Srbija nabavlja sistem bespilotnih letelica iz Kine

3
993

Srbija će od Kine nabaviti dva sistema bespilotnih letelica nove generacije, koji će se upotrebljavati za izviđanje, ali mogu upravljati i artiljerijskom vatrom, saznaje Tanjug nezvanično.

Borbeni sistem se sastoji od po tri drona, zemaljske kontrolne stanice i udaljenog video-terminala. Pored toga, dogovoreno je da daljih pet sistema naša zemlja pravi sama, uz kinesku tehnologiju.

Kinezi su voljni da uđu u ovaj aranžman sa Srbijom, a detalje će biti poznati posle razgovora predsednika Srbije i Kine Si Đipinga.

Borbeni sistemi imaće moć da nose bombe i rakete, pre svega laserski navođene, imaće optoelektronski sistem koji može i danju i noću da izviđa i meri koordinate ciljeva i navodi rakete.

Ovo su prvi oblici vojno-tehnološke saradnje sa Kinom, a ima za cilj diverzifikacija opreme Srbije, kao vojno neutralne zemlje.

Cilj je da Srbija može da se brani, ali i omogući našim inženjerima da se usavršavaju.

Kada sva oprema Vojske Srbije bude kompletirana, niko joj u regionu, ocenjuju vojni eksperti, neće biti ni blizu.

rs.sputniknews.com

3 KOMENTARA

    • Kako to mislis da pokusaju da nas pretvore u robove? Pa zar vec nisu? Imamo li ikakva prava? Zar ne radimo za najmanje plate u evropi? Zar se ne otima na svakom koraku, kazne za sve i svasta, otimanje od porodilja i penzionera, otimanje ruda, suma, zemlje, izvora vode, pa cak i dece i organa. ako to nije rob ja ne znam sta je onda… Jedino jos da pocnu i da biju kao u srednjem veku.

      • To tek ulazi u završnu fazu.Pretvaranje Srbije u zemlju arapa,pa će mo biti manjina.Možda ovo nekome izgleda kao nemoguće,zapravo je gorka istina.Obistiniće se ona krcunova,kad pobiju Srbe,naseliće druge narode.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime