Vučić: Prokop čist kao suza!

0
440
Foto: printscreen

Mi smo apsolutno dobro završili posao, u roku, čisto kao suza. Ako ima ko bilo kakve primedbe, ima nadležne organe u Srbiji i neka preko njih završava, rekao je Aleksandar Vučić o tenderu za radove na stanici Prokop.

Da je Vučić preuzeo posao svih državnih institucija, te da on presuđuje šta je po zakonu, svedoči i izjava da je sve u vezi izgradnje stanice Prokop čisto kao suza.

Aleksandar Vučić je zajedno sa visokim državnim i gradskim funkcionerima 26. januara 2016. godine, obeležio kraj prve faze radova na železničkoj stanici Prokop u Beogradu, gde su izgrađeni novi koloseci i peroni, a osim BG voza, koji tuda prolazi već nekoliko godina, počeo je da saobraća i voz za Novi Sad.

Ovaj dan je najavljivan kao istorijski, jer se nastavlja projekat započet pre četiri decenije, a Vučić je posebno naglasio da su radovi na Prokopu završeni u roku. Ipak, Vučić nije želeo da sluša o tome kako je tender za te radove nezakonit, rekavši da ima onih koji žele “mržnjom na društvenim mrežama da unize i unište i ovakav dan“.

Međutim, nema sumnje da je tender bio nezakonit, budući da je Upravni sud u junu 2015. doneo odluku da je u postupku javne nabavke za radove na Prokopu, gde je izabrana grupa izvođača na čelu sa Energoprojektom, prekršen Zakon o javnim nabavkama.

I dok je Vučić poručivao da svi koji imaju primedbe u vezi sa Prokopom mogu da se obrate nadležnim organima, on je upurno ignorisao činjenicu da je nadležni organ već zaključio da je tender bio nezakonit, zbog čega njegova izjava da je “sve čisto kao suza“, predstavlja samo još jednu u nizu laži.

Da Vas podsetimo:  Opančar*javlja – Pogrešna meta

Inače, tužbu Upravnom sudu 2014. godine podneo je građanski nadzornik u postupku javnih nabavki za radove na Prokopu – “Toplički centar za demokratiju i ljudska prava“.

Upravni sud je u junu 2015, posle gotovo godinu dana, presudio da je prekršen Zakon o javnim nabavkama. Prema toj odluci, službenik „Železnica“ pojavio se i na strani naručioca i na strani ponuđača radova, što je protivzakonito.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime