Vreme je da poradite na sebi

0
772

36909-sreca-580x326Bilo da se samo odmarate od radnih obaveza i lutanja po gradu koji je u ovo doba godine prepun gužvi ili da sklapate planove vezane za praznike, vikend je pravo vreme za to da počnete da radite na sebi.

Iskoristite slobodno vreme i pređite bar ovih pet koraka.

1. Poslušajte ovu pesmu

Ukoliko ste pod stresom ova melodija će, kako naučnici kažu, uticati na smanjenje anksioznosti za čak 65 procenata. Stručnjaci su merili moždanu aktivnost, srčani pritisak i puls učesnika jedne studije i proglasili su pesmu „Weightless“ (Marconi Union) za melodiju koja najviše opušta – na celom svetu!

2. Tokom obroka zamenite sokove (posebno gazirane) vodom

Možda mislite da su „lajt“ sokovi i gazirani sokovi bez šećera dovoljno dobro rešenje, ali ništa vam neće pomoći da se „dovedete u red“ kao voda. Istraživanja su pokazala da su žene koje su pile vodu umesto dijetalnih sokova izgubile mnogo više kilograma.

3. Isprobajte ovaj trik Olimpijaca

Sigurno ste do sad čuli milion puta zašto je meditacija korisna. Ona smanjuje stres, poboljšava koncentraciju i utiče na to da se osećate mnogo srećnije. Takođe, kako ističe Olimpijska odbojkašica na pesku Ejpril Ros, meditacija znatno utiče na poboljšanje sna.

Meditiram pre odlaska u krevet – rekla je Ejpril za „The Cut“, a prenosi Hafington Post – Ranije sam imala problema sa snom pred takmičenja, čak i kad sam opuštena, jer radi adrenalin. Naučila sam vremenom da meditacijom sredim misli pre odlaska u krevet i to mi poboljša san.

4. Divite se svom telu

Ukoliko malo bolje razmislite, vaše telo radi neke zaista neverovatne stvari: ono vam omogućava da trčite, udomljava vaš briljantni mozak i dozvoljava vam da jedete neku savršenu hranu. Proslavite to i redovno se divite svom telu. Bilo to ispred ogledala ili u mislima u šetnji ili čitajući citate poznatih koji su pričali o svojim telima.

Da Vas podsetimo:  Veseli Laćarci namagarčili novinare PINK-a!

5. Vežbajte

Znamo da to zvuči kao baš okrutan savet ponekad, ali, da, treba da vežbate. Iskoristite sezonu praznika i dok se svi goje preukusnom hranom, poradite na sebi. Ako ništa drugo, zgrabite tu kutijetinu sa ukrasima za jelku i vežbajte sa njom pre kićenja kuće – dupla korist.

A.L.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime