Prvo se prekrstite pa počnite da igrate – nova hit društvena igra Pravoslavni heroji tvrdi da jača veru

0
245

Ako ste ikada igrali Katan, onda ćete bez problema skapirati kako funkcioniše nova društvena igra koja je u rekordnom roku postala hit u Srbiji. Razlog je to što je u pitanju potpuni rip off čuvenog naslova, a velika je i šansa da je u pitanju samo neko zezanje. Kako bilo Pravoslavni heroji, kako je naslov ove strateško-kartaške igre, potpuna su fora.

Nova srpska kartaška igra za dvoje kao cilj ima, kako kaže autor, postizanje vere. Sve funkcioniše tako što vam se u prvoj ruci dele karte a onda idete dalje i gradite crkve i manastire.

Lik koji je sve osmislio predstavlja se kao Bogdan na Redittu i objašnjava da je poenta da skupljate poene preko karata sa zadužbinama srpskih vladara, a kao najbitnije karte u samoj igri navode se slike svetaca poput svetog Nikole, svetog cara Lazara, svetog Ćirila, svetog Save, svete Petke, arhanđela Gavrila.

Pravoslavni heroji
Foto: Youtube

Imate tu i karte vere, opciju da prizivate svece (isto tako i njih morate da izvučete kroz igranje). Na svakom od elemenata igre stoji opis koliko poena nosi, kao i koje su sposobnosti karte u samoj igri, pa tako ispod slike svetog Nikole stoji opis „Sposobnost – čudotvorstvo; Izaberite jednu molitvu iz vašeg molitvenika, dodajte je u ruku. Ukoliko vam je molitvenik prazan, dodelite sebi pet poena vere“.

Gubitak vere je neizbežan, greh je tak koji vam oduzima veru, a koja se vraća, pogađate, preko molitve i izvlačenjem karata poput svetske nebeske sluge.

Postoje dva špila – Srpske slave i Časni sluga, pa birajte šta vam je bliže srcu.

Ljudi kažu da im je fora genijalna i da već znaju kome bi mogli da poklone igru a neki su ozbiljni i u fazonu da bi ovo trebalo da se prodaje po svim crkvama i manastirama kako bi se došlo do mladih ljudi.

Da Vas podsetimo:  AFORIZM-DIJAGNOZA

Što bi rekli u uputstvu za ovu igru – ne zaboravite da se prekrstite!

BOJANA MIRIĆ
Noizz maker

Izvor: Noizz

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime