Pismo iz tuđine! Političarima vladajućih i opozicionih stranaka Srbije i R. Srpske

2
1180
Foto: pixabay.com

Iako vi nas koji živimo u dijaspori i rasejanju pominjete samo ponekad, znam, nemate vremena od silnih problema unutar države, mi smo itekako prisutni u svakodnevnom životu svoje otadžbine. Svako od nas na svoj način pomaže svoju državu, brani njen ugled i istinu srpskog naroda i svako od nas pomno prati dešavanja na političkoj, ekomnoskoj i bezbednosnoj sceni.

Nismo često puta srećni dešavanjima i situacijom u državi koja je iznedrila najveće svetske naučnike poput Tesle, Pupina, Milankovića i mnogih drugih, sportske velikane, književnike, umetnike.

Poslednje je vreme, poslednji čas da se srpski narod složi i oboži, da odbrani svoju veru i naciju svoju teritoriju od bezdušnika koji su nas skoro sa svih strana okružili pa samo, poput šakala čekaju kad će prestati naš poslednji trzaj znak života i otpora da navale i da nas zbrišu sa lica zemlje kao što su već zbrisana mnoga stara plemena širom sveta.

Stradalani narod koji je kroz istoriju dugu hiljadama godina, čiji kalendar broji 7528 godinu, stariji i od jevrejskog koji je skoro proslavio 5779 godinu, uvek je poput jevrejskog morao da se bori za slobodu, za svoje mesto pod suncem, napadan, proganjan istrebljivan, pokrštavan, saterivan, gažen i ponižavan.

Upravo to i jeste ojačalo srpskog seljaka koji se kroz istoriju pokazao kao nepobedivi vojnik. Dojučerasnji seljak je uspeo da slomi otomansko carstvo, austrougarsko carstvo, treći rajh, da pređe peške pola balkanskog poluostrva, da juriša od Soluna do Trsta ne posustajući i ne predajući se pred mnogobrojnijim i jačim neprijateljima.

To nam govori da je srpski seljak toliko zaljubljen u slobodu da iznad svega voli svoju zemlju i da ta ljubav daje snagu koja se ne može sagledati, opisati niti bilo čime izmeriti.

Zašto pominjem upravo srpskog seljaka?

Možda zato što je Srbija zajedno sa R.Srpskom podnela najveće žrtve u ljudstvu u oba velika rata. Možda zato što su Srbi najveće žrtve titove industrijalizacije Jugoslavije. Ili zato što smo poljoprivredna zemlja, što smo isti narod ista religija.
Možda zato što je lukavi tito jedini shvatio snagu, hrabrost i ljubav srpskog seljaka pa je odlučio, sela uništavati, ljude preseliti u gradove, porobiti ih fabričkim poslovima i ubiti u njima onu ljubav prema zemlji, otadžbini, slobodi.

Uvek su sud o titovom vremenu donosli komunisti i gradska gospoda pa je seljak i tu bio totalno zanemaren kao i radnička klasa kojom se manipulator tito toliko kao ponosio.
Samo seljaci i radnici znaju koliku su cenu platili nakon prvog i drugog i svetskog rata zbog loših politačara i još lošijih mirovnih sporazuma.
Oni zaslužuju orden i to onaj najviši svetosavski, radnici i seljaci, branioci vere i države.

Danas u korov zarastaju pusta sela u tuzi umiru oni koji su sedamdesetih otišli trbuhom za kruhom, oni koji danas nisu ni naši ni njihovi, svuda su gradili, a nigde nisu više svoji na svom. Možda zato što današnji penzioneri pripadaju tom srpskom korpusu koji je migrirao u gradove, zbog činjenice da su upravo ti penzioneri branili i izgradjivali srpske države sa obe strane Drine.

Da Vas podsetimo:  SVE OVO SE NE BI DOGODILO DA JE PERA ODMAH OTIŠAO U POLICIJU

Ako ste zaboravili vi današnji političari na vlasti u opziciji, upravo današnji penzioneri su učesnici radnih brigada, njima se svaki mesec uzimala jedna dnevnica za nerazvijeno Kosovo i Metohiju, za izgradnju puta bratsva i jedinstva. Upravo ti penzioneri su gradili gradove, fabrike, plaćali elektrifikaciju, kanalizacije, vodovode i sve se uglavnom radilo i gradilo iz samodoprinosa, od Triglava do Prokletija.
Najviše para otišlo je u južnu srpsku pokrajinu.

Upravo to su razlozi da se obratim današnjoj političkoj eliti koja vlada Srbijom i R.Srpskom

Ne samo onima koji su trenutno vlast već i opoziciji. Gledam kad opozicija farba trgove, ustanove od javnog značaja, kiti zgradu vlade toalet papirom, razbija i ruši, ono ista opozicija koja je rušila Beograd petog oktobra.

Čitam i izjave vladajuće političke elite, njiho obraćanje narodu od predsednika, premijera do ministara ne moze da prođe bez omalovažavanja i uvreda onih koji nisu na vlasti.

Pnzioneri su i ovaj put spasavali državu, njima ste uzeli od penzija da nebi bankrotirali, malo li je pa sad uništavate ono što su ti isti penzioneri gradili ceo svoj radni vek.

Dokle bre više, kako vas nije sramota, rušite što su drugi gradili i još usput pošteno izvređate penzionere, radnike i seljake.

Tito je uništavao selo jer je znao da je seljak najhrabriji srpski vojnik, da seljak nema izbora, od zemlje živi to mu je sve i za tu zemlju spreman je da gine. Mislio je tito ako uništi selo i seljaka da će tako uništiti i srpski narod. Njega razume, bio je uljez u nasem narodu i srbomrzac, osvetnik licemer zlo na kubik.

Ne razumem današnje političare koji kažu, moramo podeliti svoju zemlju, daćemo je malo albancima onda će na red doći novi zahtevi pa će komad dati muslimanima pa opet novi zahtevi i komad vojvođanima kao da im je to dedovina. Ne postovana gospodo dvadest prvi vek bi trebao da bude vek izmirenja računa, čistke, vek odabira žita od kukolja. Nemate vi nikakvo pravo da delite miraz nase dece, to su njima pradedovi i čukundede ostavile u miraz zavetovan kosovskim zavetom. Nisu kosovski boj, carska Srbija mitovi, nije carica Milica mitološko biće niti car Dušan Silni.

Car Dušan je pre 7 vekova poklonio Dubrovačku republiku, odnosno pripoijo Zahumlju (danačnja Hercegovina) ne vodeći računa jer nije bio prorok da će buduće vreme taj deo srpske zemlje zauvek oteti tuđin koji će doći sa zapada. Nikad više srpski narod nije uspeo da vrati Dubrovačku republiku u svoj sastav, pod svoju krunu.

Da Vas podsetimo:  SRBSКI USTАNIČКI PUCАNj u HRVАTSКI КLЕROFАŠIZАM

Danas vidimo šta se desilo sa srpskim narodom i pravoslavnom crkvom na tim prostorima, vidimo ali mnogo kasno. Takođe, srpski kralj poklonio je Albaniji severni deo Skadar i sve do Drača. Po sporazumu srbi koji su ostali van kraljevine Jugoslavije imaju ista prava kao i albanci.

Da li znate dragi političari koji se tako često busate u prsa kad pričate o sporazumima iz Brisela kako ti Srbi nestadoše, nestadoše tragovi o postojanju pravoslavnih svetinja srpski narod nasilno poalbaniše.

Zato se obraćam svima vama iz daleke tuđine, vama koji donosite odluke i vama koji protestujete i bojkotujete, uzmite se u pamet, poslednji je čas.

Ako potpišete da poklanjate metar srpske teritorije, potpisaćete smrtnu presudu srpskom narodu. Naučite nešto iz mirovnih sporazuma vaših predaka i ne verujte praznim  obećanjima i garancijama zapada. Naši dušmani ne mogu biti garant našem narodu ni za šta.

Kad vam sledeći put Angela traži pravnoobavezujući sporazum za albance, tražite i vi ista prava za srpsi sever Albanije, pitajte Angelu dali bi ona to isto dala Lužičkim srbima, dali bi Saškoj potpisala da bude država. Kad vam to traže kanađani, pitajte ih što Kwebek nije dobio isto pravo. Kad vam traži Trump potpis i tapiju za južnu pkrajinu, pitajte ga što Teksasu ne da državu. Isto važi i za engleze, zato je potrebno srpsko jedinstvo zajedno možemo sve a rasparčani ništa.

Tako vas molim bez obzira na kojoj ste strani, vi političari shvatite da sve što danas stoji u Srbiji i R.Srpskoj odbranili su seljaci i radnici, današnji penzioneri.

Vi ste dužni to da čuvate unucima svojim, to je vaša sveta dužnost inače će svaka vaša greška srpski narod dovesti u izumiranje.

Mi koji smo morali otići što iz ekonomskih što zbog političkih razloga, najbolje poznajemo ovaj svet u kojem živimo. Niko nama nije toliki prijatelj da bi naš interes stavio iznad svoje komotnosti i svojih ciljeva. Ne nude oni nama rešenja kad traže da cepamo svoju državu vec prečicu do istrebljenja.

Na isti način obraćam se i crkvenom kleru srpske pravoslavne crkve.

Počnite da služite Bogu i narodu, poštujući zakon božji i prestanite da unosite raskolj među sobom, da se sveštenici nadmeću skupocenim kolima, luksuznim kućama vladike bogatim parohijama a parohijani sve siromašniji. Umesto da crkveni novac ulažete u biznis, uložite u školovanje srpske siromašne dece, izgradnju kuća za one koji su sinove, očeve, muževe, dedove dali za srpsku državu.

Ne ponižavajte srpskog seljaka i radnika, srpskog penzionera ni opozicioni ni vladajući ni studenti koji protestuju nemate pravo da rušite sto su gradili oni koji su i pre par godina oštećeni smanjenjem penzija da bi vi danas imali kakvu takvu državu.

Da Vas podsetimo:  Zakoni za razaranje dečije psihe: Udar na prirodni poredak

Posebno molim Vučića, Dodika i vladajuće stranke da dobro razmisle kad se javno obraćaju javnosti i narodu kakvu težinu imaju njihove reči kad nekog prozovu i kako to raduje srpske dušmane širom sveta.

Niko ne voli kad su Srbi složni a vi činite sve ono što produbljuje neslogu.
Niko mudar ne deli svoju teritoriju, ne razgraničava se sam sa sobom zato treba da shvatite, južna pokrajina nije vaša dedovina, to su slavni pradedovi ostavili u miraz našoj deci našim unucima. Bosna i Hercegovina je stara srpska zemlja i Dodik je dužan da o tome vodi računa.

Ništa tu nije arapsko, tursko hrvatsko, treba se boriti da se svaki srbin vrati na svoje ognjište dosta nas je tito desetkovao i urnisao ne treba danas sami sebe da delimo da bi nahranili sitne duše velikih dušmana.

Ovaj svet ovakav kakav je trenutno je haotičan i pred apokalipsom koja neće doći sa oblaka već iz utrobe majčice naše zemlje kojoj je dojadila krv prevednika prosuta celim balkanskim poluostrvom. Neće ni jedna žrtva ostati bez božje osvete, samo treba biti mudar strpljiv.

Upamtite dragi političari, studenti, nezadovoljni i nesrećni, imate pravo da štrajkujete, protestujete, bojkotujete, da plačete ili pevate, ali nemate pravo da rušite i uništavate ono što su stvarali vaši penzioneri, vaši dedovi i vaši preci.

Pitajte svoje penzionere, radnike, seljake, koliko su puta bili gladni umorni, polubosi i polugoli kad se država iz pepela podizala 3 puta u poslednjih sto godina.

Šta mislite, dokle će oni da vas trpe i da podnose teret konsolidacije budžeta kad sve sto je trenutno višak potrošite?

Malo proučite istoriju vi koji pregovarate sa srbomrzcima da vidite kako danas živi naš narod u zemljama kojima su u nekoliko navrata srpski vladari poklonili teritorij u nadi da će razgraničenje doneti trajni mir.

Gde je nestalo više od pet miliona Srba koji su živeli u krunskim zemljama u sastavu austrougarske nakon što je Hrvatskoj pripojena Slavonija, Baranja, Vojna krajina, Dalmacija, Dubrovačka republika, gde su Srbi iz Skadarske regije severne Albanije?

Ako je malo, pogledajte Federaciju BiH. najsvežiji primer. A sta bi tek bilo sa srpkim svetinjama i Srbima na Kosovu i Metohiji. To je kao da ih bacite među gladne i besne šakale. Zar su za to ginuli pradedovi naši?

Srpski narod kroz vekove branio je i odbranio svoja ognjišta dok su srpski vladari u tri navrata skraćivali i sužavali zemlju za mirovnim stolom zar današnje rukovodstvo želi da uđe u istoriju kao izdajničko.

Crni Vitez

2 KOMENTARA

  1. Све је жива истина! Али, спознаја нам не помаже.
    Треба нам ВОЂА чистог и племенитог срца да стане испред народа и брани Србију

    • Не траба нам вођа док имамо партијску државу, па је нормално да људи бирају да буду ПАРТИОТЕ уместо ПАТРИОТЕ.
      Када дођемо до ваљаног модела управљања државом (малобројнија Скупштина, Влада, … за које важе Закони и где се задата реч, писана или изговорена, мери и има и непријатне последице, где се оставка подразумева за неуспех или лагање,…) Вођа може да буде било који частан човек који ће да прати и проверава ваљаност власти. Ако је само Вођа онда може да нас успешно одведе и у пропаст. Један такав је сада на власти али му нису објаснили шта од њега очекује Срби а не само Шиптари, Мађари, Цигани, умишљени интелектуалци, НВО, настрани и остали, којима је Србија најмање битна.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime