Zašto istopolne zajednice da imaju prednost prilikom usvajanja dece?

2
1099

Zakon o istopolnim zajednicama nije protivustavan, naprotiv, legalizovanje istopolnih zajednica, je obaveza Republike Srbije, koja proizilazi iz više odluka Suda u Strazburu, poslednje Oliari i drugi protiv Italije, gde je Sud presudio da su države dužne da regulišu stuatus istopolnih zajednica, a da li u vidu braka, vanbračnih zajednica ili gradjanskih/životnih partnerstava sve jedno je. Ali sve ostalo je protivustavno. Poslednja izjava Gordane Čomić,ministarke za ljudska prava i društveni dijalog stvarno je šokantna. Gospođa Čomić je na twitter napisala da će istopolne zajednice imati pravo prvenstva prilikom usvajanja dece kao i da će im država pomoći sa 600 evra do navršenih detetovih 18 godina. Pa da li je to normalno ja se pitam, ali i ostali građani Srbije.

 

Vi sad u Srbiji imate preko 35.000 korisnika Narodne kuhinje, a trećina od tog broja su deca koja su gladna. Zašto se prvenstveno ne pomogne gladnoj deci u našoj zemlji. Podaci govore da sada u ovom trenutku oko 700 porodica čeka na usvajanje dece. Zašto se to odmah ne rešava nego se odugovlači sa rešenjima za usvojenje. Kako i zbog čega bi istopolni parovi imali prednos prilikom usvajenja. Jako mi je zasmetala ova informacija, zato što imam svoju primarnu porodicu i smatram da dete treba da raste uz mamu i tatu a ne u ustopolnom braku.

Tu „modu“ u Srbiji je uvela gospođa premijerka, verovatno iza cele priče stoji njen lobi kako njeno dete ne bi bilo jedino koje raste u istopolnoj zajednici. Velike se igre igraju kada je ovaj zakon u pitanju, ko stoji iza svega ovoga još se sa sigurnošću ne može tvrditi. Jedno je sigurno gospođa Čomić je dovedena na mesto ministarke upravo zato što nema čast i obraz kako bi se za vreme njenog mandata usvojio ovaj zakon.

Da Vas podsetimo:  Život u Srbiji

Očigledno ni kadar iz SNS-a, kakav god bio i koliko god loše narod o njima mislio nije hteo da se prihvati ovog ministarskog mesta jer su znali da ovo neće dobro proći kod naroda. Ovako su se ogradili Čomićka nije njihova, može da usvaja sta hoće a oni misle da ih narod zbog toga neće osuđivati.

 

Autor: Ivana Jovanović

2 KOMENTARA

  1. @Namćor 9. juna 2021. at 08:22
    Jeste, potpuno je jasno da se u NS zakoni usvajaju. Ali, pored SNS vecine, tu su i Vucicevi koalicioni „kooperanti“ koji ga u svemu podrzavaju. Medju njima se narocito isticu Ceda „prassak“ Nenad Canak, rodonacelnik odvajanja – „osamostaljenja“ AP Vojvodine, seljander Marijan Risticevic i svi njima slicni satrapi koji se zdusno zalazu za ‘nezavisno kosovo republjik i u svemu podrzavaju nesudjenog „nobelovca“ AV. Medju njima se apsolutno istice Ivica Dacic, koji je bio u svima vladama posle rusenja pokojnog predsednika Milosevica. S druge strane, prekodrinski Srbi koje predvodi Milorad Dodik, jedan od najvecih profitera na Balkanu – koji svakim danom pokazuje svoje prljavo pljackasko lice i odsustvo bilo kakvog srpskog patriotizma. Ne treba zaboraviti da je ovog svercera nafte u ratnom periodu (svercovao naftu iz Rumunije sa vlasnikom HAPPY TV) na prvi premijerski mandat postavila Medlin Olbrajt uz pomoc Biljane Plavsic!!!

  2. Izvini, ali Zakoni se u Skupštini usvajaju! A tamo je SNS „kadar“! Inače, ja sam mislio da je taj (a i onaj drugi, podjednako šokantan – da muškarci neće smeti žene da gledaju u oči) tvit montaža. Neko zezanje. Jeste li sigurni da je to njen nalog?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime