U vinogradu u Orahovcu napadnut Srbin

0
794

U svom vinogradu u Orahovcu, na oko dvesta metara od zadnjih srpskih kuća, danas, u prepodnevnim časovima, napadnut je sedamdesetdvogodišnji Srbin Stevan Radić iz Orahovca.

Stevan Radić
Stevan Radić

Stevan je otišao u vinograd negde oko deset sati pre podne i već sa ulaza u prve redove, ugledao je neke dečake kako mu kradu orahe. Zbog daljine nije ih prepoznao, ali je video da su dvojica malo visočija, možda nekih 14-15 godina, a treći je bio niži rastom, verovatno mlađi. Počeo je da viče na njih da ne kradu orahe, rekavši im da treba da ih je sramota što kradu, a naročito danas, na njihov veliki praznik, Bajram.

Dečaci su pobegli, a Stevan je došavši do stabla oraha ugledao torbu sa ubranim orasima, koju su bežeći ostavili. Pošto nije prvi put da zatekne albanske dečake u vinogradu, i da ih vikom otera, Stevan je verujući da su otišli i da se više neće vraćati, počeo motkom da trese orahe sa grana. Posle nekih sat vremena, pokupio je orahe na jednu gomilu i počeo, klečeći na kolenima, da ih stavlja u platnenu vreću.

U jednom trenutku, vreća se nakrivila, on se blago okrenuo na desni bok da je podigne i u tom trenutku dobio je snažan udarac u glavu. Samo je osetio bol i vrtoglavicu. Onesvestio se. Kao kroz maglu je čuo šumove koraka koji su se udaljavali. Kad se osvestio, nikog oko njega nije bilo. Samo je pored sebe video prepolovljenu motku. Da li su ga s njom udarili, ne zna, ništa nije video. Torbe sa orasima, koju su dečaci ostavili, kada ih je jutros zatekao u vinogradu, nije bilo, samo je ostala vreća koju je on napunio. Ustao je gledao okolo, ali nikoga nije bilo.

Da Vas podsetimo:  Les tvrdi da je Srpska propustila priliku za Trampove vladavine. ali – biće i nova

Ne zna koliko je dugo bio u nesvesti, ali se seća da mu se bol u glavi sve više povećavao. Pokupio je orahe koji su ostali na zemlji, i pošao kući. Tek pri susretu sa rođakom, koji je bio u obližnjem vinogradu, saznao je da ima i modricu ispod oka. Vratio se kući, spremio se i otišao u ambulantu gde ga je pregledala doktorka Dostana Grković.

Na insistiranje rodbine obavestio je policiju tek u popodnevnim časovima, kada mu je bol u glavi postao nesnosan. Policija je stigla oko 16:30 časova i odvezla ga u Policijsku stanicu da da izjavu, ali i kod lekara u donji deo Orahovca.

Ovaj napad na Stevana Radića, koji se, na svu sreću, nije tragično završio uznemirio je građane Orahovca, jer se dogodio na početak berbe grožđa, pa predstavlja veliko upozorenje orahovačkim vinogradarima da nisu slobodni, i da oni koji su spremni da ukradu plodove iz njihovih vinograda, spremni su i da ubiju, jer malo je trebalo da udarac u glavu, za ovog sedamdesetvogodišnjaka, bude smrtonosan.

SRBski FBReporter

NAPOMENA: Izvor vesti poznat REDAKCIJI

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime