Veliki jesenji horoskop vlade Srbije

1
1003

horskop-vlade-srbije-620x321Ako mislite da se oni koji su zaposleni u Nemanjinoj 11 (i ostalim adresama vlade Srbije i njenih ministarstava) ne pridržavaju uputstva zvezdoznanaca, ako mislite da ne čitaju horoskop, grdno se varate. Sudeći po načinu njihovog vladanja – više slušaju svog astrologa, nego narod.

Evo šta ih čeka u narednom periodu.

Ivica Dačić (šef srpske diplomatije)

U naredna tri meseca ministra spoljnih poslova Srbije čeka mnogo gostovanja po Bosni (a bogme i po Hercegovini), gde će stalno morati da peva „Miljacku“ u dobrotvorne svrhe,  bez honorara, s obzirom na to da je izvalio onu glupost „Ako Muslimani hoće rat, dobiće ga“. Šta ćete: Proradio Sloba u čoveku. Posle toliko godina potiskivanja iskonskih osećanja, moralo je negde da pukne… Ministra spoljnih na poslova očekuje i mogućnost da se oklizne o koru od banane i da prospe sadržaj svog koferčeta. Srećom, tu mu je večna desna ruka iz kafane, ministar Acika Antić. Da ne bude zabune. Mada – i on ume da se tetura.

Nebojša Stefanović (ministar unutrašnjih dela) 

Pred prvim policajcem Srbije se tokom jeseni pojavljuju brojni problemi: Pre svega mora da nas uveri kako je ovo bezbedna zemlja u kojoj se kriminalna dela ekspresno rešavaju. Zle novinare koji ga stalno prozivaju, moraće definitivno da uveri kako je on zaista napisao doktorat na Megatrendu i da ga je lavovski odbranio. I na kraju, moraće da nam objasni kako je moguće da je u bezbednoj zemlji u porastu porodično nasilje. Zbog sklonosti ka prehladama, ministar će često brisati nos.

Zorana Mihajlović (ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture)

Ministarka Zorannah će tokom jeseni imati uglavnom negativne aspekte u ličnom horoskopu. Sve će da joj kasni. Ne, ne mislimo na “one stvari”, nemojte da ste bezobrazni. Nije lepo prema ministarki, pomisliće neko da se sprdamo. Mislimo na posao. Naročito će da kasni završetak gradnje auto-puta. Ali, kasni i rušenje nelegalnih vikendica na Savi. I odobravanje projekta Beograd na vodi. I još koješta. Možda je zbog svega toga njen Voljeni Vođa prekori, ukori, možda je i popreko pogleda, a možda (ko će ga znati) odluči i da je izbaci iz svoje borbene vlade.

Rasim Ljajić (glavni za trgovinu, turizam i telekomunikacije)

Doktoru Ljajiću jesen će biti mirna: Saradnje sa Haškim tribunalom se konačno otarasio. Zato će imati vremena za trgovinu i krstarenje Srbijom kako bi se uverio u turističke potencijale svoje zemlje. Možda skokne i do Turske, da ugovori neki aranžman, ko će ga znati. Rasimu predstoji i mnogo putovanja i u okviru priprema za pribavljanje podrške u trci za predsednika Srbije: Znate ono – Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Raška… Zvezde su blagonaklone prema Rasimu.

Branislav Nedimović (ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine)

Miljenik Velikog Vođe koji je političku karijeru gradio (kao i mnogi u naprednoj stranci) na preletanju iz jedne stranke u drugu i koji je svojom „borbenošću“ podsetio Velikog Vođu „na njega dok je bio mlađi“ do današnjeg dana nije se previše bavio svojim poslom. Negativni aspekti i retrogradni Merkur, reći će neki vrsni poznavaoci horoskopa. Drugi su pak skloniji da kažu da je Nedimović zapravo samo astralna projekcija ministra, koji ima posao da klima glavom i izvršava ono što mu kažu „investitori“ iz nemačkog Tenesija i raznih arapskih investicionih fondova koji će Srbima da preporode poljoprivredu.

Da Vas podsetimo:  SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Zoran Đorđević (ministar odbrane)

Horoskop ministra vojnog obiluje problemima u jesenjim mesecima. Opet zbog gadnih novinara koji će odnekud pronaći spisak obećanja Velikog Vođe i njemu odanih „novinara“, pa će ga nepodobni (strani plaćenici, naravno) prozivati zbog neispunjenih obećanja. Muku će mu predstavljati nepostojeća eskadrila migova 29, virtualna eskadrila transportnih helikoptera, a raketni sistemi S 300 će mu se svako malo pojavljivati u snovima. Kad uz to dodamo probleme one paradne družine koja se naziva Vojskom Srbije… Više puta pašće mu na pamet da se zameni sa vojnim „ekspertom“ u Skupštini Srbije po imenu Lazanjski. Šta, ne zove se Lazanjski po lazanjama?

Ana Brnabić (ministar(ka) državne uprave i lokalne samouprave)

Ministar(ka) Brnabić pred sobom ima miran period: Horoskop joj je naklonjen, što se najbolje vidi po tome što niko ne zna kako i kad je Srbija ostala bez 19.000 radnika u državnoj upravi, ona će do Nove godine moći da se smeška. Zašto? Pa… Zato što će da služi samo za pokazivanje svetu. „Eto, i mi imamo gej ministra, pardon, ministarku“, ponosno će pokazivati raznorazni zvaničnici velikim učiteljima u Briselu sliku zadužene za državnu upravu i lokalnu samoupravu. I njen ljubavni život biće miran: Niko neće objavljivati nove, neukusne montaže.

Nela Kuburović (ministarka pravde)

Simpatična Bosančica u srpskoj vladi ostvarila je srpski san: Ona je dobila posao kako se ne bi mešala u posao. Više će vremena provesti u dokazivanju da je u Nemanjinu došla zbog znanja, a ne zbog napumpanih usta. Nelu u narednom period zbog povoljnih aspekata ne očekuju potresi. Uostalom, šta tu ima da se bilo ko potresa? U srpskim sudovima su zvezde odavno određene dubinom džepa i dilovima koji se postižu van raznoraznih palata pravde. Ako i promakne neka opasna presuda, koja klijentu nekog advokata ne odgovara (ili ne odgovara naprednjacima), tu je Apelacioni sud, gde se sve ispegla.

Goran Knežević (ministar privrede)

Nekadašnjem pripadniku žutog tabora (čitaj Demokratske stranke) i nekadašnjem naprednjačkom ministru poljoprivrede zaduženom za aflatoksin i ove godine se smeši ispijanje mleka pred novinarima. Čisto da dokaže da mu već pomenuti aflatoksin onomad, pre tri godine (ala brzo prođe…) nije naškodio. Naprotiv… Vratio se čovek jači nego ikad. Uskoro bi, u nekom rekonstruisanju kabineta Velikog Vođe, mogao da se pojavi još jedan povratnik: Bata… Ako se teleprontuje na vreme iz Kruševca, kada Pluton saopšti Velikom Vođi da je planeta Mars spremna da podrži promene.

Dušan Vujović (ministar finansija)

Sudeći po rasporedu zvezda, ministar zadužen za davanje para po svoj prilici ima šanse da u svojoj karijeri zabeleži dobijanje novog nadimka: Škrtica. Voleo bi on to, jer bi onda njegov Voljeni Veliki Vođa mogao da ga poredi sa legendarnim Lazarom Pačuom. Mada, Pačuu je horoskop bio takav da je Kralju Petru Prvom Karađorđeviću mogao da kaže „ne dam pare“. Sudeći po tome što Vujović ima MMF u opoziciji sa NBS-om u drugoj kući, ne verujem da bi to smeo da kaže Vučiću.

Da Vas podsetimo:  Putuj Evropo, i ne naginji se ka Srbiji...

Vladan Vukosavljević (ministar kulture i informisanja)

Pred nekadašnjim lobistom i članom Savetodavnih tela krune je lagan, miran period. Bivši ministar zadužen za umetnost i medije toliko je zasrao situaciju u srpskoj kulturi i još više u informisanju, da će ministar Vukosavljević biti pravi miljenik zvezda: Naročito onih kulturnih. A možda i nekih nekulturnih. Videćemo – koliko će biti poslušan i koliko će šrafiti neposlušne pripadnike sedme sile. U svakom slučaju, biće dovoljno da ispravi neku lošu odluku od čupavca, ili da otkrije kako je u sazvežđu Filharmonije potrošen neki novac van pravila i postaće miljenik javnosti. Iako to – u ovom trenutku – apsolutno nije.

Mladen Šarčević (ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja)

Gospodinu vlasniku privatnog obrazovnog sistema se u naredna tri meseca smeši proširenje poslova na svim frontovima. Između šeste i druge kuće (šesta: posao; druga: novac) vlada harmonija kakva se retko viđa u natalnim kartama. Ne bi trebalo da začudi ako bi se po završetku svog ministrovanja Šarčević našao na mestu vlasnika još nekog obrazovnog sistema. Ili barem jednog univerziteta za štancanje diploma u nekoj budućoj vladi. Ne zaboravite: Logistika je najvažnija stvar prilikom organizovanja „borbene vlade“, ili „vlade koja je kao najbolji fudbalski klub“…

Zlatibor Lončar (ministar zdravlja)

Osma kuća, kuća smrti, misterije i dalje je prenatrpana negativnim planetama kod ministra zaduženog za zdravlje nacije. Saturn, Uran, Mars… Haos živi… Lončaru nikako nije lako: U samoj vladi ima oštru konkurenciju (medicinski radnici su i Rasim i Slavica), a nezahvalni narod mu stalno nabija kako se ekspresno onomad pojavio u Institutu za majku i dete iz čisto humanih razloga, a dočekala ga informacija o smrti sedam lica. Najgore mu je što se i za njegovog vakta nastavlja prikupljanje para za lečenje dece raznim akcijama i SMS porukama, a neki drznici mu to stalno nabijaju na nos…

Aleksandar Antić (rudarstvo i energetika)

Ministru Antiću u narednom periodu predstoji da, u tandemu sa ministarkom bez portfelja i partijskom koleginicom često obilazi svog lidera i teši ga što mora da peva. U to ime, Antić će se manje baviti rudarstvom, a više energetikom. Naročito onom vrstom snabdevanja energije koju običan čovek pribavi kroz ispijanje, recimo, vina. Svoje vinograde ministar brižno čuva od očiju javnosti. Ko veli – ako Toma može da pravi rakiju – može i on vino. Biće svakako uspešniji u tome od Zokija Bunde.

Aleksandri Vulini (rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

Horoskop ministara zaduženih za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nije jednostavan. Ministru Vulinu zaduženom za rad je najgore: Stalno se neki radnici koji rade kod stranaca bune zbog toga što moraju da nose pelene. Ministru Vulinu zaduženom za zapošljavanje je pak – odlično: On samo treba da pogleda izveštaj iz Nacionalne službe za zapošljavanje i da se nasmeši: 1.000 ljudi je otišlo iz zemlje. Nezaposlenost je smanjena za 1.000 mladih. Ministar Vulin koji se bavi boračkim pitanjima mora da se grize za usne. Teško mu je da ne priziva nove ratove, a ako ih ne priziva – ostaće bez posla. Onaj Vulin što se bavi socijalnim pitanjima je zauzet provodom u spa centru.

Da Vas podsetimo:  E, moj vajni ministre, Nedimoviću...

Jadranka Joksimović (Ministarka bez portfelja, evro-integracije)

Zvezde kažu da će Jadranka u narednih nekoliko meseci putovati dosta u Brisel, ali će se tamo o jadu zabaviti. Donosiće stalno neke nove liste zahteva koje diktiraju “profesori” demokratije, moraće da ih u prevodu prilagođava ukusu Velikog Vođe i neće joj biti nimalo lako da ispuni sva ona očekivanja koja ima u šestoj kući, zato što stalno ide na put sa dosadnim direktorom kancelarije za nekakvo srce Srbije, koji se tamo, u Briselu, redovno svađa i oteže sastanke, zbog čega ona nema vremena za šoping.

Slavica Đukić Dejanović (Ministarka bez portfelja)

U naredna tri meseca doktorka koja se bavi (kako se to nekad govorilo) s-uma-sišavšima provodiće mnogo vremena u hodnicima zgrade u Nemanjinoj 11. Mnogo više nego što je provodila na svom prethodnom poslu: U bolnici Laza Lazarević u okviru Kliničkog centra Srbije. Nekako je prijatnija atmosfera, a Slavica voli da joj bude luksuzno, što se vidi po šestoj kući… U džepu (pardon, to nije damski, u torbici) nosiće uvek spremne šarene pilulice za one koji ne mogu da izdrže pokvarenu opoziciju, strane plaćenike, domaće izdajnike, one koji hoće da obore s vlasti Velikog Vođu. Za svog Vođu (partijskog, Ivicu bez Marice) Slavica će uvek čuvati posebnu vrstu bombona.

Milan Krkobabić (Ministar bez portfelja)

Generalni direktor PUPS d.o.o. može da bude zadovoljan što je dobio kabinet bez zaduženja. Taman u narednom periodu može da se posveti ostvarivanju zadataka koje je sam sebi zacrtao, zadataka vezanih za  zbrinjavanje uže i šire familije. Njemu se u šestoj i drugoj kući (novac i posao, ali i posao i novac) ne pojavljuju retrogradne planete. Naprotiv: Njemu tuda šeta Venera u svom svom sjaju, pa može da puni slamaricu zajedno sa svojim naslednikom i dag a podučava kako da, posle savetničkog mesta u Privrednoj komori, postane ministar. Kakav otac – takav sin, govorili su nekada za Jovana i Milana. Nema razloga da se tako ne nastavi u sledećoj generaciji.

I na kraju, On, ministar nad ministrima, genije nad genijima, veliki Sin, zadužen za sve i sja

Braniće se Veliki Vođa od retrogradnih planeta i još retrogradnijih poriva kvarne opozicije. Napadaće ga sa svih strana: bukaće protiv njega strani plaćenici i domaći izdajnici, saletaće ga patkice, rušiće ga demokrate, uz pomoć tajkuna i krugova sa zapada, a on će pokazati svoju snagu iako će morati stalno da poziva svojih 650.000 razboj… pardon, članova stranke da mu daju elana da pobedi ponovo i da po prvi put u novijoj istoriji Srbije ostvari ono što je bilo nemoguće: Da u konjukciji sa Saturnom, Uranom, Plutonom, Marsom razbuca kompletnu opoziciju, a Srbiju povede kao njegov uzor Kim Džong Un u svetlu, bogatu, evropsku budućnost, u kojoj će nam, naravno, biti mnogo bolje. Uskoro.

Aleksandar Bećić

Kolumnista

1 KOMENTAR

  1. Loš ste vi astrolog!Zaboravili ste da pomenete mars i crni mesec i planete koje predstavljaju narod i masu i koje su u direktnoj opozciji i kvadratu sa Uranom i Saturnom u njihovim kućama posla i uspeha a bogme i fizičkog tela. I zaboravili ste da ih upozorite da, baš zbog te opozicije i ponekog kvadrata, moraju da se čuvaju glupih izjava i dela uperenih protiv naroda i države. Neka se strpe malo i sačekaju neki bolji period , tamo negde 2020 godine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime