Gde je nestala solidarnost

2
174

Tursku je pre nekoliko dana, tačnije 6. februara, pogodio razorni zemljotres. Pored Turske, takođe jak zemljotres istog dana je pogodio i Siriju. Mnogi spasilački timovi, teške mašine i spasioci sa psima došli su u Tursku. U Siriju, koja je takođe pogođena zemljotresom, sem Rusa, u prvom trenutku, niko.

Foto: AP Photo/Emrah Gure

Da li je moguće da je svet potpuno poludeo i pretvorio se u poniznog poslušnika glavnog komandanta SAD? Sve zemlje Evrope su uvele Siriji sankcije, ali zemlja ipak nije ostali bez pomići. Javili su se pravi prijatelji u nevolji.

Prema rečima ruskog direktora informaciono-analitičkog centra „Bliski istok-Kavkaz“, Stanislava Terasova, posledice zemljotresa u Turskoj i Siriji uspeće da zbliže države Bliskog istoka, i smanje uticaj Zapada u ovom regionu. U određenoj meri uveliko počinje zbližavanje mnogih država ovog regiona. Sirija već dobija pomoć od arapskih zemalja sa kojima održava dobre odnose. Osim toga, Damasku je čak i Izrael pružio određenu pomoć.

Pojavile su se informacije da nije isključena mogućnost ličnog susreta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i sirijskog lidera Bašara Asada. Posle ovog zemljotresa, doći će do preokreta na Bliskom istoku. Sve će se promeniti. Sirija će početi postepeno da se otvara i oslobađa sankcija.

Ruska vojska učestvuje u operacijama raščišćavanja ruševina i spasavanja žrtava zemljotresa u sirijskom gradu Džable, na jugu provincije Latakija. U spasavanju su učestvovali ruskih vojni odredi koji su pomagali spasiocima u potrazi i raščišćavanju. Vojnici su koristili specijalnu tehniku koja u Siriji ne postoji.

Sirija ne dobija pomoć od zapadnih zemalja zbog toga što ima korektne i prijateljske odnose sa Rusijom Uz pomoć Rusije, zaustavljena je ofanziva islamista i krvavi kolaps u zemlji. I zato Damask neće dobiti nikakvu pomoć od zapadnih zemalja, trabanata i poslušnika prekomorskog minotaura.

Da Vas podsetimo:  NVO i Srebrenica: Koliko košta podrška rezoluciji o genocidu? (I ko to plaća)

Kako izveštava Sputnjik, postoji specifičan odnos između Damaska, država-članica NATO-a i Evropske unije. Prvenstveno će pružiti pomoć zemlji koja je njihov saveznik, Turskoj, a ne Siriji sa kojom nemaju nikakve odnose. Ambasade ovih zemalja zatvorene su u Damasku.

https://sputnikportal.rs/20230209/dva-razloga-zasto-zapad-ne-pomaze-zrtvama-zemljotresa-u-siriji-1150716717.html

Međutim iz štampe se saznalo da je jedna od zemalja Evropske unije, Italija, probila sankcije i ušla u Siriju. Ako je to tačno, bravo Italija, pokazali su da imaju empatiju prema unesrećenima i da nisu plašljivci, da ih odmazda onog strašila s druge strane okeana ne plaši.

Ne bih mogla da se setim zbog čega su Siriji uvedene sankcije, ali znam da su joj uveli isti oni koji su i nama devedesetih godina uveli sankcije i uživali dok smo se mi patili bez energenata, bez lekova, bez grejanja? Deo tih naših patnji se danas vraća Evropi zbog njihovih sankcija uvedenih Rusiji. Kako sankcije „deluju“ na Rusiju, vidi ceo miroljubivi svet, koji je većina na ovom zemljinom šaru.

Srbija nije uputila nikakvu pomoć Siriji, a mogla je da je htela i smela. Mogla je da pređe granicu, Sirija je uz granicu sa Turskom i da pošalje spasioce sa psima tragačima i sa ekipom opremljenom da pronalazi zatrpane. Ali, nije. Takvo licemerje, i pre svega kukavičluk nije osobina srpskog naroda.

Ako postoji pretpostavka da zemljotres ni u Fukošimi ni u Turskoj i Siriji, nije nastao prirodno, već delovanjem monstruoznih antena HAARP i Teslinih talasa ultra niskih frekvencija, onda je čovečanstvo stiglo u veoma opasno vreme. Ideje ludaka koji mogu da iskoriste Teslina otkrića za uništenje pojedinih delova zemlje, spadaju u zločin koji ne zastareva. Ako je to tačno, a mnogi naučnici i inženjeri smatraju da je to moguće, onda ceo svet treba da se ujedini protiv ovog zla. Jer HAARP antene, koje su čak mobilne, mogu zahvaljujući svojim frekvencijama da zagrevaju jonosferu i da preko nje deluju na određene tačke zemljine kugle. Za neke vojne svrhe, Amerikanci su pre desetak godina izbacili milijarde bakarnih iglica u jonosferu zarad njihovih vojnih ciljeva. One i danas kruže oko zemlje.

Kako se prave zemljotresi?

Ali, i ovi fenomeni se mogu predvideti i tako spasiti ljude u napadnutim područjima. Zapaženo je da se uvek pre takvih nesreća na nebu pojavljuju neobični svetlosni efekti, slični aurori. Takve svetlosne efekte proizvodi HAARP. Nad Turskom je nebo bilo osvetljeno plavičastom, neprirodnom svetlošću. Ne treba zanemariti ni instinkt životinja, psi uoči zemljotresa strašno zavijaju.

Da Vas podsetimo:  Čovek koji je hteo da bude kralj

Naš narod kaže da svaka boljka ima svoju travku. Nadajmo se da će se naći, ukoliko već nije, i travka za suzbijanje pogubnog delovanja ovih monstrzuoznih uređaja.

A narod Sirije, zato što se za pomoć obratio Rusiji onda kad je Amerika baš naciljala njihova naftna nalazišta, strada od sankcija i neukazivanja pomoći u tom tragičnom momentu. Iz Srbije zbog sankcija ne može ništa da ode u Siriju. Ali mogu građani Srbije da probiju sankcije ličnim dolaskom u sirijsku ambasadu, jer se sirijska ambasada nalazi u Beogradu, u Ulici Serdar Jola 12, baš u onoj ulici u kojoj je sniman kultni film „Balkanski špijun“!

Za Koreni.rs dr Mirjana Anđelković Lukić

 

2 KOMENTARA

  1. Gospodo, vođe Bora i Železnice Srbije, kako vas nije sramota da ste ostavili borsku železničku stanicu kao ruglo, a 21, vek je, ona izgleda gore nego da je zahvatio zemljotres. Ako ne umete da je doterate iz Šajinovićevo vreme, srušite je. Tu odgovornost snose i građani koji su izlomili sva stakla, porušili zidove i više ona ne liči ni na WC. Po svemu sudeći, Železnička stanica u Boru prati i stanje srpskih železnica. Gospodo, vođe Bora i Železnice pokažite se da rukovodite u 21. veku, a ne u Rimsko doba. Opravdajte poverenje birača i rukovotstva Republike- Ovako je sramota za vas, a rugaju se i građani Bora, zar su to zaslužili?

  2. Strasno je kako je Sirija odbacena od mnogih.Za ne verovati je da smo im mi lupili sankcije.Pa to je ludilo bez presedana.Jadan narod.Mi se pitamo kako da im pomognemo.Mi,obican narod.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime