Vankućni ljubimac

0
1748
Foto; beogradski-glas.rs/Tanjug

Devedesetih su bili ideološki i politički neprijatelji, nisu se ni voleli niti poštovali. U životu se, osim politikom, nisu bavili ničim konkretnim i relevantnim. Kad su dotakli dno i dospeli na ivicu ličnog i političkog siromaštva, voljom zapadnih moćnika i poslušnošću domaćih izvršilaca, uzleteli su iz svojih neispunjenih snova u realnost vlasti. Eto proviđenja, spajaju ih isti inicijali AV, što je onaj slabiji, poltron po vokaciji, jednom prilikom u odabranom društvu, istakao kao sudbinsku stvar.

Negde početkom devedesetih reče mi general Stevan Mirković, tada lider SK Pokreta za Jugoslaviju: „Sa ovim malim dugokosim nešto nije u redu – zamisli, on za Miru kaže da je lepa!“

Nikome, osim Vučiću, nije jasno šta je to pronašao u svom imenjaku Vulinu. To je dilema i za starosedeoce u SNS-u. Jeste veran kao kuče, jeste spreman da zaroni u svaku glupost koju mu njegov idol i gazda servira kao zadatak, ne libi se da ispadne ni smešan ni glup… jednostavno, on ne zna gde je limit za toliku količinu poltronstva i snishodljvosti. On nema svoje ja, nema sopstveni život, nema ni normalnu garderobu, nema osmeh… I ne smeta mu status Vučićeve kuhinjske krpe.

Kad vođa kaže – da se rađa – on to odmah pretvori u vojnu akciju ne razmišljajući da tako nešto nije definisano u liniji komandovanja čak ni u običnom porodičnom životu. Kad mu se naredi da malo zategne vojsku i vojni sindikat – on bi da zapleni privatne telefone onih koji su prošli više vojne obuke nego što je on u stanju da odsanja sebe kako služi vojni rok. Kad mu se kaže da krene u kosovski proboj po cenu da bude uhapšen, on poslušno pođe…

Da Vas podsetimo:  10 RAZLOGA ZAŠTO MOBILNI TREBA ZABRANITI DECI ISPOD 12 GODINA

A kad uhvati malo samoinicijative pa strasno sedne u kabinu neremontovane ruske kante s konturama MIG-a, onda ispadne smešan. Ili opasan, kad van kontrole pripreti Hrvatima nekom nemuštom vojnom silom. Onda dobije po ušima uz zabranu da više ne lupeta dok mu se ne kaže – da lupeta.

I zato će ovaj Vučiću omiljeni vankućni ljubimac sigurno preživeti još jednu kozmetičku rekonstrukciju Vlade. Vala je i zaslužio!

Milan Bečejić

beogradski-glas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime