„Verujete li meni ili svojim očima i ušima?“

0
1080
Goran Vesić / Foto: Direktno.rs

Kome više verujete, sebi ili Goranu Vesiću? Svojim ušima ili zameniku gradonačelnika Beograda? Dan kada Vesić bude izgovorio istinu, biće proglašen državnim praznikom.

– Meni je skoro dolazio čovek koji je vodio radove na „Beograđanki“, pošto je Branko dok je bio gradonačelnik, projektovao „Beograđanku“… Zamislite da sada gradonačelnik Beograda projektuje „Beograđanku“, pa to bi bio sukob interesa. Pa ne bi se skidao sa N1 i kod Olje Bećković – ispričao je Vesić u emisiji kod novinarskog maga Milomira Marića.

Pošto je njegovo neznanje zaparalo uši stanovnicima Beograda i Srbije, pa je reagovala i supruga arhitekte Branka Pešića, umesto da izađe i prizna grešku, zamenik gradonačelnika je u javnosti porekao da je izgovorio glupost u kojoj je dva Branka Pešića spojio u jednog čoveka. Pritom  je pisac „Knjige o Beogradu“, krenuo da prebacuje gospođi Pešić koja se, zgrožena njegovim neznanjem oglasila.

– To vam je bio deo političke kampanje. Nije bio lapsus, nego sam ja rekao da je gradonačelnik Branko Pešić kontrolisao izgradnju „Beograđanke“ i to svi znaju. Rekao sam da je kontrolisao i da bi to danas neko smatrao sukobom interesa. A onda se našla uvređena gospođa, žao mi je što je tako, čiji je suprug arhitekta Branko Pešić, ona je mislila da sam ja mislio, da je gradonačelnik Branko Pešić projektovao. Za razliku od Dragana Đilasa, ja jako dobro znam ko je bio Branko Pešić, i jedan i drugi – ističe sada Goran Vesić.

„Pvi znak gluposti je kompletno odsustvo stida“, rekao je Sigmund Frojd.

Vesić, ne samo da se ne stidi, nego je počeo javno da uverava ljude da nije rekao ono što su svi mogli čuti i videti da je izjavio. Izvrtanje sopstvenih reči začinio je čime drugo nego Draganom Đilasom, koga Vesić jednostvano ne može, a da ne pomene.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime