Spomen obeležje u Debeljači poginulom junaku na Košarama

1
885

Dana 14.06.2017 godine u 11 časova obeležena je bitka na Košarama otkrivanjem Spomen obeležja poginulom junaku na Košarama Tiboru Cerni

cernaSpomen obeležje u Debeljači-Kovačici u prelepom parku punom zelenila i tišine otkrio je predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić i majka poginulog heroja Kata Cern.

Grad Valjevo su predstavljali načelnik Kolubarskog okruga gospodin Goran Milivojević i predsednik udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva Bradić Ljubomir sa svojim saradnicima i članovima udruženja.

Na ovom istorijskom i veličanstvenom skupu govorio je junak sa Košara Vojislav Vukašinović, majka Kata Cern i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kompletnu organizaciju uradila je Vlada Republike Srbije i ministarstvo za boračka pitanja na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom i državnim sekretarom Draganom Popovićem, a Spomen obeležje Tiboru Cern je podignuto na inicijativu Boračkih udruženja Republike Srbije.

Ovaj današnji dan je ispravljanje dela nepravde prema poginulim junacima, golobradim vojnicima sa Košara a zadnje junačke reci poginulog borca Tibora Cerne su bile: ,,za ovu zemlju vredi ginuti“ a taj naš junak se junački podigao iz rova da bi ga otkrili šiptarski snajperisti i nažalost pogodio ga je drugi metak, ali je isti šiptarski snajperista likvidiran od našeg borca-vojnika na odsluženju vojnog roka koje je zadesio strašan rat i odbrana Srbije!!!

Oko sto golobradih srpskih vojnika su branili karaulu Košare od 20.000 šiptarskih terorista, regularne albanske vojske, i specijalne jedinice Jastreb iz sastava Nato snaga. U napadu na karaulu Košare su šiptarski teroristi koristili 24 helikoptera apač i blekhouk, 30 tenkova, 24 oklopna transportera, 24 višecevnih bacača i Avione A10.

Stotinak junaka Srbije, 25 motorizovane brigade, stajali 67 dana pred mecima nato snaga, regularne albanske vojske i Šiptara terorista i nisu se predali niti dozvolili da osvoje teritoriju Republike Srbije.

Da Vas podsetimo:  Iznenadni gost

Oni naši junaci, njih 108 poginulih, dobiće svoje junačko obeležje u srcu Srbije da stoji uspravno na ponos srpskom rodu da se zna kakve Srbija ima junake koji nisu žalili da daju svoj život za svoju otadžbinu i svoj narod!!!

Neka im je večna Slava!!!

Hvala svim preživelim i poginulim junacima sa Košara oni su ponos, svi zajedno svih nas u državi Srbiji, hvala i svim porodicama poginulih junaka sa Košara i Srbije i njih nikada ne smemo zaboraviti!!!

Predsednik UBR od 1990. grada Valjeva 

Bradić Ljubomir

1 KOMENTAR

  1. na žalost,sto i nešto mladih dečaka je izgubilo život,braneći se od onih koje je vojna tehnika mogla da oduva,ali su,lično mislim žrtvovani.šef kos-a aleksandar dimitrijević je lično ispričao kako je u vreme miloševića amerika svom tadašnjem izaslaniku dala ovlaštenja,da prećutno odobri vojsci da počisti teren od terorista,što je ovaj preneo miloševiću,a ovaj je rekao da to ne dolazi u obzir.milošević je tada falsifikovao broj glasova sa kosova,a u to vreme je i arkana uveo u skupštinu.kada predsednik države uvede ubicu-kriminalca i postavi ga za poslanika,to onda znači da je ta vlast onakva kakav je i taj poslanik.u to vreme je šešelj i njegovi pomagači vučić i nikolić delili vlast sa miloševićevim taborom,inače svi su sada na vlasti osim miloševića.samo slep to ne vidi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime