Juče na aparatima, danas pred vašim vratima

1
1017
Aleksandar Vučić / Foto: YouTube Screenshot

Možda ste primetili kako srbistanski političari kada god se nađu u nebranom grožđu, budu uhvaćeni u laži, sa prstima u pekmezu ili nisu u stanju da pruže racionalan odgovor na krajnje jednostavna pitanja počnu da se prenemažu i kukumavče znajući da je narod srbistanski slab na bolesnike i žrtve. Stoga je i logično da je nedavni boravak gospodara Vučića na Vojno medicinskoj akademiji kod mnogih izazvao podozrenje asocirajući na onu mnogo puta prežvakanu narodnu priču o čobaninu i vuku.

Stoga se mnogi pitaju nije li intrigantno da se o zdravstvenom stanju predsednika tokom njegovog boravka na VMA ne oglasio niko od lekara? Nije li čudno da zdravstveni bilten el prezidentea javnosti podnose ministar zdravlja i predsednikova savetnica za medije umesto lekarskog konzilijuma, koji bi trebao da brine o pacijentu takvog ranga? Što opet ukazuje da je u pozadini svega performans ”Juče na aparatima, danas pred vašim vratima” koji za cilj ima skretanje pažnje sa medijske eksplozije bombe Krušikare, gospodarevog pajtašenja sa sumnjivim bliskoistočnim tipovima, plagiranog doktorata…

Uostalom, seća li se neko udesa u Brđanskoj klisuri koji je navodno odmah posle 5. oktobra, imao Ilić magistar Velimir, čovek koji je baronisanje i lažuckanje uzdigao do epskih visina. Pamti li iko kako je Đinđić pohitao da poseti povređenog petooktobarskog div junaka koji se prekusturio kao da je on, a ne Vesna Vulović pao sa 10.000 metara. Pamti li neko kako su kapitalni bata Vojo i dragačevski ekspert za dognavanje i prodavanje kao snoplje popadali u bolničke postelje kada im se u vreme akcije Sablja smešila istraga, a možda i prdekana? Očigledno malo ko.

A da pamti, da je istorija zaista učiteljica života, gde bi nam bio kraj.

Da Vas podsetimo:  Dijalog i odgovornost

Intrigantno je to da situaciji kada se lekari na VMA „bore za život” gospodara srbistanskog, ako se zanemare dupelizački postovi na društvenim mrežama sa željom za brzo ozdravljenje nezamenjivog vođe, na ulicu izađu samo niški naprednjaci kako bi demonstrirali podršku el prezidenteu. Čini se da nije samo žuti ološ taj koji pod sumnju dovodi hospitalizaciju gospodara Vučića. Zašto recimo Milunče nova perjanica čačanskih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka nije mobilisao napredno čačansko čovečanstvo da javno iskaže podršku i ljubav prema velikom vođi. Zašto rumeni stihoklepac, ekspert za vazelin i uzdanica srbistanske elektroprivrede nije prosuo par rima ili sklepao pesmu u prozi ne bi li gospodaru srbistanskom olakšao bolničke dane.

Nije valjda da su i oni ozbiljno shvatili nedavno upozorenje Tanje Fajon da sat neumitno otkucava.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime