Sporazum Rusije i Grčke?

1
963

RUSSIA-GREECE/GRČKA i Rusija nameravaju da potpišu sporazum koji će Atini omogućiti da u vidu avansa za gradnju gasovoda Turski tok na njenoj teritoriji dobije do pet milijardi evra – objavio je Der Spiegel, pozvavši se na visokog funkcionera vladajuće grčke partije Siriza.

Nemački nedeljnik tvrdi da će sporazum biti potpisan 21 aprila i vlada Aleksisa Ciprasa računa da će u državnu kasu uneti 3-5 milijardi evra. Taj novac će imati status „avansa za tranzit gasa iz Rusije u EU preko teritorije Grčke“.

Der Spiegel naglašava da je Cipras, pored svega ostalog, o ovom sporazumu razgovarao pre neki dan u Moskvi gde se sreo i sa Vladimirom Putinom.

Nakon što je Brisel, uz podršaku Vašingtona, onemogućio gradnju Južnog toka preko Bugarske, Srbije i Mađarske, Moskva je sa Ankarom dogovorila gradnju Turskog toka sa velikim čvorištem (habom) na samoj tursko-grčkoj granici.

http://fakti.org

1 KOMENTAR

  1. Hmmm. Sad ce da se uzkurce makedoncite…kao oni su sad faktor…vidi – njima prilika da udju u EU, da dobiju ime Makedonija a ne BJRM, da uzmu pare i na kraju – udare blokadu toka. Nije to dobro, nije. Pazi, to bi bio udarac (kazna) i Grckoj, ako bi im zapad priznao ime drzave i primio ih u EU. A mozda i nece biti vazno Grckoj ako istupi iz EU….bitno da ce Srbija opet da naje…e !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime