Hrvate ignorisati i smatrati bivšim Srbima

2
1529

kartaUz ovu mapu popisa stanovništva Habzburške monarhije iz 1846. (obratiti pažnju na stavku 4 među Slovenima, i njene podstavke a, b, c), razmišljam kako su naša bivša braća zapadni Srbi – od Vatikana projektovani kao Hrvati (čast izuzecima pravim Hrvatima čakavcima i kajkavcima, i pošokčenim, pa pohrvaćenim Nemcima, Mađarima i Česima od Osijeka do Daruvara – razni Šeksi i Fehiri), u Drugom svetskom ratu igrali na sve opcije:

– Ako pobjede ustaše i Hitler, imamo Pavelića, istrijebili smo Srbe, dobili oprost, umirili savjest, jer smo „stali na branik kršćanske i zapadne civilizacije“.

– Ako pobjede partizani, imamo Tita, dotukli smo Srbe, proći ćemo kao pobjednici, mi smo ljevičari od početka, umirili smo savjest, jer smo stali na branik internacionale naspram bradatih i masnih fašista, pa ćemo zbog toga biti glavni u Jugoslaviji u nešto manjim granicama nego NDH.

– Ako pobjede ćetnici, imamo Mačeka i Juraja Krnjevića koji sjede u Londonu i za svaki slučaj glume buržoaziju i demokrate iz HSS-a, a i na kraju se uvijek možemo pozvat na ćetnićkog vojvodu Zvonimira Vučkovića. Srbe smo udarili po prstima, i pokazali da postoje i neki drugi koji kolju, pa je stoga bolje da nam pruže političko-teritorijalne ustupke – zbog mira u kući.

Danas oni slave pobedu.

Iz perspektive površnog konzumenta spinovanih informacija ne može im se zameriti.

Ko takvom može objasniti da HV nije pobjedila 4 vojnu silu u Europi, jer se JNA raspala, većina povukla u Srbiju, Krajina spala na 20.000 vojnika – uglavnom trećepozivaca, bez ikakve podrške iz Srbije i RS pod embargom i sankcijama, i sa ucenjenim Miloševićem?

Ko takvom može objasniti da je baš tog 4. avgusta NATO avion upao u snop srpskog radara na Plješevici, i morao silom prilika da uzvrati i uništi celokupni sistem veze RSK i vojske na toj planini između Lapca i Bihaća?

Da Vas podsetimo:  Klopka za opoziciju u Beogradu – sa Dodikom ni u crkvu skupa

Ko takvom može objasniti da je celom operacijom upravljao Pentagon preko svojih generala, i preko svog (bitange i hoštaplera) Pitera Galbrajta?

Ko takvom može objasniti da je Milan Babić potpisao plan 3-4 i to 4 dana pre tzv. Oluje, ali da je dobio odgovor da su se Hrvati spremili za akciju i da je kasno?

Ko takvom može objasniti da nisu HV i Armija BH došle do Banjaluke, pa su ih Amerikanci zaustavili da je ne zauzmu, nego da je pre toga – od septembra do skoro novembra 1995. godine – NATO bombardovao Republiku Srpsku, sisteme veze, tenkove, linije odbrane, rovove, pa su NATO snage za brzo dejstvo iz Gornjeg Vakufa, sa HV, HVO i Armijom BH napredovale do Mrkonjićgrada, kada su i jednima i drugima rekli: „E, ovde stajete i sada je bilo dosta da ne bismo i vas bombardovali.“

Oni slave.

Neka slave.

I treba da slave.

Mi treba da radimo na tome da konačno skućimo sve izbeglice, da svakome sagradimo kuću, pružimo dom i zemlju i pozovemo druge koji su se vratili u pustu Krajinu, da dođu u Srbiju gde bi im se kupila imanja u bezbrojnim selima sa još bezbrojnijim napuštenim domaćinstvima.

Srbe u zapadnom Sremu i Baranji ne dirati, a ostalima dati povlastice za useljavanje, posebno beneficije i stipendije studentima, koji bi imali besplatno školovanje i stanovanje u studentskim domovima po univerzitetskim centrima Srbije, i na taj način odvojiti ih od hrvatskih fakulteta, i prirodne asimilacije.

Sačuvati narod od dalje asimilacije, sačuvati supstancu.

Hrvate kao i do sada ignorisati, i smatrati bivšim Srbima, jer to im je najveća kazna – pozivanje na poreklo koje obesmišljava sva njihova klanja i sve njihove tzv. pobjede.

Da Vas podsetimo:  Гугл зна где сте чак и кад искључите опцију за праћење

Jovan Ranisavljev 4a – Srbin Rac iz Bačke

facebook.com/jovan.ranisavljev

2 KOMENTARA

  1. Za ime Boga, gospodo. Nemojte narod koji govori cakavskim dijalektom smatrati za Hrvate. To su najcistiji Srbi. Pokatolicena je Istra s otocima tek u 17. stolecu. Dalje, Aleksandar Belic je predao rad Akademiji u Petrogradu jos 1905. godine, u kojem je dokazao da se srpski jezik sastoji iz dva dijalekta – stokavskog i cakavskog. A kad je stvorena Jugoslavija, sakrio je taj svoj rad, usao u Akademiju i dodao treci dijalekat srpskom jeziku – kajkavski. A u svom radu 1905. godine je rekao da je kajkavski „dijalekat“ samo slovenacki jezik, udaljeniji od srpskog nego bugarski.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime