Zaposleni u Šumadija sajmu počeli štrajk

0
839

2015-04-02_051648U sindikatu su odbacili ranije navode gradonačelnika Radomira Nikolića da preduzeće duguje milion evra i objasnili da je dug 56 miliona dinara (46.000 evra), a suma zbog koje je račun blokiran, smanjena sa 30 na 11 miliona dinara.

Zaposleni u kragujevačkom preduzeću Šumadija sajam započeli su danas štrajk sa zahtevima da im se isplate plate od oktobra 2014. do sada, da se overe zdravstvene knjižice i hitno reši statusa preduzeća.

Predsednik Samostalnog sindikata Šumadija sajma Radivoje Bulatovuć rekao je novinarima da će štrajkači u tom preduzeću sa 97 zaposlenih poštovati minimum proseka rada.

To znači da će normalno raditi odmaralište za decu na Kopaoniku, Centar u Trmbasu za smeštaj izbeglih i raseljenih, a štrak neće ugroziti ni Sajam nameštaja koji je u toku.

Bulatović je rekao da su zaposleni u tom preduzeću, čiji je osnivač Kragujevac, nezadovoljni jer nisu ispunjena obećanja čelnika Grada iz januara da neće biti otpuštanja, da će im biti overene zdravstvene knjižice i obezbeđene namirnice za odmaralište na Kopaoniku.

On je naveo da je Gradu dat rok od pet dana da prihvati zahteve zaposlenih i da će se u protivnom štrajk „radikalizovati“, tako da „nikome neće biti prijatno“.

U sindikatu su odbacili ranije navode gradonačelnika Radomira Nikolića da preduzeće duguje milion evra i objasnili da je dug 56 miliona dinara (46.000 evra), a suma zbog koje je račun blokiran, smanjena sa 30 na 11 miliona dinara.

Navedeno je da je Šumadija sajmu ranije osnivač „oduzeo“ delatnost špedicije i ugovorene ugostiteljske usluge, a preporučena je i obustava rezervacija u odmaralistu na Kopaoniku koji je, uz sajmove, jedini izvor prihoda.

Bulatović je naveo da je Sajmištu budzetom za 2015. godine ukinuta i godišnja subvencija od 30 miliona dinara.

Da Vas podsetimo:  Novo radno mesto u državnom sektoru za supruga gradonačelnice Niša

Zaposleni su ogorčeni zbog nedavne gradonačelnika na poslednjoj sednici Skupštine grada da je to gradsko preduzeće „kupleraj“, zbog čega sindikat Nezavisnost zahteva od njega izvinjenje, a Samostalni sindikat je najavio tužbu.

dnevno.rs /Beta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime