Šta treba da znate pre nego što počnete da živite sa partnerom?

0
646

Ako uzmemo u obzir da ste u dugoj i ozbiljnoj vezi i da ste prošli sve neophodne korake do trenutka kada treba da se potegne pitanje o zajedničkom životu.

Provoditi dosta vremena sa osobom koju volite možda je sjajna ideja na papiru, ali u realnom životu to znači uvid u sve njegove/njene mane, neka dešavanja koje nikako nećete moći da predvidite i činjenica da ćete više ceniti svoju slobodu i vreme za sebe.

1. Saznaćete više jedno o drugome

Svako je vaspitan na drugačiji način i svako ima različite navike. Ovo ne mora da bude nužno negativna činjenica. Možete mnogo bolje da se upoznate i da naučite više jedno o drugom.

2. Prihvatićete navike svog partnera

Da li vaš partner/-ka veoma glasno žvaće žvaku? Ili pronalazite svuda po stanu čarape, šnale? Vremenom čudne navike vašeg partnera postanu svakodnevna pojava i prosto se naviknete na njih.

3. Nedostajaćete jedno drugom više nego ranije

Kada prvi put neko od vas dvoje ode na put ili ima porodične obaveze nekoliko dana, biće vam jako čudno bez obzira na to što ste se stalno odvajali dok ste samo bili u vezi.

4. Nedostajaće vam da spavate sami

Koliko god lepo da vam bude u partnerovom zagrljaju dok spavate, faliće vam da možete da se rastegnete i prevrćete sami po krevetu koliko god želite.

5. Vaši različiti rasporedi mogu postati problem

Možda se i ne čini kao veliki problem, ali ako vaš partner stalno ostaje do kasno budan, a vi radite vrlo rano, moguće je da se nećete viđati baš često. Čak i ako jedete u drugačije vreme, može da bude nezgodno. Trudite se da imate bar jedan obrok zajedno tokom dana.

Da Vas podsetimo:  Koliko košta život jednog deteta?

Ima tu još mnogo stvari poput: podele novca, plaćanja računa i kirije, bolje (ili lošije) komunikacije, dogovora oko zajedničkog uređenja enterijera (ne možete sve ofarbati u roze ili uvesti motore u kuću – morate imati svest o tome da ne živite sami). Ali ako se slažete, posle određenog vremena, sve dođe na svoje.

BIZLife/Forbes

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime