Susret Džejkobsonove i Teodosija

0
868

Prijavljuju uništena groblja, natpise „UĆK“ na manistirima, a pomažu im da ostvare ciljeve.

Косов Б

Prošlo je četiri dana od obeležavanja godišnjice nekažnjenog terorističkog napada na autobus pun Srba u Livadicama kod Podujeva. Ubijeno je 13 Srba (12 ali je jedna od ubijenih žena bila u poodmakloj periodu trudnoće). Uhapšen i osuđen na 40 godina zatvora, terorista Fljorim Ejupi, uspeo je da “pobegne“ iz američkog okupacionog kampa „Bondstil“ gde ni van, ni unutra, osim vazduha ništa neprimećeno ne može da prođe.

Pet dana ima od kako su na vratima Bogoslovije u Prizrenu osvanuli natpisi „UĆK“ i druge poruke mržnje, iako tu zgradu obezbeđuje šiptarska, tzv kosovska policija. Isto se nedavno pojavilo na zidinama manastira Zočište, nedaleko od patrole policije koja dežura „čuvajući“ manastir. Isto to desilo se i ne tako davno i na zidovima pomoćnih objekata manastira Visoki Dečani a za šta je optužen u javnosti Sava Janjić, iguman. Janjić je spreman na ustupke, saradnju, promociju i osnaživanje tzv. „nezavisnog“ Kosova ali ni on nije pošteđen napada. Natpisi, uvrede, napadi i provokacije monaštva i klira SPC na Kosovu i Metohiji od ruke Šiptara, nikada nisu ni prestajali.

Juče i danas javljeno je o neviđenim vandalizmima nad grobovima kosovskih Srba. Tačnije vesti o potpuno uništenom srpskom groblju u selu Kruševac kod Obilića, na koje je prvo bacano đubre a onda je sve skupa sa grobovima – zapaljeno. U tom delu ne žive Srbi od 1999. godine. To predstavlja samo mali deo od 10.000 porušenih srpskih nadgrobnih spomenika. Danas je javljeno kako je u Livoču kod Gnjilana iskopan grob Gradimira Milosavljevića, ovdašnjeg Srbina sahranjenog još 1998. godine. NJegovi ostaci su pobacani okolo. Ni u ovom selu Srba više nema od okupacije Kosova i Metohije.

Da Vas podsetimo:  U Prosvjetinoj Školi u Beču proslavljen Savindan

kla_decapitDanas je predstavnica američkog konzulata u Prištini, Trejsi Džejkobson, najavila je da će UĆK ostati nekažnjena i “slavna“ za svoje zločine na KiM. „Ovaj sud će otklonit crnu mrlju koja stoji nad OVK i nikako se neće baviti slavnom borbom OVK“ izjavila je Džejkobsonova. Na taj način ne samo što je u ime svoje države, Amerike, zaštitila i opravdala teroriste sa Kosova i Metohije, ona je izvršila i pritisak na medije i da ne smeju da izveštavaju drugačije o teroristima osim kao o slavnoj „borbi“ Šiptara sa KiM. Ona je na društvenoj mreži „Tviter“ pre nekoliko dana čestitala Šiptarima godišnjicu „nezavisnosti“, kako se izrazila za njihov položaj pod američkom okupacijom. Fotografiju pri vrhu lista  poslali smo putem iste mreže, podsećajući šta čestita. Nije bilo odgovora, do danas kada je ovo proglasila slavnom borbom!

Možemo reći da SAD nisu znale šta podržavaju dok se nisu otkrili neki od većih zločina od kojih je prvi bila krečana u Klečki gde su spaljivani živi Srbi, posle silovanja, odsecanja delova tela i ostalog mučenja. Od tada su znali a danas to proglasili i slavnim rekavši da im za to sigurno neće biti suđeno.

T. Džekobson

Ovog istog dana usledila je još jedna njena aktivnost. Susret sa „bišopom“ uzurpatorom Teodosijem. Ekumenističke aktivnosti usmerene protiv pravoslavlja, svejeres. Teodosije s pravom nosi nadimak „oceubice“ jer je izvršenjem crkvenog puča, uz podršku članova Sinoda ali i američkih službenika, diplomata, političara – američke države, svrgao duhovnog oca i zauzeo njegovo mesto nezakonito. Uzurpirao. Onako kako su Šiptari uradili sa srpskom imovinom. Takve se stvari u ovome svetu nazivaju „slavnim“.

Ona, kao  predstavnik mentora tih zločina, nelegalna predstavnica SAD na Kosovu i Metohiji, primila je uzurpatora Eparhije raško-prizrenske Teodosija, nelegalnog predstavnika SPC na Kosovu i Metohiji.

Da Vas podsetimo:  Izveštaj, izvinjenje i amnestija

Pored otvorenog groba u Livoču, i iz groba izvađenog nesrećnog Srbina, pored potpuno uništenog srpskog groblja kod Obilića, Džejkobsonova je na ovom „dobrom sastanku“ izjavila da „SAD osuđuju vandalizam na Bogosloviji“ a u nastavku dodala da podržavaju „bogato multietničko nasleđe Kosova“.

Valjda je natpis na Bogosloviji nedelo slabijeg inteziteta od svirepih ubistava pa spada u vandalizam.

Ovo je i odgovor na sva pitanja o srpskim grobljima, porušenim nadgrobnim spomenicima i, ukratko, svemu što je srpsko i ne može se svesti pod „multietničko“ a u šta spadaju upravo tragovi srpskog postojanja i života na ovom prostoru. Srpska groblja. Ona se mogu nekažnjeno paliti, zatirati, preoravati i uklanjati na svaki drugi način na koji to „slavni“ borci budu izvoleli. A treba li se čuditi? Jer za ovo nema osude ni od zvanične, uzurpirane, Eparhije raško – prizrenske na čelu sa Teodosijem.

Sve to uz osmeh i pristanak „biskua“ Teodosija obavlja a baš nedavno je „osveštao“ i prvu crkvu, hram, koji na Kosovu i Metohiji gradi šiptarska, nepriznata „država“ parama iz svog budžeta.

Piše: Ivan Maksimović


Pripremile: KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime