Ko je ukrao novac prikupljen za lečenje radnice u Juri

0
860
Milenko Vasović / Foto: printscreen (N1)

Kao da je postalo pravilo, svako ko u Srbiji ukaže na neku zloupotrebu završi u loncu, odnosno ne gine mu progon. Takva sudbina zadesila je i dvoje radnika leskovačke Jure koji su prijavili nestanak 200.000 dinara. Taj novac zaposleni su prikupljali da pomognu koleginici oboleloj od raka.

Predrag Stojanović koji je slučaj prijavio istražnim organima premešten je, prema pisanju lokalnog portala, na drugo radno mesto – rezervisano za početnike, iako ima devet godina staža. Ista sudbina zadesila je i njegovu koleginicu Radmilu Dimitrijević koja je u prijavi navedena kao svedok.

Godinu dana Više javno tužilaštvo u Nišu uzalud čeka da im leskovačka policija javi rezultate istrage, ali plave uniforme ćute. A ceo Leskovac zna gde su pare, sem policije, naravno. Kao da to nije njihov posao, a možda im i nije do istrage, jer dilberka na koju se sumnja ima zaštitu.

Kakva ružna priča, ne zna se šta je nemoralnije, da li maltretiranje ljudi koji su prijavili slučaj ili nestanak novca. Na šikaniranje, pretnje, kažnjavanje onih koji neće da ćute gotovo da smo navikli. Ali na krađu novca prikupljenog za lečenje, e to je i u Srbiji, pa, iznenađenje.

Mogu misliti kako se osećala obolela žena do koje pomoć koleginica i kolega nikada nije stigla. Mora da su tužni i oni koji su novac dali, hteli su da pomognu, da pokažu da su ljudi. Međutim, dovedeni su u situaciju da pognu glavu.

Znam ja nas, al’ opet teško je poverovati do koje mere može “čovek” da potone. Kadgod pomislimo da nema dalje, da ne može gore – može! I ima gore. I to gore od goreg desilo se u istoj sredini. Nestao je i novac koji je prikupljan ze lečenje kolege (M.M.), a da nije utvrđeno u čijem džepu je završio. Kakva vremena, kakvi “ljudi”.

Da Vas podsetimo:  Vučić po ko zna koji put objavio rat mafiji... "KRAJ VICA!"

Stid me je koliko smo posrnuli kao narod. Nije ovo manje monstruozno od krađe beba. Jednostavno, zapanjuje ćutanje o ovoj sramoti. Spava ceo grad. Radnici ćute, boje se. Kao da je najveća kazna ostati bez posla, a šta je sa obrazom, sa dostojanstvom. Ćute i rukovodioci u Jurinoj fabrici. Bolje da se ništa ne čačka. Zato je i glas Predraga nepoželjan. I Radmile kao svedoka.

Ne mogu a da se ne zapitam po kakvom to kriterijumu u Juri biraju kadrove, kako se to uz ime njihove firme lepe slučajevi poput ovog, A nismo zaboravili, bilo je i pelena i otkaz oboleloj radnici… Ljudi, uspravite se.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime