SNS na izborima pobedio i onog ko nije učestvovao

0
1104

„Naprednjaci u Majdanpeku pregazili Đilasov savez za Srbiju“ javio je sinoć portal Informer rezultate lokalnih izbora u ovoj opštini. Ipak, tek formirani Savez čije je osnivanje inicirao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije učestvovao u izbornoj trci u Majdanpeku.

Prema podacima opštinske izborne komisije (OIK) na proteklim lokalnim izborima u Majdanpeku učestvovalo je sedam lista – Srpska napredna stranka, Partija ujedinjenih penzionera, SPS, Srpski pokret Dveri, Vlaška stranka, Vlaška stranka MOST i Dosta je bilo.

Na izbore koji su juče održani izašlo je 10.027 građana, od ukupno 17.325 upisanih u birački spisak.

Kako su agenciji Beta rekli u OIK, prebrojavanje glasova je završeno, a 6.652 birača glasalo je za listu „Aleksandar Vučić – zato što volimo Majdanpek“, što je 67,8 odsto.

Za Pokret Dveri glasalo je 1.096 građana (11,32 odsto), koaliciju SPS-JS podržalo 962 birača, odnosno 9,94 odsto glasova.

Na osnovu prebrojanih glasova u lokalnom parlamentu od ukupno 31 odobrničkog mesta, SNS će imati 24, Dveri četiri i koalicija SPS-JS tri mandata.

Cenzus nisu prošli PUPS, Vlaška stranka „Most“, Dosta je bilo i Vlaška stranka.

Zanimljivo je da su vest sa istim naslovom, ali bez navođenja istog izvora, objavili i Alo i Srpski telegraf.

Da je direktran protivnik SNS-u Savez sa Srbiju Dragana Đilasa poručeno je i saopštenjem lokalnog odbora SNS-a u kome se tvrdi da su aktivisti Saveza vređali naprednjake, ni više ni manje, nego rečima:

„Nećete nam vi zabraniti da uzimamo pare iz katarskih ambasada i od Velikog brata. Ko ste vi da govorite da ne smemo da tučemo žene i da lopovi ne smeju nikada više da pljačkaju narod i državu. Još jednom pomenite da je Boško ljotićevac i fašista, Đilasove milione, Jeremićeve veze sa Muslimanskom braćom, i završićete u kanalu“.

Da Vas podsetimo:  Sumorna sedmica
raskrikavanje.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime