Slobodan Janković: Vučić opet pobedio – ROSU i prištinska policija na severu KiM

1
159

Pristao si na ROSU, dok si – znali smo zbog predstave – šetao tenkove i drugu vojnu tehniku. U međuvremenu si progurao budžet sa predviđenim zaduživanjem od deset milijardi evra

Kako smo došli do toga da vlast u Beogradu slavi pobedu u kojoj ROSU i šiptarske plave bluze ostaju i na severu KiM?

Slobodan Janković (Foto: Medija centar)

U avgustu 2022. godine, pre manje od šest meseci, namesnik Vučić i njegov hor SNS dečaka tvrdili su da je Briselski sporazum propao, da će se morati ići nanovo u Savet bezbednosti UN (po pitanju međunarodno priznatog statusa naše svete zemlje). Tada se govorilo da se neće popustiti sa registarskim tablicama, pa je Brnabička došla prelepljena (tablice) do Kosovske Mitrovice. Poluusmeno, kako već ume, zapevala je u pomenutom horu. Naterivanje naroda da izađe na ulice i podrži poluusmenu, i trubljenje kako Šef evo, ovoga puta, neće popustiti – bilo je, naravno, predstava i zaluđivanje naroda.

Danas, posle razočarenja sa tablicama i zaboravljenog međunarodnog pozivnog telefonskog broja, ukinutih sudstva, policije, predaje katastra, priznanja diploma, predaje Gazivoda, rasprodaja srpskih kuća i zemljišta, još jedan glogov kolac je zaboden sa predstavom zvanom šetnja tenkova, i skupljanjem naroda na miting i barikade. Kao i toliko puta do sada, vlast je ostavila narod na cedilu. Ostavila ga razočaranog, prepuštenog očaju, a to je najgore stanje.

Obožavalac Vebera, savetovan od Šredera i Blera, poslušnika MMF-a i eurokratskih izaslanika, na kraju najnovije drame samo je napomenuo da je „zahvalan Amerikancima što su insistirali da će uz EU, pratiti svaki od procesa koje Priština vodi kako ne bi mogla da osuđuje ljude poput Nikole Nedeljkovića.

’To je dobro za nas. Jesmo li uspeli da postignemo to da ne ulaze sa dugim cevima, što je bio zahtev Srba, ne piše to u tom dokumentu, niti je bilo ko iz sveta hteo da pristane na to…‘“ (ovde).

Da Vas podsetimo:  Priča u slikama

Pa šta si, nesrećo, opet uradio?! Širio si lažna obećanja o povratku naše vojske i policije do 1000 ljudi na KiM i onda si rekao da smo dobili garancije da ono što se zove Kosovske bezbednosne snage neće odlaziti na sever KiM. Da, oni možda neće, ali ROSU hoće i tamo su. Istog dana kada su sklonjene barikade, Šiptari u plavim bluzama su postavili betonsku barikadu i šenlučili po severnoj Kosovskoj Mitrovici. Čije su garancije dobio, jadniče? Onih koji su nam okupirali deo zemlje? Onih uz čiju pomoć si zajašio vlast i evo već dvanaest godina urnišeš? Onih kojima iznajmljuješ aerodrom, rasprodaješ ono što je ostalo od bankarskog sektora, kojima poklanjaš najskuplje zemljište i narodne pare stranim preduzećima. Njihovim garancijama mašeš i možeš da zaludiš još svojih vernih svedoka po središnjoj i severnoj Srbiji, ali širom Kosova i Metohije ti više skoro niko ne veruje.

Ne vide kako se uklapaju u tvoje planove. A bratski si sa Edijem Ramom, uz povremene drame, i podršku Sorosa starijeg i mlađeg, kumovao albanskom Otvorenom Balkanu, inicijativi za otvoreno pranje novca.

Pristao si na ROSU, dok si – znali smo zbog predstave – šetao tenkove i drugu vojnu tehniku. U međuvremenu si progurao budžet sa predviđenim zaduživanjem od deset milijardi evra (od čega četiri za otplatu kredita u 2023).

Kivan si na narod jer ti nije pošlo za rukom da litijumom potruješ trećinu zemlje i olako pretvoriš Srbiju u Kongo, bogat rudnicima i nesrećan za njegov narod i državu.

Treseš se jer ti se deo kontroverznih biznismena otima kontroli, a lepo si do sada Srpsku listu podvodio svakoj secesionističkoj vlasti u Prištini. O tvojim zlodelima se roman može napisati, a nešto slično će – nadam se i želim nam za ovu službenu Novu godinu – stajati u delu optužnice protiv sadašnjih vlasti pred sutrašnjim srpskim sudom.

Da Vas podsetimo:  Đorđević: Vučić је vаzаl Nеmаčkе, idе putеm izdаје

Slobodan Janković, Srpski demokratski savez

1 KOMENTAR

  1. Pozivam sve one koji kritikuju ,pišu i govore ruzne stvari o Vučiću, da smjesta prestanu da to rade !!
    Učinite sve to šta ste htjeli reći ili napisati !!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime