Sabor na Kritu kao globalistički projekat

0
1321

saborIako je već sada jasno da Sabor na Kritu neće biti ni Svepravoslavni, ni Sveti, kao i da će umesto jedinstva simbolizovati nejedinstvo Pravoslavlja, on će biti održan pre svega voljom Vasiljanskog Patrijarha, ekumeniste koji sebe očigledno vidi, ne kao prvog među jednakima, već kao nekakvog pravoslavnog papu koji snagom autoriteta, a ne milošću i saglasjem vere odlučuje o spornim pitanjima. Da nije tako, on bi svakako prihvatio predlog Ruske Crkve da se Sabor odloži dok se ne postigne saglasnost oko svih spornih pitanja, odnosno sporova zbog kojih su učešeće prethodno otkazale Bugarska, Antiohijska i Gruzijska Pravoslavna Crkva. Ali, nije ga prihvatio, jasno pokazujući ambiciju (vidljivu i iz pripremnih dokumenata i predviđenog načina vođenja sesija ovog skupa) da jedan Svepravoslavni Sabor tretira i vodi kao da se radi o stranačkom kongresu neke zapadne partije pocepane na frakcije.

To svakako nije ni promišljen, ni pravoslavni put. I zato Moskovska Patrijaršija nije imala drugi izbor nego da se povuče i otkaže učešće, čime je Sabor izgubio svaki duhovni i svetovni smisao, budući da deset pravoslavnih Crkava koje će u njemu učestvovati predstavlja manje od polovine pravoslavnih vernika u svetu. Pa, ipak, Vaseljenska patrijaršija najavila je, ne samo da će Sabor biti održan, već i da će njegove odluke biti obavezne i za one pomesne Crkve koje na njemu nisu učestvovale. Učinio je to portparol Patrijarha Vartolomeja, Džon Hrisavigis. (2)

Odakle ovakva tvrdokornost predstavnika Vaseljenske patrijaršije i namera da se Sabor održi po svaku cenu kada je jasno da čak i odsustvo jedne crkve znači da on nije “svepravoslavni”, kao i da se bez zastupljenosti više od polovine vernika ne može govoriti o bilo kakvom a kamoli „svepravoslavnom jedinstvu”?!?

Da Vas podsetimo:  Kako su obmanjivali građane o opremi i testovima

Odgovor na ovo pitanje možemo dobiti samo ako Sabor na Kritu posmatramo kao ono što on zaista jeste, a ne kao ono kako pokušavaju ga pokušavaju predstaviti njegovi stvarni inspiratori. A pre svega jeste, dugo pripremani i očekivani, GLOBALISTIČKI a NE PRAVOSLAVNI projekat! I njegov glavni cilj nije da promoviše jedinstvo više od 250 miliona pravoslavaca, niti da raspravlja o ulozi i misija Pravoslavne crkve u svetu, već se krije u formulaciji „razmatranje pitanja funkcionisanja crkava u odnosu na druge hrišćanske vere“ i namere da se ekumenizam i primat papstva predstave kao nove pravoslavne vrednosti i korak ka opštehtišćanskom jedinstvu i da se više ne dovode u pitanje. Kada iz tog ugla posmatrate stvari, sve dolazi na svoje mesto i lako je objasniti na prvi pogled teško razumljivo ponašanje patrijarha Vartolomeja. Ali i to zašto Sabor mora biti održan odmah, i zašto će mehanizam odlučivanja biti takav kakav će biti. Jednostavno, projekat stvaranja svetske religije, gde je priznanje papskog primata od strane Pravoslavlja samo jedna od faza, ne može da čeka i na njemu se radi na svim nivoima – na Nebu, na Zemlji i pod Zemljom!!

Otuda papski patrijarh Vartolomej nema izbora. Onaj kome služi ne savetuje već ZAHTEVA! Ali ko je zapravo on? Kome služi i zašto misli da će uspeti da Pravoslavlje baci pod noge ekumenskoj jeresi, da čistotu izvora zaprlja muljem ušća?!

KOME SLUŽI I ŠTA ŽELI PATRIJARH VARTOLOMEJ?

“Bila je čast sarađivati sa vama tokom mog mandata na položaju Državnog sekretara. Zajedno, mi smo uradili puno na promociji među-religijskog i među-etničkog razumevanja … Želim Vam svaki uspeh i sreću u budućim poduhvatima!”(1)

Hilari Klinton

Citat kojim počinjemo ovaj tekst deo je pisma koje je Hilari Klinton uputila Patrijarhu konstantinopoljskom i vaseljenskom, Vartolomeju, na završetku svoje službe kao Državnog sekretara SAD. Za vreme svog četvorogodišnjeg mandata (2009 – 2013) Hilari Klinton se sa njime sastala čak 3 puta! Džon Keri, koji je dužnost Državnog sekretara preuzeo početkom februara 2013, sa Njegovom svetošću susreo se već 21.04.2013. godine, što mu je bila jedna od prvih poseta na novoj dužnosti!

Da Vas podsetimo:  Počela je Skupština i imamo nove poslanike zbog kojih ćemo menjati kanal

Takođe, Patrijarh Vartolomej se 2009. godine dva puta susreo sa Barakom Obamom, a u najmanje dva navrata susretao se i sa njegovim prethodnikom Bilom Klintonom.

Da li vam ova frekvencija viđanja sa, bukvalno, najvišim američkim zvaničnicima, posebno sa prvim operativcima spoljne politike ove masonske i satanističke države nešto govori? Da li postoji bilo koji verski lider sa kojim su se sastajali takvom učestalošću i u tako dugom vremenskom periodu? Različite ličnosti, ali iste funkcije! Predsednik i državni sekretar SAD! Šta to znači?

Samo jedno. Patrijarh Vartolomej radi na projektu od strateškog značaja za Ameriku, odnosno globalističku viziju unipolarnog sveta! To je projekat takvog prioriteta da nadživljava mandatna ograničenja najviših američkih funkcionera. Obama preuzima funkciju 20. januara 2009, a samo tri meseca kasnije odlazi na Fanar da poseti Vartolomeja(3), Keri preuzima 01.februara 2013, a 21. aprila već posećuje Vaseljensku patrijaršiju(4). Treba li ovome još nešto dodati?

Ako treba dodaću. Patrijarh Vartolomej svoje visoko obrazovanje stekao je na Episkopskom orijentalnom institutu u Rimu, a u tom gradu kasnije je radio i kao predavač na Episkopskom gregorijanskom univerzitetu. Između toga boravio je na Rimokatoličkom teološkom fakultetu Univerziteta Ludvig-Maksimilijan u Minhenu, poznatom jezuitskom centru, gde su se dosetili da otvore Katedru za pravoslavnu teologiju!! Katolici! Jezuiti!

Dakle, od samog početka karijere on je odabran, školovan i karijerno usmeravan (5) da u datom trenutku ekumenističku doktrinu instalira u Pravoslavlje i zauvek uništi njegovu kanonsku čistotu, otvarajući put obezbeđenju papskog primata. Taj trenutak je došao! Ili bar oni koji su Vartolomeja odabrali i podigli na nivo planetarnog igrača smatraju da je došao! Vreme je da Vartolomej vrati svoj dug ONIMA i ONOME koji se smatraju gospodarima Zemlje? I on će to pokušati!

Da Vas podsetimo:  Dugo putovanje Srbije - od Beogradskog pašaluka do kolonije globalnog kapitala

Ali, hoće li uspeti? Ima li u njemu dovoljno moći, lukavstva i bezbožništva da baci otrov u Izvor gospodnji i stavi ga pod noge papine?

O, ne, braćo pravoslvna! Ništa i niko nije kao sila Božja! Jer, njihov crni plan sve jače obasjava svetlost Trećeg Rima i već se čuju glasi koji govore da dolazi vreme za liturgiju u pravoslavnom hramu Svete Sofije u carskom Konstatinopolju. Pomolimo se i verujmo …!

A Vartolomej neka ide svojim putem. I neka vodi svoju pastvu, sve one koji bi da ga slede.

NAMA NEMA DRUGOG PUTA, DO PUTA HRISTOVOG!

Da, pomolimo se i verujmo…

dragan milasinovic

Dragan Milašinović

______________________________________

Odrednice:

(1)https://radiosvetigora.wordpress.com/2013/03/28/%D1%85%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D1%83%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0/

(2) – http://www.cdm.me/svijet/evropa/vartolomej-sabor-ce-biti-odrzan-i-bez-rusa

(3)https://radiosvetigora.wordpress.com/2009/11/04/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B0%D0%B4-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BE-%D1%83-%D0%B1/

(4) – http://www.spc.rs/sr/drzhavni_sekretar_sad_u_poseti_fanaru

(5)https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85_%D0%92%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%98_I

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime