Sotirovski naložila direktorki TON-a da podnese ostavku i kaže – nezakonito je zaposlila sebe

0
256

Pre nego što je podnela ostavku na mesto direktorke Turističke organizacije Niš, Danka Milojković je dala otkaz ugovora o radu po, kako je istakla gradonačelnica Dragana Sotirovski, po njenom nalogu. Razlog što je Milojkovićeva izgubila direktorsku fotelju nije tužba koju su protiv TON-a podneli zaposleni, o čemu su Južne vesti pisale, već je, kaže Sotirovski, prekršila zakone i bez ičijeg odobrenja sa predsednikom Upravnog odbora za sebe zaključila ugovor na neodređeno vreme.

Pre pet dana je Milojkovićeva na zvaničnom Fejsbuk nalogu objavila da je podnela ostavku na mesto direktora TON-a i to samo dan nakon što su Južne vesti saznale da su zaposleni u Turističkoj organizaciji podneli tužbu.

Međutim, tužba nije ni na koji način uticala na ostavku, kako je napomenula Sotirovski, već to što je, kako je navela, Milojkovićeva zaposlila sebe.

Direktorka Turističke organizacije Niš doktorka Danka Milojković podnela je ostavku, a pre toga je dala otkaz ugovora o radu upravo na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem, iako je veliki profesionalac i veliki znalac, uradila nešto sa čim ja nisam bila saglasna, što ne podržavam kao gradonačelnik, niti ću ikada podržavati, a to je da je prekršila Zakon o javnim službama, Zakon o javnim preduzećim i Statut Turističke organizacije Niš- istakla je Sotirovski.

Sotirovski tvrdi da je Milojkovićeva bez ičije naredbe i znanja sa predsednikom Upravnog odbora zaključila ugovor na neodređeno vreme, te je tako postala radnik Turističke organizacije Niš i posle isteka mandata.

Onoga trenutka kada je postavljena od strane Skupštine za direktora TON-a, ona je mogla sa predsednikom Upravnog odbora da potpiše samo ugovor na određeno vreme, nikako na neodređeno, čime bi verovatno, da je ostala, učestvovala u zloupotrebi službenog položaja i budžeta na kraju krajeva- navela je Soirovski.

Ovo nije prvi takav slučaj, pa je istakla da su to radili i prethodni direktori TON-a, te će, kako je rekla, kao Grad videti šta će raditi kada je reč o odnosu predsednika Upravnog odbora i svih prethodnih direktora.

Mislim da je ovo jedna svojevrsna poruka svim onim direktorima koji su možda takve stvari nameravali da urade, da to ne čine, jer će proći isto kao direktorka Turisitčke organizacije. Ja kao gradonačelnik izražavam zaista duboko žaljenje, s obzirom na to da opet ponavljam, da je Danka veliki profesionalac i znalac svoga posla – dodala je.

Ko će doći na mesto Milojkovićeve još nije poznato, pa Sotirovski kaže da razmatraju nekoliko mogućnosti, te će na nekoj od narednih Skupština biti izabran novi direktor TON-a.

Da Vas podsetimo:  Đilas: „Sve je čist falsifikat- ne bi me čudilo da me privedu“!

Podsetimo, Milojkovićeva je dala ostavku 1. aprila, paje danas potvrđeno da nije bila prvoaprilska šala.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime