Srpskim vlastima se ne sviđaju kritike na Vučićev račun u ruskim medijima

0
513

Ruska federalna novinska agencija Regnum je na svom portalu objavila tekst pod nazivom “Srpskim vlastima se ne sviđaju kritike na Vučićev račun u ruskim medijima”, a povodom reči Dragutina Matanovića, koji se navodi kao savetnik Aleksandra Vučića.

Tekst preveden na srpski jezik prenosimo u celosti.

Original teksta na ruskom jeziku: Serbskim vlastяm ne nravitsя kritika Vučiča v rossiйskih SMI – IA REGNUM

Savetnik predsednika Srbije Dragutin Matanović pozvao je na borbu protiv “medijske buke” koju predstavnici srpske opozicije stvaraju u nekim ruskim medijima, a to je saopštio 14. aprila, u Beogradu.

Prema Matanovićevim rečima, jedna od tih opozicionih ličnosti je Mlađan Đorđević, koji svoje tekstove objavljuje na portalu REGNUM. Matanović ga je nazvao “političkim moronom” koji sebe “naziva rusofilom i piše za neke internet portale, ide na TV kanale i živi uživo na državnom TV kanalu Rosija 24 koji kritikuje predsednika Vučića i njegovu politiku”.

“Mlađan Đorđević i njegovi sufleri, koji pevaju pod guskom na ruskom medijskom prostoru, konstantno optužuju srpskog lidera da priprema Srbiju za članstvo u NATO-u i da se sprema da zabije nož Rusiji u leđa”, rekao je Matanović, a prenose Fakti.org.

“Uprkos činjenici da je pitanje integracije Srbije u NATO ključni deo strategije ovog vojnog bloka, Beograd je konačno zatvorio to pitanje 27. decembra 2019. godine, potvrđujući statut te vojno neutralne zemlje”, rekao je Matanović.

Podsećamo da je Dragutin Matanović član upravnog odbora kompanije “Naftna industrija Srbije” u kojoj “Gazprom njeft” ima udeo od 56,15 odsto. Jedan od članova upravnog odbora kompanije je bivši ruski i srpski ambasador Aleksandar Čepurin. Početkom novembra 2019. godine Srbija je usvojila novi Individualni plan partnerstva sa NATO (IPAP) za period od 2019. do 2021. godine. Vlada je u septembru 2020. odlučila da otkaže učešće u vežbama “Slovensko bratstvo 2020”, na kojima je trebalo da učestvuju i Rusija i Belorusija.

Da Vas podsetimo:  Vučić se obraća naciji: Od Kosova i energetike, do EU i sankcija

Izvor: Politikon

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime