Crna Gora – politički motivisano nasilje

2
1475

2015-12-29_153407Isporuka humanitarne pomoći 28. Jun-a skupljena u programu „Pomozimo srpskim porodicama“ u Crnoj Gori je privremeno prekinuta brutalnim napadom na našeg saradnika i prijatelja, Vladislava Dajkovića. Dajković je trebalo da primi prikupljena novčana sredstva u ponedeljak, 28. decembra, ujutro, ali je u tome na žalost bio onemogućen jer je prethodne večeri pretučen od strane menadžera noćnog kluba „Stefan Braun“ i saradnika Mila Đukanovića, Dejana Dragovića, nakon čega je hospitalizovan. Donacija je bila namenjena porodici Bogavac u Podgorici, koja živi na svega €63 socijalne pomoći mesečno, od kojih treba da prehrani i podigne troje maloletne dece.

Uoči napada, 28. Jun je potpisao ugovor o saradnji sa nevladinom organizacijom „Pokret za neutralnost Crne Gore“ koja se odupire članstvu Crne Gore u NATO-u, za koje smatraju da bi dovelo do destabilizacije regiona. Dajković je jedan od članova upravnog odbora ove organizacije, a odnedavno služi i kao naša veza za koordinaciju isporuka humanitarne pomoći Crnoj Gori.

Potpredsednik 28. Jun-a, rodom iz Berana, Milo Dubak je ovim povodom izdao sledeće saopštenje:

„28. Jun je do sad bio vrlo aktivan u Crnoj Gori i uspeli smo da isporučimo 25 tona humanitarne pomoći vredne $250,000 dolara u Podgoricu, Berane, Cetinje, Andrijevicu, Mojkovac, Kolašin, Žabljak i Pljevlje u saradnji sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Uprkos činjenici da radimo u regionu sa izuzetno visokom stopom korupcije, naša organizacija se uvek do sad trudila da se ne meša u unutrašnjo-politička pitanja u zemlji. Nažalost, nakon ovog incidenta, prinuđeni smo da javno osudimo politički motivisano nasilje i fizičke napade na naše saradnike, pogotovu kad takve akcije dovedu do onemogućavanja ili prekida u isporuci humanitarne pomoći koju smo poslali našem narodu u Crnoj Gori, kojem je ta pomoć neophodna“.

Da Vas podsetimo:  Ako Srbi ostanu složni – eto Republike Srpske kao države

Dajković se takođe obratio javnosti u vezi sa ovim brutanim činom i obećao da će po svaku cenu završiti humanitarnu akciju i isporučiti pomoć koja mu je poverena. Kao i da će nastaviti da se bori za pravdu i demokratiju u Crnoj Gori.

28. Jun

2 KOMENTARA

  1. Zelim vam brz oporavak, povratak pemenitom cilju kojem ste posveceni i zelim vam srecnu Novu godinu i mnogo lepih dogadjaja, da ovo sto se desilo nestane bez ikakvog traga na vasem telu, srcu i u dusi.

  2. Vladislavu Dajkovicu zelim brz i uspesan oporavak.Svet ce opstati samo pod uslovom da i dalje ima dobrih ljudi,humanista i heroja danasnjih dana.Moja licna zahvalnost zbog pruzanja pomoci oitrebitima i zelje sa mu se vise nikada ovakve neprijatnosti ne dogode.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime