OVO SU TRI GLAVNA „KOMESARA“ U RATU PROTIV NAUKE I RAZUMA

2
268

Drugosrbijanske perjanice zakukale su što njihovi planovi za uvođenje totalitarne rodne ideologije u školske udžbenike ne idu baš po agendi njihovih mentora sa Zapada. U tekstu „Ovo su šestorica glavnih „generala“ u ratu protiv biologije“ na portalu Nova, medijskom krilu totalitarne ideologije Zapada u Srbiji, pokušana je diskreditacija članova Radne grupe Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja: Slobodana Antonića, profesora filozofskog fakulteta u Beogradu, Časlava Koprivice, profesora fakulteta polutičkih nauka, Zorana Avramovića naučnog savetnika Instituta za pedagoška istraživanja i profesora u penziji Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Uroša Šuvakovića, profesora Učiteljskog fakulteta u Beogradu, Miše Đurkovića, naučnog saradnika Instituta za evropske studije i autora našeg portala i Jovan Mirića, vanrednog profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu u Penziji.

Foto: Printscreen YouTube, bio.bg.ac.rs

Koliko je to sve jalovo vidi se i po tome što je zamerka Časlavu Koprivici članstvo u Pokretu za odbranu Kosova i Metohije, a glavna diskvalifikacija za sve članove je da zastupaju „konzervativne vrednosti”! Nema skandala, seks afera, droge, kockanja…

Dobro, pojede se po neki dabar s vremena na vreme, naročito u vreme Velikog Posta, i to kad je razrešeno!

Šalu na stranu, jer situacija nimalo nije naivna, istine radi i nauke radi, koja i postoji da bi otkrivala istinu o funkcionisanju sveta i čoveka u njemu, članovi komisije zaista nisu biologičari, niti su imena iz oblasti prirodnih, već društvenih nauka.

Bojana Milovanović sa Nove, prenoseći reči Biljane „dabar” Stojković tvrdi da Odluka o izmenama u udžbeniku doneta je suprotno prethodnim zaključcima struke i stavovima Nacionalnog prosvetnog saveta i Srpskog biološkog društva. Očigledno je jači i važniji sud Radne grupe u kojoj se ne nalazi ama baš nijedan stručnjak iz biologije.

Pokušaj obmane javnosti u navedenom tekstu je u tome što se uvaženi članovi Radne grupe i ne bave lekcijom iz oblasti biologije, već sociologije. Kvir teorija i totalitarna rodna ideologija, koja je na mala vrata završila u udžbenicima za 8.razred osnovnih škola je tema iz društvenih, a ne egzaktnih nauka.

Da Vas podsetimo:  Duboko trovanje

Portal Međunarodnih porodičnih vesti sa zadovoljstvom pozdravlja stav Radne grupe i smatra da je odluka koju su doneli i koju je Ministarstvo prosvte uvažilo, na svom mestu.

Pored komesarke sa pet zvezdica, Stojković, u red komesara pobrkanih lončića se upisao i predsednik Srpskog biološkog društva Miroslav Živić, dajući mišljenje da su lekcije za osmake zasnovane na nauci (sic!), i time ozbiljno ugrozio reputaciju jednog ozbiljnog društva kao što je Srpsko biološko društvo.

Stojkovićeva sada kleveće SPC da ona stoji iza odluke ZUOV-a u vezi udžbenika biologije, a u tome joj je, kako vidimo, krenuo da sekundira i Kišjuhas.Pitam se što njih dvoje ne bi seli i napisali novi, 100% progresivni program biologije? U njemu bi se obavezno morale naći Kišjuhasove mudrosti da je „čovek samo neobična slučajnost nastala u ustajaloj vodi” (ovde) i da je „masturbacija” onaj uzrok zbog kog se „čovek uspravio na dve noge kako bi oslobodio ruke za samozadovoljstvo” (ovde). Pa da kultura neodgovornog kombinovanja ideološke zaslepljenosti i mešanja u stvari koje se ne znaju zablista u punom sjaju.

prof. Slobodan Antonić, u tekstu Biološke koještarije

Dobro je da je ovog puta srpska prosveta sačuvana od nenaučnog i nerazumnog pristupa u obrazovanju budućih generacija. Ipak, moramo ostati budni, stražiti i nastaviti sa borbom, jer je očigledno da je odsutvo nauke i razuma, a prisustvo totalitarne rodne ideologije, duboko zagazilo u srpsko društvo, zakonodavstvo, obrazovni sistem i medije. I ne planira da se zaustavi.

ifamnews.com

2 KOMENTARA

  1. Sve je pocelo kada je glumica Mira Banjac rekla da ,,ima nas koji smo prva i nekih koji su druga klasa,,. Ima negde njenja izjava na youtubu. Posle toga je pocelo sa ,,drugosrbijancima,,.

  2. Prvo, bravo za ovaj tekst. Inače, ne odobravam podelu na „drugosrbijance“ i „prvosrbijance“. Mislim da su tu podelu izmislili ovi samoproglašeni kao „prvi“, jer svake podele te vrste su veštačke naravi i one u startu svrstavaju ljude u određenu grupu, što se protivi kulturi različitih shvatanja ne samo unutar takvih grupa, već – što je važnije, i po konkretnim pitanjima. Primera radi, veoma cenim stavove „drugosrbijanke“ Biljane Stojković, kao istaknute opozicionarke, a duboko ne cenim njene stavove po pitanjima koja su predmet ovog teksta. Isto se odnosi na nekritičke stavove mojih „favorite“ medija NoveS o tv N1.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime