Sergej vs Čanak: Loša predstava sa dobrim glumcima?

1
1042

Na političko-estradnoj sceni (jer to je kod nas odavno izmešano ili čak jedno te isto) u toku je okršaj Sergeja Trifunovića, lidera „Pokreta slobodnih građana“ i Nenada Čanka, predsednika stranke „Liga socijaldemokrata Vojvodine“.

Sve je počelo, „nastupom“ Sergeja Trifunovića u Novom Sadu, u studentskoj menzi, gde je Sergej  za Čanka rekao da je „debelo krme“ i „teško đubre. Pri tome je autonomaše nazvao fašistima i onako usput, kad je već tu, poručio da im se „s… u usta“. Tako je, osim što je studentima pokvario večeru uspeo da iznervira dobar deo Vojvođana i definitivno ih okrene protiv sebe i svog pokreta.

Čanak je, u nastupu besa, otišao do prostorija pokreta PSG da se obračuna sa Sergejom. Pri tome ga je, naravno, pratilo dvoje-troje ljudi, jer kako kaže Čanak, teško se kreće pa mu treba pomoć,  dok neki drugi kažu da Čanak ima običaj da se sa drugima bije u društvu, valjda je tako zabavnije. Tako je bilo i ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu gde je uz pomoć svojih telohranitelja batinao nekog taksistu iz Beograda. Ovog puta se sve završilo na pretnjama, mahanjem štapom i loše odglumljenom dramatikom.

I naravno psovkama, koje su kod nas neizbežne čak i kad su u pitanju oni manje pogani na jeziku od Čanka i Sergeja. A za njih dvojicu je svašta izrečeno, ali još niko nije rekao da su fini i kulturni.

Komentari na društvenim mrežama su naravno podeljeni, oni koji brane Sergeja Trifunovića, hvale njegovu, kako oni kažu, direktnost i hrabrost da se istina kaže u oči. Drugi jednostavno ne mogu da pređu preko njegovog rečnika ili misle da se ispod isključivosti koju iskazuje u govoru i ponašanju krije nešto mnogo gore.
Što se tiče Čanka, tu mišljenja i nisu tako podeljena, ogromnoj većini je dosta ljudi koji su na mestu lidera partija preko 25 godina i koji koriste poziciju samo zarad ličnog profita. Čanka više niko ne vidi kao ozbiljnog političara.

Gledaoci sa strane, oni koji nisu političko-navijački nastrojeni, ovaj sukob posmatraju kao sukob dve starlete u „Zadruzi“ ili nekom drugom rijalitiju. Interesantno je samo kao predstava sa lošim scenariom, ali relativno dobrim glumcima, sklonim improvizaciji. I glavno je pitanje, ko će biti duhovitiji i ko će koga više da zezne?

Da Vas podsetimo:  Hrvati brišu srbsko, a “srpske znalice” ćute

Za Korene
Goca Savković

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime