Vučić tvrdi da Babić nije vozio kod Doljevca, on i dalje direktor “Koridora”

0
1943

Skoro pola godine od nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije u kojem je bio Zoran Babić, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da Babić nije vozio, iako se to spekulisalo na društvenim mrežama. Babić je odavno podneo ostavku, ali je zvanično u dalje direktorKoridora.

Tog 31. januara u stravičnom udesu na naplatnoj rampi život je izgubila 51-godišnja S. G. nakon što je službena “škoda” u kojoj je bio direktor Koridora Srbije Babić, velikom brzinom udarila u “astru” u kojoj se ona nalazila.

Putevi Srbije zvanično su odbili da dostave snimke sa naplatne rampe novinarima Južnih vesti, ali je zato Blic objavio niz snimaka do kojih su, kako su napisali, došli novinari te redakcije.

Oni navodno potvrđuju da Babić nije vozio “škodu”, kako se spekuliše na društvenim mrežama, a to je juče po prvi put na sednici Glavnog odbora SNS istakao i lider ove stranke Vučić.

Kada te nepravdeno napadaju, Babiću… Kada su te nepravedno napadali da si ti vozio onaj automobil, a ko je bio Babiću tu da te brani? Jedino ja. Bilo je još nekoliko ljudi, svi ostali su ćutali i mislili da si stvarno ti vozio. Nije Babić vozio da znate. Imamo snimke, nije on vozio. Lagali su kao i obično, ali sam ga branio – rekao je Vučić.

Babić je odmah nakon nesreće podneo ostavku na mesto direktora u Koridorima Srbije, ali i 5 meseci kasnije, on je i dalje direktor ovog preduzeća.

Novinari Južnih vesti su pitanja o (ne)usvajanju ostavke poslali Koridorima poslali još pre petnaestak dana, ali odgovora još nema.

Da Vas podsetimo:  Danas je Sveti Nikola

Babić nije viđen na otvaranju južnog kraka Koridora 10, ali je zato uslikan na Brionima, letovalištu u Hrvatskoj.

Neusvajanje ostavke mu predsednik Vučić nije javno zamerio, ali odmaranje na Brionima jeste.

Neću da te branim Babiću za Hvar i za Brione. Nežu da te branim. Kad naš narod bude mogao to sebi da plaća, onda idi i ti – rekao je Vučić na sednici GO SNS.


Georgiev: Partijski ispred javnog interesa

Događanja na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, kada je Vučić kritikovao Babića zbog letovanja na Brionima, novinar Balkanske istraživačke mreže BIRN Slobodan Georgiev tumači kao isticanje pratijskog ispred javnog interesa.

Babić nije vozio, vidi se na snimku koji je očevidno video samo Vučić. Opet, bio je na Brionima sa devojkom. To smeta naprednjačkom idealu upravljača koji samo radi i nikada se ne odmara, a naročito se ne odmara u Hrvatskoj – kaže Georgiev.

Spin je u tome, pojašnjava ovaj novinar, da Vučić „kao priznaje“ grešku pred narodom.

Evo, narode moj, sramota je da naš čovek letuje tamo gde vi ne možete – zaključuje Georgiev.

Podsetimo, Babićev vozač D. S. se sumnjiči kao odgovoran za nesreću u Doljevcu, a nakon što je uhapšen Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Babić je na saslušanju tvrdio da je spavao u kolima na zadnjem sedištu.

Južne vesti su utvrdile da auto koji se „zakucao“ u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o „škodi superb“ koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima – što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Da Vas podsetimo:  Oktobarski prevrat – „posle 90 godina”

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva „škoda“ poslednjih16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, pa tako i u Policijskoj upravi Niš kriju službenu belešku koju je tog dana sačinio saobraćajac. Njima je Poverenik naložio da je dostave medijima. Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora.

A. Stankov
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime