Hrvatski novinar: Svake večeri spavam na drugom mestu

2
1213

Hrvatski novinar Domagoj Margetić sklonio se u Srbiju nakon niza pretnji, napada pa čak i jednog pokušaja ubistva koji je na njega izvršen u Hrvatskoj. Margetić je nakon najnovijih pretnji i napada koja je policija odbila da istraži počeo da se skriva smatrajući da policija učestvuje u napadima na njega.

Margetić je gostujući u emisiji “Otkrivanje istorije” kod autorke Vesne Pešić, rekao je da se od 23. avgusta i poslednjeg razgovora u policiji skriva, spava po kućama od poznanika i sveke večeri menja lokaciju boravišta.

Margetić kaže da su pretnje koje dobija posledica njegovih istraživanja zličina nad Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Neki od ratnih zločina procesuirani su samo zato što je Margetić izneo podatke o njima. On je ispričao da mu i prete zbog pisanja o finasijskim malverzacijama i organizovanom kriminalu u Hrvatskoj, ali i celom Balkanu.

Istovremo njegova emisija “Necenzurisano” je sklonjena iz programa iako je dogovoreno emitovanje nove sezone.

Margergetić veruje da je progon kojim je izložen poruka drugim novinarima u Hrvatskoj kako će prolaziti ako odluče da se bave istraživačkim novinarstvom i stanu na žulj političkim, finansijskim i kriminalnim elitama.

On je u emisiji govorio o vremenu kada je bio u HDZ i radio za kabinet Franje Tuđmana i spašavanje zarobljenih srpskih vojnika i oficira iz ilegalnih zatvora u Hrvatskoj. Margetić je rekao da u najveći sukob ušao sa Tuđmanom jer je otvoreno govorio o hrvatskim zločinima i pljačkama u “Bljesku” i “Oluji” nakon čega je morao da napusti Hrvatsku u koju se vratio tek po Tuđmanovoj smrti. I tada je uhapšen jer je u odsustvu osuđen na 9 godina zbog odavanja državne-vojne tajne koja se odnosila nad počinjene zločine i kriminal.

O progonu koji je preživeo i preživljava, istini o ulozi i kriminalnim aktivnostima Franje Tuđmana i hrvatskog državnog vrha i drugim temama zbog koje je omražen u Hrvatskoj saznajte gledajući video:

Da Vas podsetimo:  Fudbalska utakmica Rusije i BiH neće biti odigrana 19. novembra - saopštavaju iz Sarajeva

intermagazin.rs

2 KOMENTARA

  1. Кад се погледа кога разоткрива, чудо је да му већ давно нису дошли главе. Вероватно је једини разлог то што је био јавно експонирана личност. Што кажу, што је више светла на теби, више си у мраку. Шта ли тера овакве људе да жртвују све ради истине? Оно што говори о Ер Србији, Београду на води и Фиату, да су само шеме за прање пара које су раније изнете из Србије, и на које су Вучић и менажерија по доласку на власт ставили шапе, врло је логично.

  2. A Vi to javno objavljujete samo komentare muskih citalaca? I kao nesto ste svetskih shvatanja o Srbiji. Jos cete cuti za Mene Ali Vas tada necu poznavati.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime