Šta će biti sa Medveđom?

1
904

Ovih dana aktuelna je sudbina odluka vlasti Srbije Sporazuma o razgraničenju između Republike Srbije i samoproglašene države Kosovo.Sporazumom je obuhvaćena i teritorija opštine Medveđa, njenih 6-8 mesnih zajednica.

Ovakva dešavanja u završnici nisu nikakva novost i ovo je proces koji traje intenzivno od 2003.godine i Ja sam kao predstavnik političke partije otvoreno ukazivao na ovakvu opasnost sa nesagledivim posledicama po Srbiji a ponajviše po narod koji ovde živi.

Takva saznanja sam davao i institucijama Srbije, političkom vrhu države 2015.godine.
Doživeo sam od istih institucija strašne probleme, pretresanje stana koje je trajalo skoro pet sati, odnošenje opreme čiji je vlasnik bila moja firma.Oprema je vraćena posle 8 meseci i kako ništa nije nađeno svi podaci iz kompjutera su trajno uništeni.
Ista firma je skoro uništena i pojedini ljudi iz tih struktura i danas meni i mojoj porodici prave velike probleme.

Niko nije hteo iz političke strukture da se zainteresuje niti od institucija da pomogne što je pokazivalo spregu srbsko albanskog kriminala usmerenu na otimanju ove teritorije.
Danas kada se sprovodi u delo ova politika ponovo niko od zvaničnika Srbije niti lokalne vlasti ništa ne govori o tome, narod je potpuno neupućen i niko ne veruje da je tako nešto moguće nekome pasti na pamet a kamo li sprovesti.

Izvori Sporazuma govore o vrlo ozbiljnom problemu a i ponašanje pojedinaca iz lokalne vlasti i države ukazivali su da je ova teritorija prodata.Medveđa služi za veliko pranje para moćnika iz Beograda i lokalne vlasti.

Ja sam godinama na ovaj kriminal i njegove posledice otvoreno ukazivao ali većina nije shvatala i pravila je prostor za dodatno uništavanje ove opštine.

Danas ova opština je potpuno opustošena i uz veliki novac koji se potpuno nepotrebno ulaže u promašene i nepotrebne investicije ukazuje na svrhu ovakvog vladanja a to je pljačka budžeta opštine uz nadu da ova sredina neće biti deo Srbije i tako svi izbegnu odgovornost za velika krivična dela.

Da Vas podsetimo:  VAUU! U Srbiji porasle plate u vreme korone?!

Nažalost, delimično se to već ostvaruje.

Kako je moguće da o ovom sporazumu nikada nije vođena rasprava u jedinoj instituciji koja je za to ovlašćena, Skupštini Srbije.

Ko daje sebi za pravo da krši Ustav Republike Srbije i pored svakodnevnih upozorenja da je potpisivanje ovakvog Sporazuma mimo Skupštine, Vlade Republike Srbije i referenduma čin veleizdaje za velikim posledicama kako po državu tako i po potpisniku Sporazuma.
Zašto vlast Srbije ne poštuje Rezoluciju SB 1244 koja teritoriju Kosova i Metohije tretira kao teritoriju Srbije?

Tražim u ime neobaveštenih građana da se da zvanični stav predsednika Srbije o statusu ove opštine u budućem sporazumu, stav predsednika Koordinacionog tela Bujanovca, Medveđe i Preševa dr Zorana Stankovića koji je pre nekih mesec dana otvoreno rekao da neće biti pomeranja granica a sada se ovim Sporazumom gube se sve tri opštine?
Kako je to moguće?

Šta je radilo ovo telo Vlade Republike Srbije skoro 20 godina?
Predsednik opštine dr Nebojša Arsić juče je to isto ponovio gostujući na televiziji Pink info.
Sobzirom na način kako Arsić funkcioniše računamo da je neobavešten usled silnih obaveza putovanja u nepoznato i bežanja od problema ali i velike zainteresovanosti za izmišljene investicije koje realno vrede nekoliko puta manje od cene koje plaća budžet.Sad je vreme lova u mutnom.

Pozivamo sve gore navedene da se hitno izjasne po navedenom Sporazuma o razgraničenju, da posete ovu sredinu i spreče masovno napuštanje nealbanskog stanovništva nakon zvaničnog objavljivanja ovog Sporazuma sa postojanjem realne opasnosti da se i ostatak ove opštine trajno izgubi.

Predlažem predsedniku opštine dr Arsiću da hitno zakaže vanrednu sednicu lokalne Skupštine sa ovom temom ali unapred shvatam da neće imati vremena zbog planiranih putovanja i bežanja od problema.

Da Vas podsetimo:  Gde je zapelo

Ukoliko niko ništa ne uradi na ovom velikom problemu a što je vrlo verovatno organizovaćemo zainteresovane i pokušati da utičemo na krajnji ishod ovog Sporazuma.

Zoran Jovanović,
Odbornik srpskog pokreta Dveri, Medveđa
Izvor: jugpress.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime