Zadah moralne truleži

1
1242

Ne znam kako sa vama stoje stvari, ali da je meni neko pre godinu, godinu i po, rekao da ću sa nestpljenjem da iščekujem svako novo saopštenje za javnost čačanskih, s kolca i konopca skupljenih, naprednjaka, pomislio bih da sa njegovim mentalnim zdravljem nešto nije u najboljem redu ili da je pod uticajem nekih opijata. Međutim, kao i u sijaset drugih slučajeva, pokazala se kao ispravna ona “narodna” mudrost – nikad ne reci nikad!

Posle nešto više od godinu dana od kada su, s kolca i konopca skupljeni, naprednjaci i definitivno preuzeli vlast u našoj kapitalnoj kasabi ja se, ne znam za vas, totalno ubedačim ako se ekipa sa Gradskog šetališta, barem jednom sedmično ne oglasi obznanom u nekom od čačanskih “nezavisnih”, “slobodnih” i nadasve “objektivnih” medija. Jednom rečju, u’vati me neizdrž! Ne sporadi toga što će poverenički dvojac Par(m)ezanović – Trifunović, alias Šojić i njihova ekipa eksperata nešto suvislo da priopće čačanskoj javnosti, već isključivo zato što svako njihovo novo oglašavanje zaudara po moralnoj truleži, neprincipijelnosti, licemerju i diletantizmu svake vrste.

Taman kao i ono od pre neki dan, u kojem ekipa sa Gradskog šetališta pokušava da se bavi moralnim vrednostima onih što se usuđuju da drukčije kažu i ne balave nad likom i delom gospodara Vučića i porodice mu.

Možeš misliti dokle to ide kada političku neprincipijelnost kao argument potežu oni što su, ne jednom, već ko zna koliko puta od ponovnog vaspostavljanja višestranačja u Srbistanu, promenili partijski dres da bi se na kraju (daj bože da je kraj), jednog jutra probudili kao predobri, prepošteni i nadasve principijelni naprednjaci. Koliko samo zaudara po licemerju i moralnoj truleži kada se napredni vernici do jaja, što svakodnevno po nekoliko puta prekrše barem tri božje zapovesti i ništa im nije sveto osim sopstenih interesa, kriju iza stranačke slave. Umesto da kratko i jasno odgovore zašto se poverenički dvojac Par(m)ezanović – Trifunović, alias Šojić i njihova ekipica eksperata opšte prakse lažno predstavljaju kao Gradski odbor organizacije Srbiji Nema Spasa.

Da Vas podsetimo:  Krizolozi i optimizam režimlija

I, na kraju krajeva, kako posle odbacivanja zakonskog predloga da radnik oboleo od kancera ne može dobiti otkaz, a što su pre neki dan uradili naprednjački poslanici, rumeni Par(m)ezanović i njegov kolega Ostoja, autoplekadžija i nadasve eksper(a)t za ekonomiju i medije, kojima su inače usta puna brige za građane i građanke, uopšte imaju hrabrosti, ne da se bave tuđim moralnim vrednostima, već da Čačanima pogledaju u oči.

Oni i svako ko poseduje člansku kartu njihove družine!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime