Juda u skupštini Srbije, opet

3
650

To su istinske izdaje, do dana današnjeg – poljupcem. Izdaja se uvek maskira kao ljubav i briga za onog koga izdaješ. Poznaje se po zveckanju srebra u džepu onoga ko poljubac daje.

ŠTA SU USVOJILI?

U Skupštini Srbije su usvojena dva nakaradna i protivprirodna zakona – dženderski, o „rodnoj ravnopravnosti“ i cenzorski, protiv „diskriminacije“. Evo šta znači „džederski“ u oblasti jezika našeg nasušnog:“Struka, tj. Odbor za standardizaciju srpskog jezika naveo je ranije da taj zakon direktno zalazi u problematiku srpskoga standardnog jezika, jer propisuje, čak pod pretnjom kazni, i upotrebu rodno senzitivnog jezikZakon o rodnoj ravnopravnosti podrazumeva direktivnu jezičku politiku, tj. nametanje jezičkih oblika nesvojstvenih tvorbenosemantičkoj strukturi srpskoga jezika (kao npr.: vodičica/vodičkinja, vatrogaskinja/vatrogasilja, psihološkinja, virusološkinja, filološkinja, borkinja…, a šta tek reći za bekicu – „ženu beka“, centarhalfkinju ili centarhalficu?!) ili pak leksičkosemantičkoj strukturi srpskoga jezika (npr.: da li je akademkinja „žena akademac“ ili „žena akademik“, da li je trenerka „žena trener“ ili „sportska odeća“, da li je generalka „žena general“, „generalna proba“, „generalna popravka“ ili „generalno čišćenje“, odnosno: kako glasi oblik za „ženu nosača/nosioca“: nosilica/nosilja/nosiljka; a za „ženu dopisnika“ – dopisnica, ili za „ženu govornika“ – govornica… – naveo je Odbor za standardizaciju srpskog jezika.“

Za to su glasali ničiji ( osim Vu Ći Ćijevi ) poslanici.

Raspravljali su o tome na dan Prenosa moštiju Svetoga Save ( 19. maj ), i da dan Svetog Jova Mnogostradlnog ( rođendan Cara mučenika Nikolaja, zaštitnika Srba koji je, kad su ga predali izddanici iz ruske vojske i aristokratije, rekao:“Svuda su podlost, kukavičluk i izdaja“ ), a usvojili 20. maja, na dan javljanja Časnoga Krsta u Jerusalimu. Nema mesta za slučajnost u carstvu Svemogućeg Boga, rekao bi Sveti Jovan Kronštatski. Tobožnji Srbi, slavari krsne slave, navodni sledbenici Svetog Save, pljunuli su u lice Hristu i Svetom Savi, narugali se žrtvi Cara Nikolaja, koji je, sa svojom Svetom Porodicom, zaštitnik braka i porodičnih vrednosti, ustali protiv Krsta Časnog.

Da Vas podsetimo:  Masovno ubistvo u „Ribnikaru“: Tri meseca kao tri godine

Otkuda to?

KO JE BIO JUDA?

Velikog petka ne bi bilo bez Jude Izdajnika, jedinog „urbanog momka“ među prostim apostolima,uglavnom ribarima – seljacima. A Jude ne bi bilo da kod njega nije bila kasica u koju je narod metao dobrovoljni prilog za sirotinju što je stalno pratila Hrista i apostole. U početku, Judi blagajniku se činilo da bi on dobijeni novac razdavao bolje nego Učitelj. Počeo je, na svoju ruku, da deli novac iz kase – potrebitima. A onda mu se usladilo, i krenuo je, malo po malo, da uzima i za sebe. Bilo je dovoljno i za sirotinju i za Judu. No, Judino srce se sve više vezivalo za novac…I on je rešio da izda Hrista…

Imao je u glavi prostu stvar: do tada su neprijatelji Sina Čovečijeg već nekoliko puta pokušavali da Ga uhapse, ali im je On uvek na čudesan način izmicao. Još nije bio došao Njegov čas. Juda je, kao kalkulant, razmišljao: uzeću pare od Sinedriona, Hristos će se izvući, i – puna šaka brade, kako su nekad govorili naši srebroljupci.

Do poslednjeg časa Hristos je pokušavao da urazumi Judu; nije ga, iako Sveznajući, razobličio pred apostolima, nego je i njemu oprao noge. Na Tajnoj večeri pokušao je da ga privede svesti ukazujući na to da će ga jedan od apostola izdati. Juda je, bez stida, skupa sa ostalima rekao: „Da nisam ja, Učitelju?“ Nije se postideo kad mu je Gospod rekao: „Ti kaza“.Kada je Hristos rekao da će ga izdati onaj koji s njim stavi ruku u zdelu (što je bio znak velike drskosti i nesmirenja pred Bogočovekom), Juda je umočio zalogaj u zdelu istovremeno s Hristom. I onda mu je Gospod rekao: „Šta činiš, čini brže“.

Da Vas podsetimo:  APEL ZA MIR

Naravno, Juda je izdao poljupcem. To su istinske izdaje, do dana današnjeg – poljupcem.Izdaja se uvek maskira kao ljubav i briga za onog koga izdaješ. Poznaje se po zveckanju srebra u džepu onoga ko poljubac daje. Hristos je pokušao da Judu navede na pokajanje, čak i u Getsimaniji. Pitao ga je: „Prijatelju, zar si za to došao?“ Rekao mu je: „Judo, zar poljupcem izdaješ Sina Čovečijeg?“ Da se pokajao, Gospod bi mu oprostio, kao što je oprostio apostolu Petru koji Ga se, te noći, tri puta odrekao.Nije vredelo. Juda se nije pokajao, ali kad je uvideo šta je uradio, pao je u očaj, bacio pare dobijene za izdaju i – obesio se… Prethodno je onima koji su mu platili rekao da je sagrešio izdavši Nevinu Krv, ali su mu odbrusili: „Šta nas briga?Ti ćeš videti!“ (Tako je to sa izdajom – daju ti pare i čašćavaju te, ali ih baš briga kad ostaneš nasamo sa svojom savešću)…

 POČELO JE ODAVNO

Nije ovo od skora. Džendersko – cenzorsko zakonodavstvo judinstva svojstvenog lažnim srpskim elitama poodavno, a naročito od kada je Broz ujahao u Beograd na belom konju „istorijske nužnosti“ (čitaj: britanske podlosti i sovjetskih tenkova). Broz nije imao odanijih slugu od Srba. Oni su hitali da pogode njegove srbožderske zamisli i pre no što ih samozvani maršal iskaže. Dovoljan je jedan primer, koji navodi Branko Nadoveza u svom članku „Tito i Srbi“(„Nacionalni interes“ br.2/2011): „Današnja opština Leposavić formirana je krajem 1959. i početkom 1960 spajanjem tri opštine:Leposavić, Ibarska Slatina i Lešak (opština Raška, srez Kraljevo). Ovom korekturom granice AP Kosovo i Metohija duboko je zašla niz Ibar,odnosno proširena na sever, niz Ibarsku dolinu. Na ovaj način sva naseljena mesta oko srednjeg toka reke Ibar priljučena su teritoriji AP Kosovo i Metohija. Danas ovaj klin koji se duboko zavukao niz Ibar, političari i novinari često nazivaju Severno Kosovo, što je u geografskom smislu netačno. Tako je dobar deo ibarsko – kopaoničkog kraja pripao pokrajini Kosovo sa kasnije teškim posledicama po Srbiju i srpski narod“. A ko je Šiptarima poklonio ovu oblast za proširenje Kosmeta pod njihovom (navodno „bratski – jedinstvenom“) vlašću? Titovi Srbi, komunisti (Antonije Đurić, pisac knjiga „Solunci govore“ i „Crvena kuga“, veli da je to uradio Petar Stambolić). Gde su stali titosrbi, nastavljaju Vu Ći Ći Srbi zainteresovani za EU, kao što su nekad petarstambolićevski bili poklonici „bratstva – jedinstva“ (kao oka svog).

Da Vas podsetimo:  Zločini pred kojima staje pamet: Godišnjica pokolja Srba u pravoslavnoj crkvi u Glini na Baniji

ŠTA DA SE RADI?

Nego šta nego da se radi.

Nećemo se miriti sa dženderom i džender žandarmerijom.

Dižemo glas protiv laži u jeziku i laži u stvarnosti. Kao što je govorio Konfučije – svaku reformu treba početi od reforme jezika, dajući rečima pravo značenje, bez koga ne može da se misli; a ako ne može da se misli kako treba, nema ni ispravnog delanja.

Branićemo jezik da bismo branili ljudskost.

Ostajemo verni Bogu i Svetom Savi, krstu i slobodi.

A ničiji poslanici valjda već znaju: ničija nije gorela do zore.

Čast onima koji su bili protiv.

Jer protivljenje naopakosti osnova je ljudskosti, čast koja se ne može oduzeti.

Niskost ne može biti visoka, a trideset srebrnika nije dovoljno da kupi visoke.

U ime Boga, napred!

Vladimir Dimitrijević

Izvor: Ifamnews

3 KOMENTARA

 1. Oпрости им Боже иако знају шта раде.
  Ипак онима који ћуте не треба праштати јер су кривљи и од ове бесловесне гомиле благоутробија уместо мозга и душе. Кривљи јер су их празноглаве и шупље пустили да управљају свима водећи их у понор глупости.

 2. Po tim novim zakonima Gordana Comic dobice naziv fizicarka. Nosilica moze da bude kokoska koja nosi jaja ali zena nosac nikako. Dobicemo po njihovoj zamisli; zena reporter-reporterka (reporterkinja), zena zandar-zardankinja, zena tehnicar-tehnicarka, zena kopac-kopacka, zena zeteoc-zetelkinja, zena pekar-pekarkinja, zena sofer autobusa-soferistkinja, ruglo od zakona i reci.
  – Mnogu su nam pametni ovi danasnji politicari, strucnjaci i borci za rodnu ravnopravnost.
  – Mi odavno imamo problem sami sa sobom, mislimo da je sve sto dolazi sa zapada bolje, lepse, kvalitetnije.
  Rodna ravnopravnost nema veze sa time kako ce neko da me zove ako me partner svakodnevno omalovazava, mlati, sef iskoristava, ako moram kao zena da radjam, dojim, vaspitavam decu, kuvam, perem, peglam, cistim i radim sve ono sto sam kao zena radila i pre ovih zakona.
  – Pre nego sto drzava prihvati neke novotarije i odluci da donosi neke zakone po preporuci zapada, neka prevaspita svoje stanovnistvo. Donosenjem zakona, izmenama u nazivu raznih profesija i prilagodjavanja naziva profesije zenskom obliku, necete postici nistaaaaaaaaaaaaa.
  Psi laju karavan ide dalje.
  Jel drzava donela zakon o sprecavanju sive ekonomije, jeste. Koliko je u Srbiji onih koji rade na crno, koji ne izdaju racune, koji ne placaju porez po realnim prihodima?
  – Je li rzava davno donela zakon o obaveznom skolovanju dece – jeste.
  -Koliko je jos uvek u Srbije dece koja ne idu dalje od osnovne skole, koja nemaju mogucnost niti uslove skolovanja.
  Da ne nabrajam, nista necete postici ako samo donosite nove zakone, to radite da udovoljite Briselu a pitajte koliko zena u zemljama EU ima u vlasti u parlamentima na kljucnim radnim mestima.
  Skandinavske zemlje imaju veoma stroge zakone ali to ne spreceva da muz premlati zenu. Zato, treba raditi na prosvetljenju naroda, obrazovanju, vaspitavanju, treba ljude nauciti dobrim navikama i manirama a to se ne postize zakonima.
  Imate zakon o saobracaju pa svaki dan za volanom nalazite drogirane, pijane sofere i ljude bez vozacke dozvole. Znaci, zakon sam po sebi ne utice na sveukupno stanje u drustvu niti na promenu svesti kod pojedinca.
  Nije uvek dobro ono sto vam nudi Brisel, Ponekad oni traze bas ono sto ce doneti jos vece podele u srpskom korpusu i naneti vise stete nego koristi. Zasto Vucic jos uvek ponavlja oguljenu mantru da EU nema alternativu.. Sve ima alternativu, sve samo ZIVOT ne!

 3. Nadam se da će tekst pročitati oni koji su predali Miloševića a poslije i sve ostale Haškom sudu. Ispravka, NE predali, nego prodali. Ne očekujem da će dostići Judin nivo svijesti, pa se objesiti, ali kazna će ih sigurno stići ,počelo je od Djindjića, on je kaznjen i na ovom, a zasigurno i na onom svijetu…………

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime