Sve same opomene…

0
3119
Foto: blogfrket/homedecor17.com

Eh, kakva sam ti ja, Bože…! Njuz. net je još 3. septembra 2016. javio sledeće „Nepoznati počinioci odneli su preksinoć Kosovo iz dvorišta Srbije dok su građani spokojno gledali rijaliti program „Farmu“, a ja ne verujem. Tako nisam verovala ni „Nadrealistima“, nego sam se smejala i divila duhu Neletove groteske. A ono nije bila groteska, nego anticipacija budućnosti. Kako je svevremenim nazivom Deana Leskovar krstila svoju nagrađenu dramu „Slike žalosnih događaja“! Koliko je ta žena tomova s ovim naslovom mogla da ispiše, da je htela i da nije neponovlјiva…? Uzeh se u pamet: da više ne bih bila nepoverlјiva prema lažlјivom pastiru koji uznemirava javnost povikom „Ene, vuka!“ kad ga nema, jer na kraju priče, znam, vuk je došao, reći ću samo jedno – znam, došla mečka i na naša vrata. Vidim.

Sunce moje – zaklano je tamom/Foto: blogfrket

Sliku sam preuzela sa FB stranice „Dedovina – Dedovina“. Preporučujem je svakome ko hoće da zna ko su nam bili dedovi i šta su nam ostavili da imamo i čuvamo. Ispod slike je pisalo „Marica Mirić iz Belog Polјa kod Peći. Silovana i preklana od „učk“ hordi pred očima svoje majke, koju su primorali da gleda ceo čin iživlјavanja. Slika nastala u manastiru Pećka Patrijaršija, juna 1999. godine“.

Moje materinsko srce puca… To mi je kao i moje dete, jer Bog nam daje decu da kroz njih volimo svu decu. A ja onda nisam htela da mislim, jer plaši i boli. BOLI! I šta mogu da uradim…? To se stalno pitam.

A može se. Pročitala sam opet na drugoj FB stranici (https://www.facebook.com/knjigagvozdenipuk/) sledeće (ispade da skuplјam tuđe tekstove i od toga pravim kompilacije. Da ne da Bog! Samo sam svesna da nam Bog uvek govori kroz druge lјude i da su sve to Božji putokazi ka ličnom ispravlјanju)… Dakle:

Da Vas podsetimo:  Zašto sam potpisao ProGlas

KAD RUSKI SIROČIĆI PRESTANU DA KORISTE ŠEĆER ZBOG SRBIJE

„U godini u kojoj je nastao nadimak „Gvozedni“ za Drugi pešadijski puk, te 1913. Srbiji je baš bila neophodna pomoć. Istrošena i izranjavana u oslobodilačkom, Prvom balkanskom ratu 1912, a iznenađena napadom dojučerašnjih saveznika, Bugara, na Bregalnici, Srbiji je zaista mnogo toga bilo potrebno. Oko 2.200 kilometara od nje, u moskovskom Nikolajevskom institutu za siročad, učenice šestog dva htele su da pomognu. Ali, kako? Bez novca, naizgled i bez mogućnosti. Ali, uvek postoji mogućnost ako postoji volјa. I… one su rešile da uveče piju čaj bez šećera. Dugo su svoj najradosniji napitak pile bez šećera, odlažući kockice u sanduk. A kada su ga napunile, poslale su ga – Srbiji. (Sanduk je u Beogradu primila i odmah prosledila ranjenicima Ana Pavlovna Hartvig, supruga ruskog ambasadora u Kralјevini Srbiji, koja je i koordinisala rusku pomoć našoj zemlјi u tim godinama. U ime svih nas, ondašnjih i sadašnjih, sela je i rukom svakoj devojčici napisala pismo zahvalnosti“.

Pitam se: a mi? Nije da nemamo kocku šećera, nego ne damo. Sad je parola: „Sve uzmi – samo moje ne diraj“, a „moje“ je ono što svako proglasi za „svoje“. I tako sve posta „njihovo“. Pa i moj život. Nikome on nije važan, jer, izgleda, ništa više nije važno, ništa i niko. Ili, ako jeste, svi vide izlaz drugačije. Zato imamo potpisivanje naroda za Apel, Referendum ili Rezoluciju. Odrekli smo se sabornosti, a svi smo, kao, pravoslavni. No, vidim ume narod da se sabere.

Sadašnjni protest u Nišu zbog ustupanja gradskog aerodroma Republici / Foto: blogfrket

Ja sam samo jedna baba. Baba koja piše blog, jer ne zna kako drugačije da upotrebi svoj štap za opšte dobro, a ne samo sa svoje noge… Umem da budem i hrabrija, da napišem celu knjigu, kojom ću, zbog toga sam je i pisala, duboko da zamislim naciju koja razmišlјa na srpskom jeziku. Dok knjiga ne izađe, a to će biti po Vaskrsu, da se prisetim još jednog upozorenja koje mi je Bog dao isto te 2016 godine, a ja sam prešla preko toga rečenicom „Ju, sačuvaj Bože!“

Da Vas podsetimo:  Bastašić: To što se Srbija nije do sada odredila prema Pokolju je ponižavajuće, uvredljivo i boli

Kako je tada prneo AgionOros.ru, Kalavritski mitropolit Amvrosije je tada uputio „hitno obraćanje povodom situacije u Grčkoj“

Evo tog upozorenja:

„Iz dana u dan postaje sve očiglednije da su „imigranti“, „izbeglice“ i „ilegalci“ osvajači Grčke. Sa svoje strane, politički sistem ih prihvata, štiti i stvara im povolјne uslove! Niko se ni zbog čega ne sekira… Jedan ministar iz vladajuće partije SIRIZA je prekjuče rekao otvorenu glupost: „Uz pomoć imigranata rešiće se demografski problem Grčke“. Kao što vidimo, Vlada brani osvajače naše zemlјe. Međutim, osvajači-doselјenici su već započeli svoju razornu delatnost. Skidaju ikone sa zidova hramova i kapela i ubacuju ih u vatru kako bi se zagrejali. Od mitropolita Serafima su u luci Pirej zahtevali da skine pravoslavni krst. U gradu Kavala nelegalni imigranti-muslimani su skinuli sa zidova škole ikonu Bogorodice i zahtevali su da ne zvone crkvena zvona!… Juče su u Evkarpiji u Solunskom rejonu muslimani delili brošure na grčkom sledećeg sadržaja. „Grci, poverujte u reči proroka Muhameda kako biste se spasili. Rat je došao u vašu zemlјu. Krv nevernika će teći kao reka. Potpis: ratnici Alaha“. Na državnoj grčkoj državnoj televiziji već je prikazano izdanje dnevnika na arapskom jeziku! Probudite se! Ustanite iz etargičnog sna! Pogledajte šta se dešava unaokolo! Grčka propada! Polako umiremo. Nestaje naš pravoslavni i nacionalni identitet!“.

Mi smo narod koji je odavno zaboravio na prevenciju.

Odoh u Crkvu, nedelјa je, da se pomolim onako kako se Gospod molio, ali svojim rečima: Reći ću: „Bože moj i Oče naš, nas svih, neka me mimoiđa ova čaša, ali neka ipak bude po tvojoj volјi, a ne po mojoj. Ti bolјe znaš šta je bolјe za mene od mene same. Samo mi ne daj da se uplašim i ogrešim dušu“.

Da Vas podsetimo:  ZAPUŠTENO, PA ZABORAVLjENO

I poželeću rimo-katolicima sretan Uskrs, kako oni to kažu. I iskreno ću se moliti da nas sačuva u veri i lјubavi. Ako može. Ako ne – neka bude volјa Tvoja.

(To samo oni ovako mogu da zamisle Zvezdu i Partizan 😊. Mi to ništa ne vidimo tako. I… Odkud odjednom zec u jajima…? Aha… nemački protestantizam iznedrio zeku. Dobro, da znam…)

Hm! Evo ti ga na, zeko, što ćeš ti u moja jaja! Možda ne mogu s tvojom gazdaricom da izađem na kraj, ali s tobom mogu! Halt, zeko, halt! )

Perla

blogfrket.blogspot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime