Apotekarka kritikovala vlast na Fejsbuku, naprednjaci joj nameštaju otkaz

0
54

Aktivisti Srpske napredne stranke iz Malog Zvornika predali su peticiju za smenu apotekarke Ljiljane Smiljanić, nezadovoljni njenim objavama na Fejsbuku u kojima kritikuje lokalnu vlast. Istovremeno, građani Srbije su pokrenuli peticiju za zaštitu Ljiljane od naprednjaka koji joj nameštaju otkaz.

Oko godinu dana, na satiričan način ali uz čvrste dokaze, apotekarka iz Malog Zvornika obaveštava svoje pratioce na društvenim mrežama o tome kako se troše (kradu) sredstva iz lokalnog budžeta, ali i o svim drugim malverzacijama lokalne naprednjačke vlasti.

Pritom, poput Domanovića, ne spominje lična imena, ali su se lokalni funkcioneri prepoznali u nadimcima koje koristi – tu su “Crni”, “Prepošteni”, “Nalickani”, “Nemušti” i drugi članovi “Ovčarskog kabarea” kako Ljiljana naziva vlast u Malom Zvorniku.

Smiljanić kaže da je ovo treća peticija koju pišu protiv nje i dostavljaju direktorki Apotekarske ustanove Loznica u kojoj je zaposlena. U tekst poslednje nije imala uvid, ali kako su joj rekli “insajderi” iz naprednjačkih redova, optužena je da “ruši ugled” apoteke u kojoj je zaposlena.

Istovremeno, građani Srbije su pokrenuli peticiju za zaštitu Ljiljane od naprednjaka koji joj nameštaju otkaz.

– Otprilike nekih godinu i malo više dana intezivnije pišem tekstove koji se odnose na rad lokalnog SNS – ovčarskog establišmenta, a na osnovu informacija koje dobijam uglavnom od njihovih partijskih drugova, koji ih pak ne podnose ali su tu iz raznoraznih koristoljubivih razloga. Početak mog pisanja je više bio u vidu bezazlenih prozivki, mnogo volim da se šalim pa je to bila razonoda za mene, nasmejem sebe pa onda i druge – priča Smiljanić za Danas.

U sukob sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem došla je kada ga je uhvatila u laži o ceni dečijih igrališta, kojih u Malom Zvorniku ima sedam, a izgrađena su donacijama su Švajcarske.

Da Vas podsetimo:  Jovanjica 1: Apelacioni sud odlučio da ključni dokazi ostaju u predmetu

– Lokalni predsednik iliti dovršeni ‘pošteni’ u mojim tekstovima, jednom se usudio da me prozove kao lažljivicu i to na tekst u kome sam koristila njegovu ličnu izjavu o ceni igrališta za decu, koju je on dao za neki portal, i posle koje sam ja preračunala cifru u evrima i ispalo je da dečije igralište košta nekih 20.000 evra, ostalo je verovatno završilo u njihovim džepovima. Od tada su počeli da im smetaju moji komentari – ukazuje naša sagovornica.

Usledili su drugi gafovi vlasti – šamaranje, stranački skupovi, službeni automobili… Kada nisu uspeli da je uplaše i ućutkaju, udarili su na njen profesionalni integritet i od Apotekarske ustanove Loznica zatražili njenu smenu.

Ljiljana inače ima 30 godina staža i naglašava da njene kolege nemaju nikakve veze sa onim što ona objavljuje i na šta ukazuje, te da je to njen lični stav iza koga stoji bez obzira na sve pretnje i pritiske.

Na društvenim mrežama se širi peticija podrške apotekarki iz Malog Zvornika Ljiljani Smiljanić koju vladajuća struktura u ovoj opštini želi da diskredituje i da joj namesti otkaz.

https://luftika.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime