Spomenik Titu je udvaranje dželatima

16
1323

Predstavljati sebe demokratskim utvrđenjem, a zabranjivati umnim ljudima da uđu u tu tvrđavu je ili lapsus ili bezobrazluk. Kada je u pitanju Montenegro, sasvim sigurno je ovo drugo. U pitanju su pripadnici istog tog naroda, koji se za razliku od zabranjivačkog nisu odrekli svojih predaka niti su se samoiščupali iz svog korena.

Čim neka država brani umnim ljudima da u nju uđu, onda je sasvim sigurno da je njen cilj da gaji idiote. Gde nema mesta pameti, šta se može očekivati? Srećom, u Crnoj Gori postoji još pametnih ljudi, istina sa obe strane, pa se idiotizacija, valjda, neće dogoditi u skorije vreme.

Međutim, kako se ja utešim tom mišlju, tako oni mene iznenade podizanjem spomenika Titu! Podizanje spomenika čoveku koji im je državu i identitet savio do zemlje šibajući ih vetrovima na Golom Otoku, sada dobija svoj spomenik u glavnom gradu Crne Gore.

Molio bih, ako ikako može, da uzmete i njegov leš i sahranite ga u Montenegru, jer nama u Srbiji on nije potreban. Sa njim vam možemo dati i ove naše domaće srbomrsce, pa se družite u letnjim noćima kod Titovog spomenika.

Dajte nam Njegoša za Tita, a mi vama Muzej istorije Jugoslavije za Lovćen!

Ako je Tito već toliko zadužio Crnu goru, a Srbiju upropastio, trebalo bi da preuzmete sve njegovo, jer je on ostvarivao ono o čemu većina onih koji se odriču srpstva sanja.

Ukoliko je u vama, Montenegrini, ostalo išta srca, duše i srpstva, i ako ste sve ovo zaboravili samo zarad novca, barem nam namignite da znamo da nije sve propalo.
Ovim što činite ne dokazujete da ste Crnogorci i ne poričete svoje srpstvo, već ga samo potvrđujete. Da niste Srbi, mi bismo se bar u nečemu složili!

Da Vas podsetimo:  U glavi jednog Srbina

Njegoš je pisao dušom, i to svojom, a Tito krvlju, i to tuđom. Pisao je srpskom krvlju. Zbog čega vam u Podgorici treba krvnik? Kako se osećate kada vaše oči gledaju u nekoga ko vam je porodicu uništavao šaljući njene članove na užasna mesta zbog onoga što su mislili, a još češće zbog onoga što su bili.

Pišući ovo, shvatam zbog čega… Vi se Tita plašite i mrtvog, jer niste shvatili da je umro. Ovim potezima kojim udarate na svoje, dodvoravate se jedinom koji vas ne može čuti. Zar je moguće, Goro Crna, da se više plašite mrtvog Tita nego Gospoda? Spomenikom nepomeniku udvarate se svojim dželatima!

Vi se penjete na Lovćen, ali umesto da odatle govorite Njegošu i Gospodu, izabrali ste da sa te visine skačete sebi u usta uprljana poganim rečima o svom narodu i svom poreklu!

Milan Ružić
Izvor: in4s.net

16 KOMENTARA

 1. Jbt pa Stari je umro prije gotovo 40 godina, komunizam „pao“ prije 20. Sve je ostalo, nije „ćopavi“ ništa sa sobom u grob poneo. Privatizovali ste sve narodno za sitne pare, sad radite za kineze za bedniju nadnicu nego u Kini i Stari vam kriv. Nemoć, javašluk i lenjost zavladala. Vas opet treba lancem vezati i na Goli Otok slati.

 2. Srbija je od 1944 pod komunističkom okupacijom,do današnjeg dana.Laž je da se išta u Srbiji promenilo,sve je bilo uključeno u udbinu i kosovu prevaru o tzv,DEMOKRATSKIM PROMENAMA.Prevaru su izveli sinovi titovih partizana,da bi danas bili unuci.Prvo su plansi uništili fabrike,koje su uništavali komunistički direktori.Onda su planski opljačkali Srbiju,izneli pare preko pa te pare vratili i pokupovali sve po Srbiji.Pošto nisu mogli sve fizički da pokupuju,onda su to izveli uz pomoć kriminalaca.ZA SVE TO VREME,JEDINO SU KOMUNISTIČKA DECA BILA A I DANAS NA VLASTI,DRUGIH NIJE BILO,NITI IH DANAS IMA.iZA SVEGA JE UDBA,KOJA DANAS POVLAČI SVE KONCE IZ FIRMI KOJE SU ONI NAPRAVILI.u sRBIJI,SKORO DA NIJE BILA NI JEDNA PRIVATIZACIJA A DA ONI NISU U TOME.Danas sve prljave poslove obavljaju preko kriminalaca.

 3. Mrtvom vuku lako je izmeriti rep
  Po mrtvom Brozu lako je pljuvati
  Muzej Jugoslavije (u Beogradu, na Dedinju) posvecen je politickoj ulozi Jugoslavije i njenom ogromnom ekonomskom napretku u Brozovo vreme. TREBA TO VIDETI !

  • Пљување? Све што је написано о Титу, горе и доле, је истина. Истина је „пљување“ само за оне за које је пљување „истина“. А што се тиче „огромног економског напретка“ за време ћопавог, како се то његово „животно дело“ одједном сруши као кула од карата чим су западни кредитори заврнули славину? Како то да је, уз сво неоспорно рудно богатство, три четвртине федералне помоћи Космету ишло на покривање губитака фушерског пословања Трепче? Можда зато што је у Србији а, како рече тадашњи секретар ЦКСКС, Латинка Перовић, још давних раних 1970-тих, остале републике су биле „оправдано забринуте“ због („претерано брзог“) економског развоја Србије? Хммм…

  • @Svedok

   Muzej Jugoslavije (u Beogradu, na Dedinju) posvecen je politickoj ulozi Jugoslavije i njenom ogromnom ekonomskom napretku u Brozovo vreme. TREBA TO VIDETI !“
   Aли, ТРЕБА И ОВО СХВАТИТИ. Срспки народ је биолошки истребљиван у време рата, а после, у Југославији, Брозовом вољом и лукавом акцијом, духовно је опустошен. Дакле, прво су убијали тела, а после душе. Сада је народ претворен у распамећену гомилу која једва да заслужује да се зове народ. Никакав наводни материјални напредак у време бивше Југославије не може да искупи тај злочин над српским народом. У подухвату су учествовали и многи Срби, као и увек. Зна се ко су. Зато је и Ваш хваљени Музеј смештен на Дедињу. Ништа није случајно.

 4. Mi zivimo u metastazi sedimentnih naslaga lazi i pitam se da li cemo slobodu ikada dočekati. Slobodu u kojoj će svaki Srbin znati da su sve vidjenije srpske porodice poubijane, raseljene i svaki trag im se zatro Josipa Broza i njegove ustaške klike i domaćih „oslobodioca“.Da li cemo dočekati da tu strasnu lešinu iselimo sa najlepšeg beogradskog uzvišenja

  • Kad počnemo više da cenimo sebe, onda ćemo naći i neku pravu meru, u svemu. Lakoverni i naivni (a zapravo prosti) mi se i dalje povodimo za idejama iz velikog sveta, idemo za onim što se nudi, što je aktuelno, moderno – to je nekada bio i komunizam. Danas su to liberalne ideologije ljudskih prava (svačijih osim srpskih) itd. Setite se da smo mi čuvali komunizam i onda, kada beše pao tamo gde je i nastao, u Moskvi. Šta Vam to govori? Koliko među nama ima ljudi koji ozbiljno promišljaju ovaj svet? Mi smo statični, vrtimo se u krugu, a idući po krugu, suočavamo se uvek sa istim problemima, tj. pogrešnim odgovorima na pogrešno postavljena pitanja.

  • Srno,dok je Srbija pod komunističkom okupacijom,grob te džukele tita će do zadnjeg dana čuvati njegovi komunisti koje su na vlast doveli sovjetski tenkovi.

 5. Dok su Srbi pod komunističkom okupacijom,dotle će ovako biti,ili bolje reći,DOK NE ISPRAZNE OVAJ PROSTOR SA SRBIMA I POTPUNO NASELE ARAPE.

  • srbi su okupirani sami sa sobom,nema vise komunista,boraca,uvek se srbi plase sami sebe,i tako umiru u iluziji da ih uvek neko proganja,proganjaju se oni sami izmedju sebe,.

 6. Па у Србији нису ни престали да га воле и славе, доказ је „Куђа цвећа“ коју нико не сме да такне. Многи и данас говоре: „е какву смо државу имали“. Или кажу: „Код бравара је било боље“. Дакле ни ми се још нисмо опаметили.

 7. Nije spomenik JBT-u nikakvo udvaranje, nego izraz zahvalnosti tvorcu crnogorske nacije. A to je opcija koju zastupa i predstavlja sadašnja crnogorska vlast. Tito je njih stvorio (uz pomoć Đilasa) a nekim drugima je bio dželat.

  • Pitagora je dao odlican, kratak i jasan komentar :
   „Nije spomenik JBT-u nikakvo udvaranje, nego izraz zahvalnosti tvorcu crnogorske nacije“

   To se moglo videti na primer jos i prilikom rusenja male i skromne Njegoseve kapelice na Lovcenu i izgradnje pompeznog Mestrovicevog projekta.
   No, Crnogorci i Srbi su braca. To sto prvi idu ka EU brze od drugih, ne treba da nas razdvaja.
   Sretne praznike i svako dobro zelim i prvima i drugima

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime