Grčić će preživeti i ledeno doba, u Obrenovcu prima platu skoro kao Vučić

1
53

Teško žive naši funkcioneri, a strah od krize uvukao im se pod kožu jer je pitanje da li će ovaj raskalašni i prebogati narod moći da isplati njihove kožne prestole po opštinskim i kancelarijama javnih preduzeća.

Jedan od prepoznatljivijih funkcionera, koji su napravili enormne štete u našem javnom sektoru je i nekadašnji v.d. direktor koji je svoje uhlebljenje pronašao u novoj, lepo situiranoj kožnoj fotelji Opštine Obrenovac.

Funkcioner SNS možda je neslavno napustio direktorsku funkciju u Elektroprivredi Srbije, ali je u rekordnom roku pronašao novi radni aranžman sa platom koja je gotovo ista kao ona koju prima predsednik Srbije.

Grčić na mestu pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac mesečno zarađuje oko 150.000 dinara. To je inače za 39.000 dinara veća zarada od one koju ima Miroslav Čučković, predsednik Opštine i njegov nadređeni.

Nije bilo sumnje da će za Milorada Grčića, ma kako loše radio u EPS-u, biti pronađeno novo radno mesto. On se vratio u Opštinu Obrenovac, gde je svojevremeno bio zamenik predsednika Opštine.

Grčić je u Elektroprivredi Srbije mesečno zarađivao oko 220.000. Plata od oko 149.196 dinara, koju sada prima kao pomoćnik predsednika Opštine, možda nije toliko visoka, ali je tek nešto niža u odnosu na onu koju prima predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Vučiću mesečno legne na račun oko 157.000 dinara.

Ralog više za zadovoljstvo Grčića je i činjenica da je njegova zarada osetno veća od Miroslava Čučkovića, predsednika Opštine Obrenovac, kome, prema podacima sa sajta Agencije, mesečno legne na račun 111.000 dinara.

Čučković je inače izjavio da je Grčića imenovao za svog pomoćnika zbog, kako je naveo, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a. On je rekao da su EPS i opština Obrenovac zajedničkim sredstvima izgradili obdanište, školu, vodovod.

Da Vas podsetimo:  5 najbesramnijih podanika srpske politike stvorenih za nekog novog diktatora

Inače, to je Grčiću druga funkcija otkako je bio prinuđen da podnese ostavku na mesto direktora EPS-a. Kratko je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u tom preduzeću.

Na te je funkcije, praktično pod pritiskom javnosti, zbog lošeg stanja u Elektroprivredi Srbije, podneo ostavku.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije je u januaru podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a, a tada je ministarka Zorana Mihajlović kazala da svi koji su bili učesnici incidenata i problema u energetskom sistemu moraju da polože račune, jer je reč o nacionalnom i državnom interesu.

– Oni su obmanjivali državu i govorili kako su spremni za zimu, a sa prvim snegom je došlo do kolapsa – rekla je tada Mihajlović.

U krivičnoj prijavi protiv Grčića se navodi da je nesavesnim postupanjem i prekoračenjem svojih ovlašećenja naneo državi štetu od preko 500.000.000 evra i ugrozio njen bezbednosni sistem.

autor:Antonije Kosanović

https://luftika.rs/

 

1 KOMENTAR

  1. Verovatno su sve političke vođe od Zorane do AV, bratije Mali, Brnabić i drugih, zajedno ako ne podkradali EPS, i umesto uglja „ložili“ ilovaču, onda su bar znali za potkradanje, javašluk i pljačku i to podržavali. Zato ih „Pečenjar“ po sistemu nekadašnjeg šefa policije Veljovića, „drži u fijoci“ i ucenjuje. A da bi i dalje ćutao- dobio je mesto da ne radi ništa a da ima platurinu. Dozvoljeno je i pitanje šta se dogodilo sa navodnom krivičnom prijavom „gospođe ministarke“ Zorane protiv „pekara prasadi i jagnjadi“? Ni o tome -više ni reč! Znači ucena funkcioniše!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime