Tači lider ratno-seksualne NATO strategije

0
628

hasim-taciHašim Tači, novoizbarani predsednik i glavnokomandujući oružanim snagama takozvanog Kosova, u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom “Zmija”, obećao je da će raditi na brzom formiranju kosovskih oružanih snaga i njihovoj integraciji u NATO pakt. U intervjuu TV kanalu «Top channel», «Zmija» je uveravao da će uspeti da za pet godina integriše svoju “republiku” u Severoatlanski blok.

U krugovima zapadnih analitičara ne sumnjaju da će on ispoštovati zadate rokove, jer sa integracijom Kosova može biti otklonjen čitav niz nepogodnosti koje suštinski otežavaju rad bloka na utvrđivanju zapadnih vrednosti na Balkanskom poluostrvu. Znači, iskrena želja tog istaknutog kriminalnog autoriteta da uđe u rukovodeće organe Severoatlanskog bloka, tamo će naići na razumevanje.

Prvi ozbiljan nedostatak odnosi se na složenu, da ne kažemo grandioznu strukturu organizacije trgovine narkoticima preko Kosova. Radi se o tome da su specijalne ekipe “Zmije” prinuđene da nelegalnim putem izvoze partije heroina iz Turske i Makedonije na Kosovo, potom ih takođe tajno predaju u američku bazu “Bondstil” i tek otuda heroin avionima odleće na vojne aerodrome Nemačke ili drugih evropskih zemalja, gde ga ponovo predaju albanskim narko-dilerima radi prodaje. Ta ružna i složena shema odavno je zastarela. Prilikom njene organizacije gubi se deo robe, značajno opada profit zainteresovanih lica u Briselu i Lengliju.

Ukoliko Kosovo pristupi NATO paktu, tada će “Zmija” dobiti svoju malu flotu vojnih aviona koji će se baviti razvozom narkotika po zemljama bloka, bez ikakvih posrednika. Naravno, kod nekih nerazvijenih demokratija tipa Češke ili Mađarske, policija još nije toliko profesionalno pripremljena da bi u potpunosti isključila borbu protiv albanskih uličnih narko-dilera. Zato se događaju nesrećni slučajevi kada se najbolji “Zmijini” ljudi, makar i privremeno, nađu iza rešetaka. Pojava kosovskih vojnih predstavnika u tim zemljama odigrala bi rešavajuću ulogu u otklanjanju tog zastarelog problema. Tada neće biti neophodnosti za uličnim narko-dilerima, nego će oni koji žele da dobiju narkotike dovezene vojnim avionima, direktno posećivati predstavništvo zaštićeno diplomatskim imunitetom. U takvom slučaju Hašim Tači može ponosno konstatovati da je njegov posao izašao na nivo visoke evropske kulture.

Da Vas podsetimo:  Dogovor, a ne izvinjenja

Pored toga, biće moguće postaviti na normalnu osnovu i obuku terorističkih kadrova za Islamsku državu. Do dan danas nekako to izgleda ružno, necivilizovano. Nekakvi sumnjivi logori bez imena, sa sumnjivim pridošlicama i ne manje sumnjivim instruktorima. Nije to kao na primer u Turskoj, gde članove terorističkih grupacija obučavaju turski oficiri uz materijalnu podršku NATO i uz pomoć metodike obuke koja je prihvaćena u bloku. Iz tih logora izlaze ratnici džihada, sposobni da se suprotstave najozbiljnijim protivnicima. Upravo tako će izgledati i obuka terorista na Kosovu, kada republika dobije odgovarajući status, materijalnu podršku i neophodnu metodičku bazu.

Jedini problem koji zasad ne podleže modeliranju u okvirima članstva Kosova u NATO paktu, predstavlja trgovina ženama. Ovde je republika daleko prevazišla svoje buduće partnere koji se još ne dosećaju da voze prostitutke vojno-transportnom avijacijom. Pa zašto Hašim Tači ne bi otvorio novu stranicu u istoriji NATO bloka? Ako on bude prvi u svetu prevoznik “belog roblja” u vojnim avionima u vrele tačke, onda će njegovo ime biti upisano u istoriju bloka. Uzgred, razmah multikulturalizma i slobode seksualnih naravi, dobilo je u Evropi takav zamah, da bi “Zmija” mogao organizovati nevelike čarter letove sa odabranim devojkama na zasedanja Saveta NATO.

Posle izjave Hašima Tačija o hitnom pristupanju Kosova u NATO, ja sam osetio neko olakšanje. Ranije su svi brinuli za Šiptare. Sedeli su oni po svojim selima, napasali sitnu stoku, trgovali ukradenim autima, heroinom i devojkama i nisu videli nikakvu istorijsku perspektivu. A sada je druga stvar: oni mogu primeniti svoje navike u okvirima najmoćnije vojne organizacije na svetu. Kosovo čeka era neviđenog nacionalnog preporoda.

Dmitrij Sedov

FSK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime