Štrajk glađu Maje Pavlović i Robin Hud sa Andrićevog venca

1
898
Maja Pavlović/Foto:Zoran Strika,prntscreen(Cenzolovka)

Kako u Ustavu Srbije piše, vlast je podeljena na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, pri čemu je posebno naglašeno da je sudska nezavisna. Nije, međutim, napisano (ali to mnogi građani naše zemlje osećaju na svojoj koži, i da je ona veoma spora, neefikasna, pa i korumpirana, pa im se onda čini kao jedina nada da ostvare ili zaštite svoja ugrožena prava – predsednik Republike. Iako je to – prema ovlašćenjima koja ima po Ustavu – neosnovano, on i sam u javnosti stvara o sebi sliku nekoga ko u Srbiji sve najbolje zna, razume i može i da je – kad sve drugo zataji – jedino on u stanju da pomogne oštećenom srpskom građaninu.

Ovih dana Maja Pavlović, vlasnica novosadskog televizijskog Kanala 9, po treći put za nešto više od godinu dana štrajkuje glađu u znak protesta zbog odluka državnih organa kojima je njena televizijska kuća praktično onemogućena da radi.

Kada je u maju ove godine po drugi put počela svoj protest primila ju je predsednica Vlade i obećala da će pokušati da sa svojim pravnim timom nađe rešenje koje bi joj omogućilo da normalno nastavi rad: gđa Pavlović je poverovala da će to i dogoditi i prekinula štrajk.

Međutim, kako je od tog sastanka i obećanja prošlo tri meseca, a sve ostalo po starom, vlasnica Kanala 9 ponovo se vratila gladovanju kao načinu da se izbori za svoja ugrožena prava.

U razgovoru sa novinarima televizije N1 izjavila je kako je zatražila prijem kod predsednika Republike i da očekuje njegov poziv. Ujedno je iskoristila priliku da ispriča kako je Aca Srbin njen dužnik na neki način, jer je, u vreme dok je bio u opozicija, Kanal 9 emitovao priloge o njegovim istupanjima protiv vlasti. Gđa Pavlović misli da bi on sada mogao da se seti te saradnje i da joj pomogne kako bi Kanal 9 mogao da ponovo nesmetano radi.

Da Vas podsetimo:  Nemački papir protiv Srba: Ne pariraju SAD i Rusiji pa iskaljuju bes nad Beogradom i Banjalukom

Predsednik Republike se još nije oglasio ovim povodom (možda nije ni čuo za izjavu gđe Pavlović, jer je poznato da ne gleda N1, pa valjda to ne čine ni njegovi saradnici), a verovatno i neće. Što će, svakako, sem vlasnice Kanala 9, razočarati i druge građane naše zemlje, koji u predsedniku Republike vide srpskog Robina Huda.

Ovih dana zanimljiv i slučaj gđe Čedoslave Ristić, penzionisane pravnice iz Kuršumlije. Ona, istina, ne štrajkuje glađu, ali i ona veruje (tačnije, verovala je – prim. aut.) kako joj Aca Srbin može pomoći da izađe na kraj sa bahatom lokalnom samoupravom (koju, kao i obično, predvode naprednjaci), a sa kojom već po drugi put vodi sudski proces. Na prvom je utvrđeno da joj je naneta šteta upadom u posed i određena naknada za to, a drugi se vodi zbog toga što obeštećenje nije isplaćeno a lažnim priznanicama predstavljeno kao da jeste.

Gđa Ristić je zatim odlučila da piše predsedniku Republike, na što je iz njegovog sekretarijata stigao odgovor kako slučaj nije u njegovoj nadležnosti.

Penzionisanu pravnicu iz Kuršumlije začudio je odgovor, pošto nije ni očekivala da će predsednik Republike lično da rešava njenu žalbu, već da pozove svoje ljude, da se obavesti i da im naloži da poštuju zakon.

I gospođa Pavlović i gospođa Ristić, ostaće, nesumnjivo, razočarane izostankom reakcije Ace Srbina, dok će armija sendvičara (ako uopšte i sazna šta se događalo, jer ni ona ne gleda „izdajnički N1“) biti uverena kako je njihov predsednik dobro postupio što gospođama nije ništa odgovorio. (Kao što bi pomislili i da je odlučio da im na neki način pomogne.)

Vojislav M. Stanojčić
Izvor: stanjestvari.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime