gde je Srbija.

Da Vas podsetimo:  Klinton ih voli mlade ili šta hoće „Vašington post”?

On je napomenuo da Srpska ima veoma dobru saradnju sa Rusijom koja se ogleda u svim poljima, a ne samo onom, kako neki žele da kažu, kojom je sprečeno donošenje rezolucije o Srebrenici.

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime