General Lazarević je heroj!

6
1217

Evo već, drugi dan zaredom, zapomažu naslovi i tekstovi iz beogradske štampe. Jauci iz novinskih tekstova čuju se do neba. Teški su nebu, još teži zemlji. „Ratni zločinac na čelu „Besmrtnog puka“ u Nišu“! „Promocija ratnog zločinca“! „Haški osuđenik general Lazarević nije samo predvodio, nego se obratio učesnicima manifestacije „Besmrtni puk“! „Nije prvi put da se haški osuđenici i ratni zločinci pojavljuju u javnom životu Srbije“! „Sovjetski proizvod „Besmrtni puk“ prelio se na ulice Srbije“…

Horu se juče pridružio i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot sa novom poukom Srbima. Njegove reči uvek su so na ranu: „Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti“ – poručila je ekselencija.

A reči koje je general Lazarević izrekao u Nišu su strašne, deo Beograda se naježio, drugi deo ćuti. Mudro. Generalove reči nisu u duhu evropskih integracija i vrednosti pa je pametnije – prićutati se. Pritajiti se. Jer, Srbija i dalje nema alternativu.

-Poruka današnjeg marša je – mrtve heroje i žrtve odbrane zemlje ne zaboravite, žive poštujte! – rekao je general a njegova ekselencija se strašno uznemirila.

Opomene iz američke ambasade čuju se do neba. Teške su nebu, još teže zemlji. One su so soli pravde i morala, esencija pravičnosti. Kad oni opomenu i zemlja se ugiba, nebesa samo što se ne otvore.

Srpski general je ratni zločinac! On je haški osuđenik! On je u Hagu osuđen na 14 godina robije! Pravosnažno! A Hag je svetinja, „sveto trojstvo“. Hag je sveto pismo, a sudija Haškog tribunala su apostoli. Nepogrešivi.

Da Vas podsetimo:  Patrijarh Porfirije u Vukovaru

To što su ti isti u Hagu oslobodili Ramuša Haradinaja i Nasera Orića, to nema veze. To se ne uklapa u kliše. Kad su žrtve Srbi, Haški tribunal i ne mora baš i do kraja da bude tako pravedan kao kad osuđuje Srbe. Srbi su ionako krivi za sve što im se dešava. Sve su zaslužili. I mali Slobodan Stojanović zaslužio je sa svojih 11 godina da mu kraj Drine, kad se kući vratio po svog psa, odseku ruke i uši a stomak raspore u obliku krsta.

I general Lazarević je kriv. Malo mu je 14 godina zatvora što je ispunio vojničku zakletvu, branio zemlju i narod. Trebalo mu je dati doživotnu, obesiti ga u Hagu zato što nije pobegao sa fronta. Da su ga obesili ne bi sad u Ništu pozivao Srbiju da ne zaboravi njegove ratne drugove, mrtve heroje i da poštuje žive. Problem bi bio rešen a ambasadori ne bi bili tako jako uznemireni i naježeni. Ne bi jutros i juče vapili do neba na nepravdu zbog „promocije ratnog zločinca u Nišu“!

Ne bi iz rezidencija opominjuće podvikivali – „Sramota!“

I, šta je ovde novo?

Ništa!

Šta je novo u činjenici da već drugi dan, evo, niko u Srbiji nije zvanično pitao njegovu ekselenciju je li njega sramota zbog onog što su njegovi sunarodnici uradili Srbiji 1999. godine? Zbog sve one pobijene dece, nevinog naroda? Je li ga sramota zbog punih onkoloških odeljenja, patnji, stradanja kojima nema kraja?

Ni tu nema ništa novo!

Srbija ćuti, ambasadori opominju. Od junaka prave zločince, od zločinaca i kukavica heroje.

Krug je zatvoren. Izalaza ni na vidiku. Najgori sude najboljima. Kukavice prozivaju junake.

Da Vas podsetimo:  Broz sve vreme ratovao za Hitlera, a ne protiv njega

Sve ovo do sada napisao sam samo zbog ove poslednje rečenice. Posle opomene njegove ekselencije, imam potrebu da ovu rečenicu napišem, izgovorim javno:

-General Lazarević je heroj!

Bio i ostao. I nije me sramota da ovo kažem. Naprotiv.

Nek ostane zapisano. Možda će ovo neko, nekad čitati. Onda kad nama budu sudili.

Nama što sad ćutimo.

Zoran Šaponjić
Izvor: iskra.co

6 KOMENTARA

 1. srbo – osoba koja se potpisipuje sa srbo je PROVOKAROR – SRBOMRZAC
  Svi njegovi komentari , bez obzira o cemu se radi, imaju uvjek istu namjeru – da zavadi, posvadja, podjeli, izazove mrznju , medju pripadnicima istog- Srpskog Naroda !! On se navodno okomio na „komuniste“ , i svo zlo vidi navodno, u njima! Rezultat bi bio isti, da se je okomio i na desnicu. Krajnji rezultat svih komentara je razdor i mrznja!!! Nikada niste mogli procitati ni jednu rijec u njegovim komentarima, koji vode ka jedinstvu, pomirenju i slozi Srpskog Nacionalnog bica. Lazno se predstavlja i kao veliki PRAVOSLAVAC,dok mu je OPROST potpuno stran pojam!!!
  Potpuo je nevazno tko kome i sta treba oprostiti !! NAJVAZNIJE je da se dodje do pomirenja i sloge!
  Koliko su grijesili KOMUNISTI svima nam je poznato, ali to se mora prevazici i ici dalje. Moramo prevazici i ogromnu gresku koju su pocinili vladajuci KARADJORDEVICI poslije prvog svjetskog rata,
  prevodeci gubitnike Hrvate i Slovence u pobjednicki tabor . Stvaranjem drzave SHS ,tj. Jugoslavije
  otpoceo je GENOCID nad Srbima izvan Srbije!!! Dakle ideja “ bratstva i jedinstva “ otpocinje prvom Jugoslavijom, tu KOMUNISTI nemaju bas nikakve veze!!! Da nije stvorena ta prva zajednicka drzava tesko je za vjerovati da bi Josip Broz dosao 1941 u Srbiju da „ujedini“ borbu protiv okupatora, sa“ socialistickom revolucijom!!!“ zakljucak je da su svi zestoko gresili, i da mi danas nemamo izbora , nego to prevazici, izdignuti se iznad toga!!!Nesmijemo dozvoliti da nas posvadjaju veliki neprijatelji, NATO, Amerika i „bivsa nam braca“, ni sitni i jadni provokatori!! Uvjek se trebamo ponositi sa hrabrim, obrazovanim, nacionalno svjesnim, patriotski nastrojenim i jednostavno dobrim i postenim ljudima. Takav je i general Lazarevic .Od njega cemo i u buduce dobiti samo ono najbolje!!!

 2. Blago onom Narodu koji ima takvih HEROJA kao sto je general Lazarevic !!
  Teško onim HEROJIMA koji se bore za svoj Narod i Drzavu, a onda ih KUKAVICE I IZDAJICE posalju u ime Naroda …….na sudjenje u HAG , gdje ih tuze i sude isti oni protiv kojih su ratovali !!!
  General Lazarevic , iskazao je vojnicku genijalnost i hrabrost,a oni koji su pazljivije pratili, mogli su uociti neizmjernu ljudskost i patriotizam!! Kada je krenuo u rat , nije “ zaboravio “ povesti u rat obadva sina !!!! Na sudjenju u Hagu je osudjen „de fakto “ zato sto se borio protiv NATO pakta i ( Po komandnoj odgovornosti ) sto praticano znaci da mu baš nista nisu uspjeli „upakovati“ !!
  Koliki strah izaziva ovakav HEROJ , pokazalo se poslije parade u Nišu!!! Odmah su se oglasile IZDAJICE, KUKAVICE, HULJE, CINICI, ULIZICE ZAPADA, PLACENICI………jednom riječju ….sav OLOŠ ……. protestirajuci protiv njegovog nastupa u javnosti!!!

 3. E sad Šaponjiću da napišeš kako su se zvali generali koji su izveli pobunu protiv zločina nad Srbinom Đorđem Martinovićem,imena lekara V.M.A. KOJI POTPISAŠE DA SE SAM POVREDIO,DA JE SAM NABIO FLAŠU NA KOLAC,PA TO SEBI U ZADNJICU.Pa onda imena ama samo jednog generala ili oficira koji jje javno ustao u odbranu tog mučenika.Ili napišite,iz kojih razloga veličate brozove podrepaše i poltrone,koji će zbog bilo kakve koristi učestvovati u svim mogućim kombinacijama koje su dovele i dovode do ove propasti i uništenja Srpske države i naroda.Istina je,da je Srbija,iz godine u godinu sve manja od 1944,da se Srpski narod iseljavao ili bežao iz Hrvatske i KIM,te da je PREŠEVSKA DOLINA I RAŠKA OBLAST,PLANSKI ISELJENA SA SRBIMA,A DA SU ZADNJIH GODINA SRBI POČELI DA SE MASOVNO ISELJAVAJU IZ SRBIJE,A BAŠ U TE NATO ZEMLJE.

 4. GDE SU BILI BROZOVI GENERALI,TU SRBA VIŠE NEMA.Sa kime je on to ratovao i koga je pobedio,a šiptari napravili od Srpske zemlj, državu kosovo.A ko je pomogao šiptarima da stvore državu od Srpskog KOSOVA I METOHIJE,BROZ I NJEGOVI BROZOVIĆI,A OVI MU SE ZAKLELI DA SA NJEGOVOG PUTA NEĆE SKRENUTI,A OVAKO JE POČELO,1945KADA SU KOMUNISTI OKUPIRALI SRBIJU,UZ PESME “MI IMAMO TRI NAJVEĆA SINA,ENVER HODŽU,TITA I STALJINA.PA SU PRVO ZAKON DONELI KOJIM SU ZABRANILI POVRATAK SRBA NA KIM,IZBEGLIH OD ARNAUTA ZA VREME RATA.PA SU POČELI SA RUŠENJEM SRPSKIH SVETINJA NA KIM,https://vidovdan.org/istorija/crkvu-spomen-kosturnicu-hiljade-srpske-dece-pomrle-u-albaniji-rusili-komunisti-i-siptari/?script=lat,PA SE TAJ BROZOV GENERAL NIJE NIKADA ODREKAO BROZA I NJEGOVOG POGROMA SRBA SA KIM,PA KOGA JE ONDA ON BRANIO,BRANIO JE BROZOV KOMUNIZAM.EPILOG,ARNAUTI SU OD BROZA I NJEGOVIH KOMUNISTA DOBILI NA TACNI KIM1974,A TAJ GENERAL SE PROTIV TOGA OPET NIJE POBUNIO NI 1985 U SLUČAJU ĐORĐA MARTINOVIĆA-https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%82%D0%BE%D1%80%D1%92%D0%B5_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B,A ĐORĐE JE BIO ZAPOSLEN KOD VOJSKE.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime