Jelena Trivan na čelu Službenog glasnika

0
705


TRIVANNNedavna smena Radoša Ljušića sa funkcije direktora Službenog glasnika i imenovanje Jelene Trivan na tu funkciju uzburkalo je javnost u Srbiji. Ne samo zbog potpuno neočekivanog i ničim najavljenog odlaska Ljušića, čija je pozicija na mestu direktora izgledala dobro politički utemeljena, već više zbog vela tajne kako se na toj funkciji obrela Jelena Trivan, donedavno visoko kotirana funkcionerka Demokratske stranke i kadar od poverenja tadašnjeg predsednika DS i Srbije Borisa Tadića.

Gospođa Trivan je nakon odlaska DS i Tadića sa vlasti napustila DS, a javnosti nije poznato da li je politički angažman nastavila u SNS, pa je time njen dolazak na funkciju v.d. direktora Službenog glasnika još više delovao kao iznenađenje.

Osim komentara koja ga je „stranačka boja“ smenila, čak ni Radoš Ljušić nije dao nagoveštaj da mu je poznato šta je stvarna pozadina odluke da jedini on, od svih funkcionera koji su navršili 65 godina starosti, bude zamoljen da ode sa funkcije i da na to ne bi dobrovoljno pristao da je znao da će ga naslediti Trivanova.

363362_rados-ljusic-foto-beta_f
Radoš Ljušić

Zamoljen sam da se povučem i da ćutim. Zamolio me je čovek koji me je i doveo u „Glasnik“. Ima nešto jače od politike i političara – rekao je Ljušić u izjavi za Blic.

Šta bi to moglo biti jače od politike i političara u Srbiji danas svakako je pitanje koje interesuje javnost. Odgovor se dao naslutiti u jednoj rečenici u tekstu „Razvojni put Jelene Trivan – Tadićeva udarna pesnica u milosti SNS“ koji je portal Blic-a objavio 28. januara, povodom kadrovske promene na čelu Službenog glasnika.

Ta rečenica glasi: „Prema saznanjima „Blica“, Trivanova je poslednjih godinu dana ostvarila vrlo tesne veze sa ljudima iz vlasti, ali i s pojedincima iz vrha bezbednosnih struktura koje prevazilaze okvire klasične politike.”

Da Vas podsetimo:  Oni koјi su nаs bombаrdovаli stigli u Bеogrаd! Аmеričkа voјskа borаvi u Srbiјi

Nakon nedavnog zajedničkog puta na egzotičnu bliskoistočnu destinaciju, koji nije imao karakter službenog puta, iz njihovog bliskog okruženja procurila je vest da su naš sugrađanin Aleksandar Đorđević, inače direktor BIA i prijatelj i čovek od velikog poverenja premijera Aleksandra Vučića, i Jelena Trivan u emotivnoj vezi.

jelena-1Aleksandar Vučić i Aleksandar Đorđević

Vlada Srbije imenovala je Aleksandra Đorđevića za direktora Bezbednosno-informativne agencije 25. oktobra 2013. godine. Đorđević je osnovnu i srednju školu završio je u Čačku, a Pravni fakultet u Beogradu 1995. godine. Od 1996. do 1998. godine je radio u Okružnom sudu u Beogradu kao pripravnik. Od 1998. godine upisan je kao advokat u imenik Advokatske komore Beograda. Školski je drug Aleksandra Vučića i jedan od njegovih ljudi od poverenja.

Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime