Srbija u specijalnom ratu „Velike Albanije“

0
1278

Velike igre na Balkanu

velika albanijaSrbija je u „specijalnom ratu“, koji protiv nje i državne politike vodi vlada Albanije, političke strukture u Prištini, uz podršku stranih mentora pre svega prijatelja „Velike Albanije“ iz SAD ali i nekih država EU. Procenjeno je da je Srbija u ovom času politički stabilna u odnosu na druge države na Balkanu i da preko spinovanja koncepta „Velike Albanije“ treba stvoriti klimu šire političke kampanje Albanaca na Balkanu, pre svega u Makedoniji, Kosovu uz pokroviteljstvo vlade Albanije i premijera Edi Rame. Ovo je scenario koji je deo „velike igre“ zapadnih i drugih podzemnih diplomatija na Balkanu i Evropi. Politička oligarhija na Kosovu kao i Albaniji izvršava svoje nacionalne ciljeve, ali i radi za interese stranih mentora koji žele destabilizaciju Srbije, posebno širenje straha među Srbima na Kosovu i Metohiji i regionu.

Dogovori klanova Haradinaj i Tači protiv Srbije

Da je to tako pokazuje i „velikoalbanska“ ali strana špijunska podrška Ramušu Haradinaju da bude pušten na slobodu iz Francuske, i da padne optužnice Srbije za ratne zločine. Tako je francusko zakonodavstvo pod pritiskom albanskog lobija pustilo na slobodu Ramuša Haradinaja koji je krenuo u otvoreni napad na suverenitet Srbije i srpskog naroda na Kosovu zajedno sa svojim bratom Dautom Haradinajem. Obojica su deo moćnog klana mafije koja ima vlast na Kosovu i u Makedoniji i uticaj u pojedinim zapadnim obaveštajnim i mafijaškim krugovima. Pretnje koje upućuju braća Haradinaj deo su političke kampanje za osvajanje vlasti na kosovskim izborima do sredine juna ove godine. Sve je namešteno u dogovoru klana Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija i uz dozvolu pojedinih ambasada na Kosovu pre svega SAD ali Velike Britanije, Francuske i Nemačke. Cilj je da se izbegne građanski i politički sukob na Kosovu i sukob mafijaških klanova. Klanovi Tači i Haradinaj su konkurencija, ali zajedno rade za interes svoje vlasti.

Da Vas podsetimo:  Braća po dolaru: Kad je Otvorena Rusija srela drugu Srbiju

Srbija na „liniji vatre“ psiholoških operacija

Srbija se našla na „liniji vatre“ različitih interesa na Kosovu i prema Kosovu koja ima uticaj na odnose Beograda i Prištine. Tačnije rečeno i Haradinaj i Tači ne žele formiranje Zajednice srpskih opština, žele legalizaciju Kosovske vojske sastavljene od pripadnika „OVK“ i trenirane mafije pod okriljem instruktora NATO i SAD i pritisak na „Briselski dijalog“. Treba maksimalno pritiskati Srbiju i dobijati što veće ustupke i koncesije, a da se što manje da kao protivusluga. Srbija se sada stavlja u poziciju da bude na drugi način meta politike iz 1999. godine odnosno mafijaško-terorističkih ciljeva Tačija i Haradinaja uz podršku lobista i savetnika poput generala Vilijema Vokera, generala Vesli Klarka, Medlin Olbrajt ali bračnog para Klinton i drugih. Oni imaju svoj razlog i interese da mrežu terorista i mafijaša koji su bili saveznici NATO u agresiji na Srbiji i Kosovo zaštite i da se na različite načine prema Srbiju vodi propagandno psihološki i specijalni rat. Sada se „testira“ državna i politička snaga Srbije i „živci“ vlasti u Beogradu. Zapad pre svega SAD i EU igraju dvostruku igru. Prva je podrška Srbije na putu ka EU uz dijalog i normalizaciju odnosa sa Prištinom. Taj uslov je uslov svih uslova za status Srbije na putu ka EU. Druga je opcija podrška radikalne ofanzivne politike „Velike Albanije“ na Kosovu i u Tirani. Tako Zapad igra igru „vruće-hladno“ prema Srbiji i Kosovu. Treća karta Zapada je reagovanje na ovu situaciju Rusije i njenih interesa na Balkanu u prema Srbiji i Kosovu. Ono što se može videti da Srbija se nije spremila niti računala na „velikoalbanski“ udar. Akcije iz Tirane i Prištine su sinhronizovano i da treba ozbiljno da se računa na dalju destabilzaciju regiona. Test proba „Velike Albanije“ krenula je sa dronom na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija. Oni koji su sve to režirali proučavali su ponašanje vlasti u Srbiji i uočili propuste ali i ignorisanje kampanje „Velike Albanije“. Onda su vlasti u Tirani i Kosovu krenuli u širu ofanzivnu kampanju u odnosu na defanzivno delovanje Srbije. Koncept „Velike Albanije“ nije samo propagandni i psihološki pritisak na Srbiju, već ima i svoju obaveštajnu i diplomatsku poruku. Zapad preko ove igre šalje „signale“ Beogradu, da bude kooperativan, suzdržan i da deluje mirno, a Prištini i Tirani da budu agresivni, nametljivi, arogantni i šalju preteće poruke. Ovo je i test u odnosima Zapada i Rusije ali i Kine koja ima svoje interese na Balkanu. Stvari su otišle dalje no što se mislilo i krenulo se u „lomljenje“ Srbije na različite načine. Ako se to ne shvati Srbiji preti velika opasnost i po bezbednost i odnose u regionu. Kampanja iz Tirane i Prištine pažljivo se prati u Zagrebu i Sarajevu i moguće je da se krene sa različitim političkim pritiscima prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Da Vas podsetimo:  Priča o Kosovu i Metohiji i papi kao srpskom savezniku

Tomislav Kresović

www.vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime