Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (6)

0
2727

Vojni vrh na čelu prevare – 6. Deo

Od majstora mehaničara do Zamenika Načelnika Generalštaba

Knjiga “Pad noćnog sokola” trebala je da posluži isključivo u cilju afirmacije uspeha bivšeg 3.rd PVO ,250.rbr PVO, Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Izdavač knjige je Medija centar “Odbrana”,autor pukovnik Slaviša Golubović zaposlen u vojnoobaveštajnoj agenciji Ministarstva Odbrane. Stručni recenzent knjige je Jovica Draganić,penzionisani general-potpukovnik,bivši Zamenik Načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ja sam ratni zamenik komandanta 3.rd PVO,potpukovnik Đorđe Aničić, jedini oficir u komandi diviziona sa raketnog sistema S-125M1 „NEVA. Ostali su sa drugih raketnih sistema i nisu poznavali raketnu tehniku. Kao član borbene posluge koja je oborila F-117A jedini nisam unapređen u viši čin,sa odličnom ratnom ocenom koga je odlikovao predsednik Republike Srbije ratnim odlikovanjem. Oficir čija je jedinica ratovala svih 78 dana rata,imala uspeha na ratištu (oborila F-117A i F-16CG sa materijalnim dokazima) i donela orden Narodnog Heroja 250.rbr PVO. Kao rukovaoc gađanja proveo sam preko 750 sati na borbenom dežurstvu u stanici za vođenje raketa u borbi sa NATO avijacijom u vazduhu. Posle rata mimo Zakona o Vojsci smenjen sam sa dužnosti i postavljen na formacijsko mesto nižeg čina. Skinut sam sa spiska za školovanje ratnih oficira. Ko se to i zašto igrao sa oficirom? Država me kaznili što sam je branio!

А onda 17,5 godina posle rata doživeo sam novo poniženje. U knjizi je falsifikovan:

  1. Moj popodnevni rad 27marta 1999.godine
  2. Proglašen sam neodgovornim i stavljan na mesta gde uopšte nisam bio;
  3. Moje ideje i radnje koje sam preduzimao pripisivane su drugim licima;
  4. Negirana su ratna vojna dokumenta i izveštaji;
  5. Kao rukovalac gađanja proglašen sam drugim pomoćnikom rukovaoca gađanja koji ne postoji u Uputstvu za borbeni rad,što znači da nisam član borbene posluge koja je oborila Stelt;
  6. Prekrojen je tok borbenog rada prilikom obaranja F-117A.

Pođimo redom: TREĆA prevara:  Falsifikovanje sastava borbene posluge koja je oborila stelt F-117A? Šta kažu akteri događaja, šta knjiga,a šta zvanična dokumenta,?

U nastavku 3 i 4 do detalja je objašnjen sastav borbene posluge na osnovu Uputstva za borbeni rad i ko je sačinjava po radnim mestima. Takođe na osnovu vojnih dokumenata i ratnog izdanja “Vojska” čitaoc je imao priliku da vidi imena članova borbene posluge koja je oborila F-117A.

Da Vas podsetimo:  Adam i Eva su ćale i keva

DANI ZOLTAN: U nastavku broj 5.čitaocu je dato na uvid više lažnih izjava komandanta 3.rd PVO. Ono što je zajedničko u izjavama je da on u knjizi negira sam sebe,vojna dokumenta koja je potpisao i njihov sadržaj. Kako to nisu primetili “istraživač”, pisac knige i stručni recenzent?

BORIS STOIMENOV:  Da li je njegova izjava saglasna sa vojnim dokumentima ili se razlikuje. Ako nije saglasna sa dokumentima iz ratnog perioda znači da je lažna.

Citiram: “…Nakon nekog vremena u kabinu ulazi potpukovnik Aničić. Malo se pomeram,ali i dalje sedim na stolici. On staje pored Danija na ivicu platforme na kojoj je VIKO. Tesno je jer smo sva trojica na veoma malom prostoru….Ja gledam preko ramena njih dvojice…”

Prilog br.1.-stranica 70.knjige (zadnji pasus)

Prilog br.2.-Borisova izjava stranica 71

Na platformi gde su rukovaoc gađanja i pomoćnik rukovaoca nema mesta za trećeg čoveka,ni iza leđa rukovaocu gađanja,niti na ivici platforme između rukovaoca i operatora ručnog praćenja po F-2. U prvom slučaju,čak i da mogu da stojim između njega i Danija kako on sedeći  iza mene može preko mene da vidi VIKO?  Pa valjda sam ja “koji stojim” viši od njega koji sedi. U drugom slučaju,ako sam između rukovaoca gađanja i radnog mesta operatora ručnog praćenja po F-2 nalazio bi se između rukovaoca gađanja i ostatka borbene posluge kojom komanduje što je potpuno besmisleno. Borbeni rad u toj situaciji bio bi nemoguć niti bi iko čuo i razumeo komande i  izveštaje? Na šemi razmeštaja radnih mesta u stanici za vođenje raketa jasno smo  videli da neko ko  nema radno mesto,tj.stolicu na kojoj sedi,jedino može da stoji između oficira za vođenje raketa i komandira baterije. Upravo tu je za vreme borbenog rada prilikom obaranja stajao major Boris Stoimenov.

Da bi ostao dosledan  potrudio se još nekoliko puta u svojoj izjavi tvrdeći da sedi na  radnom mestu pomoćnika rukovaoca gađanja. Tu noć 27.Marta 1999.godine na radnom mestu pomoćnika rukovaoca gađanja on je bio od 18.00-20.30,tj do momenta dok nisam ušao u stanicu za vođenje raketa. Od tog momenta (od 20.30) pa do 21.15.ja sedim na tom radnom mestu.

Da Vas podsetimo:  Oko čega ratuju Telekom i SBB?

Citiram:“…Sa stolice na kojoj sedim ne vidim pokazivač oficira za vođenje,već gledam u VIKO…”

Samo pasus dalje ponovo overava stolicu i “svoje” radno mesto:

Citiram:“…Ustajem sa stolice. Dani kaže: “Idi do Senada i Darka (pomeri se i stani iza njih) vidi šta je bilo.” Pitam ga šta da vidim kad smo na ekvivalentu i više ne zračimo. Verovatno je hteo da detaljnije prodiskutujem sa Senadom i Darkom o manifestacijama na ekranu prilikom pogotka.”…

Konačno istina u izjavi. Dani ga “šalje” da vidi šta je bilo na ekranima oficira za vođenje. Pa on  je tamo i stajao za vreme borbenog rada iza leđa oficira za vođenje Senada Muminovića i komandira baterije Darka Nikolića. Zato ga i pita. Da sam stajao na platformi ispred Stoimenova,on od mene ne bi mogao da prođe. U tom slučaju logično je da Dani meni kaže da vidim šta je bilo jer sam bliži borbenoj posluzi, a ne njemu da me “preskače”.

Zaključak se nameće sam po sebi. Izjava majora Borisa Stoimenova je lažna i u suprotnosti je sa svim zvaničnim vojnim dokumentima,službenim zabeleškama,foto materijalima,zvaničnoj monografiji 250.rbr PVO ,ratnim izdanjima lista “Vojska”. Koji je bio motiv majora Borisa Stoimenova,da sebe pozicionira na mesto gde sam ja sedeo?  Boris Stiomenov po Uputstvu za borbeni rad nije član borbene posluge koja je oborila F-117A, a ponajmanje pomoćnik rukovaoca gađanja za vreme borbenog rada. Zato nije vanredno unapređen kao svi članovi borbene posluge niti se o njegovom status ikada raspravljalo u jedinici i komandi 250.rbr PVO. Prigovor na dodelu stimulativnih mera sam pisao ja jer sam neopravdano eliminisan..Godinama je u zemlji i inostranstvu promovisao moj ratni dnevnik “Smena. Kada se knjiga Pad noćnog sokola pojavila na sastanku održanom 5.Novembra 2016.godine u prisustvu Đorđa Maletića,Dragana Matića i mene tvrdio je prvi put za sve ove godine da on sedi na radnom mestu pomoćnika rukovaoca,pa onda da ja sedim,a on da stoji meni iza leđa,da stojimo obojica,a stolica se nalazi između nas,da ja čučim ispred njega a iza Danija,te na kraju da klečim ispred njega. Bili smo zaprepašćeni,ali na osnovu tada rečenog  jedno je sigurno. Svesno je  učestvovao u prevari.

Da Vas podsetimo:  Vrt dobrih mostova

Prilog br.3.- stranica 73.knjige

Njegova izjava je bila okidač prevare autora knjige.Vrlo brzo čitalac će spoznati svu apsurdnost izjave majora Borisa Stoimenova. Kako je novi baron svedočio  kao moj svedok protiv Danija,a kakvu je izjavu dao u knjizi. Posledice zbog lažne izjave biće vrlo teške u svakom smislu?

Prilog br.4.-Medija centar,konferencija za novinare

Prestavljanje ratnog dnevnika “Smena” u Medija centru 27.Marta 2009. godine. Tad je javnosti prvi put rečeno da Dani Zoltan nije izvršio nikakvu modifikaciju na raketnoj tehnici

Prilog br.5.-Promocija ratnog dnevnika “Smena” u Surčinu

Prilog br.6.-Promocija mog ratnog dnevnika u Crnoj Gori

Na sreću postoji obilje dokumenata koja demantuju njegovu tvrdnju. Jedan od njih je i dokumentarni film posvećen 40-to godišnjici postojanja 250. rbr PVO snimljen 2002.godiene,a koji se može pogledati na youtube na adresi:

Na kraju filma u 27-mom minutu nabraja se sastav borbene posluge koja je oborila F-117A rečima: “Rodili su se novi znani junaci:Dani,Đole,Senad,Nidža,Dragan,Tihi.Tepi,Vlada,Đorđe..”  –  tu nema Borisa Stoimenova. Potpuno ispravno jer nije član borbene posluge.

Jedan od stručnih konsultanata dokumentarnog filma je stručni recenzent knjige “Pad noćnog sokola” general potpukovnik Jovica Draganić bivši Zamenik Načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Kako je tada znao sastav borbene posluge? Bruka i sramota.  No nije to jedina sramota generala Draganića.

Prilog br.7.- Od 2012 do 2016 Stoimenov sa nama,a onda nas je izdao

Đorđe Aničić

__________________

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (1)

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (2)

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (3)

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (4)

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (5)

Raniji tekstovi na istu temu:

Knjiga „Pad noćnog sokola” je falsifikat

Promocija ratnog dnevnika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime