Dajte Miši Vaciću čašu vode, opet mu nije dobro

1
1566
Miša Vacić kad je konačno dobio vodu Foto: N1

Svako od nas poznaje bar jednog Mišu Vacića – nakurčeni lik koji tripuje da je mnogo opasan, po pravilu ne može da sklopi prosto-proširenu rečenicu bez barem dva „brate“ i „ovaj“, mrzi gej ljude, nije mu jasno kao smo došli do toga da žene imaju pravo glasa u bilo čemu i uvek je spreman za tuču. Usled izvandredno siromašnog vokabulara, u svakoj raspravi se okreće pretnjama i primitivnim izrazima, a kad se nađe u dijalogu sa nekim ko barata argumentima, suše mu se usta. Okružen je ekipicom isto tako nakurčenih likova i asolutno je nebitan. Sve do trenutka kad vlast stane na njegovu stranu i podrži ga. Onda postaje ozbiljna pretnja.

Upravo to se desilo sa ovim Mišom Vacićem o kojem danas, nažalost, pričamo, iako je Miša Vacić ime za koje, da je pravde, ne bi bilo mesta u medijima, osim eventualno na stranicama hronike. Bivši portparol desničarskog pokreta „1389“, osuđivan zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, poznat po ekstremno desničarskim stavovima i po tome što je je jedva uspeo da dobije čašu vode u intervjuu za N1 kod novinarke Minje Miletić, odnedavno je postao predsednik pokreta „Srpska desnica“ koji je poržala i vladajuća Srpska napredna stranka. Za sebe kaže da je „idealista“ i „skroman čovek“, a u budućnosti planira da izađe na beogradske izbore sa svojom desničarskom organizacijom i da mobiliše našu decu u ratu za Kosovo.

On, lično.

U skandaloznoj prepisci na Twitteru, vođa „Srpske desnice“ je najavio da će naša deca ratovati za Kosovo, a da će on lično da ih mobiliše.

Tvoja deca će da idu. Ja ću ih lično mobilisati“

Da Vas podsetimo:  LANE GUTOVIĆ: Narod ništa nije naučio

Kad ovo kaže Miša Vacić, nebitni huligan iz kraja, deluje smešno. Kad ovo kaže Miša Vacić, predsednik pokreta koji ima podršku SNS-a, ovo zvuči kao jeziva pretnja i udara u najbolniju tačku – decu Srbije. Decu, koja odrastaju u nadi da će što pre pobeći, baš zbog ovakvih faca poput Miše Vacića.

I nije se tu zaustavio. Novi biser srpske političke scene je nastavio da vređa ljude, njihovu decu i njihove roditelje. Na ćirilici, dabome.

Nakon svega je, kako i dolikuje jednoj junačini, obrisao sve tvitove. Ali prekasno. Već smo svi videli šta je napisao i nismo se ni malo iznenadili. Ništa više nismo ni očekivali od njega.

Ono što, s druge strane, svakako očekujemo, jeste reakcija SNS-a, čiji je potpredsednik Glavnog odbora Milenko Jovanov bio na prvom kongresu Vacićeve „Srpske desnice“ i u ime vladajuće stranke podržao osuđivanog huligana. Očekujemo da se javi neko, bilo ko, iz vrha vlasti i osudi ovakvo ponašanje. Očekujemo da ministar vojske objasni da Vacić neće moći nikoga da mobiliše, da predsednik države u sledećem intervjuu iznese odštampanu Vacićevu sliku, da premijerka na Twiteru napiše bar nešto o ovakvom izlivu mržnje, kad već po ceo dan piše o „digitalnom napretku“ i da nam oni kojima je posao da vode računa o našoj bezbednosti zagarantuju da ekstremisti poput Vacića neće smeti da nam kroje sudbinu.

Očekujemo i da se ovakve stvari ne zaborave, kao što smo mnoge pre njih zaboravili – da se ne bismo ponovo našli u situaciji da nam oni koji su juče bili Vacić danas prodaju priču o demokratiji, Evropi i ravopravnosti.

A od Vacića… Pa, od njega očekujemo da sledeći put barem prvo sedne, popije čašu vode k’o čovek, dođe sebi, pa tek onda uzme tastaturu u ruke.

Da Vas podsetimo:  Veoma čudno- šta se krije: Cvijan kremiran 14 dana posle smrti na zahtev oca

Ljubica Krstić

Noizz.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime